Je možné získať pôžičku na splatenie dlhov?
Mame uver, ktorý bol zosplatnený. Existuje nejaka spolocnost ,ktora by nám požičala sumu cca 30 tisíc e. Aktuálne máme dohodnutý splátkový kalendár, avšak nachádzame sa uverovom registri. Plán je taky, ze by sme to chceli vyplatiť a o 5 rokov ako sa nám záznam z registra vymaže, refinancovat to do 1 hypotéky. Len neviem, ci nejaka taka spoločnosť vôbec existuje. Vopred ďakujem za všetky rady
@anonym_d7e048 dpc ale sa uz uvedom. My sme banke splacali a prepac ,ze ti tu nebudem vešať na nos to prečo nám uver zosplatnili.
@anonym_autor Ale tým, že vám MUSELI spoplatniť úver, ste sa stali pre banky partner, ktorému nemôžu poskytnuť ďalšiu pôžičku, keď je tam vážny problém.
@anonym_autor navrhla si predpokladám manželovi. A on navrhuje čo, ako rýchlo vie zarobiť 30k ?
To sú asi jediné dve riešenia, ktoré ja u vás vidím - buď predať byt, vyplatiť podlžnosti a zo zvyšku si zabezpečiť iné bývanie, aj keď vlastné to asi nebude, alebo požiadať o pomoc rodinu. Možno majú úspory, niečo z tvojej strany, niečo z mužovej strany, riadnu zmluvu o pôžičke atď. a splácať im, teda ak budú ochotní. Ale na serióznu pôžičku od finančnej inštitúcie zabudnite, nikto vám nedá.
@sissy27 je sranda ako ked som tu písala pae rokov dozadu , všetci do 1 ma vysmiali, ze som blbá ak chcem predať byt. :D niesme z bohatých rodin , takže to nepripadá v úvahu.
@anonym_autor Ale tým, že vám MUSELI spoplatniť úver, ste sa stali pre banky partner, ktorému nemôžu poskytnuť ďalšiu pôžičku, keď je tam vážny problém.
@petronelag ano viem, prero som ziadala o radu, či existuje spoloxnost ,ktora vie požičať aj takým ľuďom ako sme my. 🙂 lenže na mk sa ľudia akurat vyzivaju ked môžu písať to co pisu 🙂
@sissy27 je sranda ako ked som tu písala pae rokov dozadu , všetci do 1 ma vysmiali, ze som blbá ak chcem predať byt. :D niesme z bohatých rodin , takže to nepripadá v úvahu.
@anonym_autor a byt ma vyssiu hodnotu ako hypoteka? skoda ze ste ho nepredali predtym ako ste sa dostali do registra
skuste najst financneho poradcu co riesi aj predaj bytov ci by sa este nedalo predat vyplatit a poziadat o vymaz a zacat odznovu
nikto ti nepozicia bez zabezpeky tolko penazi jedine ze vyplati za teba uver da sa na list vlastnictva v nejakom pomere a ked mu to vratite tak sa vymaze ale ci to bude realne
Napr.aj tak,ze mali vyblockovat uver,a nevyblockovali alebo dali taky co uz bol podany,cize podvod.Aj toto je jedna z moznosti.
@anonym_autor neviem síce ako súvisí súčasný problém s tým, čo bolo pred pár rokmi, ale vy bohužiaľ veľa možností nemáte. Možno sa skúste ešte obrátiť na nejakého finančného poradcu, či nevie o nejakom zázraku.
aj ja si myslim ze tam bol podvod s blockami a bolo to PSS uz tu raz pisala
@anonym_autor neviem síce ako súvisí súčasný problém s tým, čo bolo pred pár rokmi, ale vy bohužiaľ veľa možností nemáte. Možno sa skúste ešte obrátiť na nejakého finančného poradcu, či nevie o nejakom zázraku.
@anonym_3b81ff ano byt má hodnotu cca 150 tisíc. Mame na nom hypo, a k tomu ešte tento dlh.
@sissy27 nevieš ako súvisí? Véd je to stále ten istý problém.
@ivankatomasko Existuje odstupné, nárok na podporu v nezamestnanosti pol roka, odklad splátok a hlavne možnosť hľadať si inú prácu. A ak mi ide o bývanie, nevyberám, ale dočasne beriem, čo príde, lebo dlhy treba splácať.
Človek, ktorý nespláca úver z akéhokoľvek dôvodu je pre mňa maximálne nezodpovedný. Takému sa nedá veriť v ničom. Nehovoriac o tom, že banka k možnosti zosplatnenia pristupuje naozaj až keď vyčerpá všetky iné možnosti. Ona nepotrebuje ich byt, ona chce, aby pravidelne splácali - a to nerobili.
Tu neexistuje žiadna obhajoba, ani ľútosť. Takýchto ľudí ľutuje len človek, ktorí je im podobný.
@anonym_d7e048 Tu nejde o ľútosť, ale o to, že nevieme, aký dôvod tam naozaj bol. Môže byť aj to, že neplatili načas. Ale my to presne nevieme.
@anonym_d7e048 Tu nejde o ľútosť, ale o to, že nevieme, aký dôvod tam naozaj bol. Môže byť aj to, že neplatili načas. Ale my to presne nevieme.
@ivankatomasko a ked napíšem dôvod, co sa zmeni ? Nič🙂
@apostolko prosim vas, neriešte to prečo sa nám to stalo. Este raz a naposledy, nebolo to kvôli neplateniu
@anonym_autor nikto nie neriesi, to su hole fakty, ked si v omeskani za to ze ti zomrel manzel,alebo ze si bola v kome 5 rokov a neuhradzala splatku je uplne jedno, banka vidi termin splatky ze nebol respektovany, ziadna renomovana banka pokial mas v CRBI zapis ti uver na preklenutie neda, ani refinanc, ani spotrebak, ani kredtku ani povolene precerpanie 30k €, je to uplne jedno, pracuj s tym co mas a splacaj ak nemozes,komunikuj s bankou, ak prides o byt bohuzial svojou vinou, toť vsjo, nikto tu na teba neutoci, ale toto su fakty s ktorymi mozes pracovat, 30k nezozenie zo dna na den
@anonym_d7e048 logicky by sme ho chceli o 5 rokov refinancovat, keďže sa skor nedá. Ušla ti asi podstata, ale ved to nevadi. Neplatiči niesme, či ti mam poslať papier, kde je uvedený dôvod zosolatnenia nášho úveru ? 🙂
@anonym_autor áno,daj sem dôvod zosplatnenia
@anonym_autor nikto nie neriesi, to su hole fakty, ked si v omeskani za to ze ti zomrel manzel,alebo ze si bola v kome 5 rokov a neuhradzala splatku je uplne jedno, banka vidi termin splatky ze nebol respektovany, ziadna renomovana banka pokial mas v CRBI zapis ti uver na preklenutie neda, ani refinanc, ani spotrebak, ani kredtku ani povolene precerpanie 30k €, je to uplne jedno, pracuj s tym co mas a splacaj ak nemozes,komunikuj s bankou, ak prides o byt bohuzial svojou vinou, toť vsjo, nikto tu na teba neutoci, ale toto su fakty s ktorymi mozes pracovat, 30k nezozenie zo dna na den
@apostolko prosim ta preciraj si co som písala. Ďakujem
Autorka, nechceš si radšej nechať poradiť od odborníka? Lebo tu na fóre máš skupinu žien, ktoré ti chcú akože "pomôcť", ale ide im hlavne o to, aby ukázali, že oni sú tie zodpovednejšie.
Sú tú však aj také, ktoré píšu celkom rozumne a môžeš niečo z toho použiť.
Ale daj si poradiť od nejakého finančného poradcu, ktorý to má v náplni práce. Ten sa nebude na tebe vyvršovať, ale ti objektívne poradí. Bez emócii a hodnotenia. Aj keď je možné, že ti povie to, čo nechceš počuť.
Stačí, keď niekto príde o prácu. Nemusí to hneď znamenať, že daný človek je nezodpovedný.
@ivankatomasko to ze prides o pracu banku enzaujima, jedine ju zaujimaju peniaze ktore pozicala, cize ci nepaltis z dovodu ze nemas pracu, alebo si lajdak je ze uplne jedno
Autorka, nechceš si radšej nechať poradiť od odborníka? Lebo tu na fóre máš skupinu žien, ktoré ti chcú akože "pomôcť", ale ide im hlavne o to, aby ukázali, že oni sú tie zodpovednejšie.
Sú tú však aj také, ktoré píšu celkom rozumne a môžeš niečo z toho použiť.
Ale daj si poradiť od nejakého finančného poradcu, ktorý to má v náplni práce. Ten sa nebude na tebe vyvršovať, ale ti objektívne poradí. Bez emócii a hodnotenia. Aj keď je možné, že ti povie to, čo nechceš počuť.
@anonym_da67c0 finančného som kontaktovala, ppvedal mi to co som uz vedela. Ze z banky nedostanem nic kým sme v uverovom registri... ale toto ja proste viem. Preto som písala, ci nema niekto skúsenosť s pozickami v takomto prípade.
@ivankatomasko a ked napíšem dôvod, co sa zmeni ? Nič🙂
@anonym_autor V každom prípade neviete hospodáriť, urobili ste viacero zlých rozhodnutí a ste v problémoch, zadĺžení nad hlavu a uvažujete nad úplne najhorším riešením - ďalšou pôžičkou. Po tomto kroku už však nasleduje len samovražda obesením.
Odporúčam byt predať, všetky dlžoby vyplatiť a pár rokov pracovať na novom živote. Bývajte zatiaľ u rodiny, prípadne v nájme, popritom odporúčam pracovať, šetriť, čo sa dá a pomaly začať odznova. Ste dvaja, takže to nebude také strašné. A za 5:rokov sa dá všetko zmeniť k lepšiemu - ak si dáte povedať a vydržíte. Toto ti poradí aj seriózny finančný poradca.
@anonym_autor radsej sa obrat na financneho poradcu, a neries financne problemy na modrom konikovy preboha
@apostolko ja som tu nezačala rozoberať prečo sa stalo co sa stalo. Písala som o radu ci taka spoločnosť existuje. 🙂
@anonym_autor V každom prípade neviete hospodáriť, urobili ste viacero zlých rozhodnutí a ste v problémoch, zadĺžení nad hlavu a uvažujete nad úplne najhorším riešením - ďalšou pôžičkou. Po tomto kroku už však nasleduje len samovražda obesením.
Odporúčam byt predať, všetky dlžoby vyplatiť a pár rokov pracovať na novom živote. Bývajte zatiaľ u rodiny, prípadne v nájme, popritom odporúčam pracovať, šetriť, čo sa dá a pomaly začať odznova. Ste dvaja, takže to nebude také strašné. A za 5:rokov sa dá všetko zmeniť k lepšiemu - ak si dáte povedať a vydržíte. Toto ti poradí aj seriózny finančný poradca.
@anonym_d7e048 my nemáme problém so splácaním , ja som dôvod uviedla prečo by sme to takto chceli urobiť. A sme traja.
@anonym_da67c0 finančného som kontaktovala, ppvedal mi to co som uz vedela. Ze z banky nedostanem nic kým sme v uverovom registri... ale toto ja proste viem. Preto som písala, ci nema niekto skúsenosť s pozickami v takomto prípade.
@anonym_autor Ale keď vieš, že ti nepožičia banka, tak potom jedine nebankovka. A to bude za riadne vysoky úrok. Ako písali ženy, najhoršie možné riešenie.
A pôžička od rodiny? Tak to sa treba opýtať ich, nie na modrom koníku. Neviem, ale 30 tisíc EUR je veľmi veľa pre priemerného Slováka.
Ako jediná možnosť pre vás ostáva predať byt, auto, prípadne niečo iné, čo má hodnotu.
Alebo ako to vidíš ty?
@anonym_autor nie neexistuje, mozes uzavret temu
@apostolko uzatváram. Ďakujem všetkým za každú radu 🙂
@anonym_autor Ale keď vieš, že ti nepožičia banka, tak potom jedine nebankovka. A to bude za riadne vysoky úrok. Ako písali ženy, najhoršie možné riešenie.
A pôžička od rodiny? Tak to sa treba opýtať ich, nie na modrom koníku. Neviem, ale 30 tisíc EUR je veľmi veľa pre priemerného Slováka.
Ako jediná možnosť pre vás ostáva predať byt, auto, prípadne niečo iné, čo má hodnotu.
Alebo ako to vidíš ty?
@anonym_da67c0 nepozicia jej ani nebankovka. Nebankovky musia zo zakona tiez overovat registre a cloveku, ktory ma aktivny zaznam, neschvalia uver.
mozno este skus P2P pozicku (teda medzi dvomi FO), napriklad cez Firefish.io
@esmey ked byt mame na hypotéku, inak by sme s týmto problém založiť nemali. Pripadne ak by sa mu na cas kým sa splatí pozicka ,dali časť? Neviem ako to funguje
@anonym_autor nemala by si problém založiť v hocijakej spoločnosti, ktorá ti dá pôžičku? No ja sa furt divím, kde sú tí ľudia, ktorí sú takíto sprostí, že sú ochotní pre pár eur založiť aj strechu nad hlavou (a to nemám na mysli teraz hypotéku, ktorú ľudia berú aby mali de bývať).
@anonym_autor nemala by si problém založiť v hocijakej spoločnosti, ktorá ti dá pôžičku? No ja sa furt divím, kde sú tí ľudia, ktorí sú takíto sprostí, že sú ochotní pre pár eur založiť aj strechu nad hlavou (a to nemám na mysli teraz hypotéku, ktorú ľudia berú aby mali de bývať).
@sasa1310 30 tisic je pre teba par eur ? Samozrejme serióznej spoločnosti, ved nemajú dôvod vziať založenú nehnutelnost ak človek platí.
seriózna spoločnosť vám nepožičia. Treba sa na nasledujúcich pár rokov hodiť do núdzového režimu, a splácať čo najviac. vyhodiť všetky nepotrebné výdavky a presmerovať na splátky. Bude to nepríjemné ale čo sa dá robiť.

zosplatnenie uvery je posledna instancia banky pred zacatim exekucie, znamena ze ste mali splatkovy kalendar ktori ste nerespektovali, vysledkom je zosplatnenie, z registra sa vymaze zapis az po 5 rokoch od ukoncenie uveru, POZOR nie od posledneho omeskania, takze aj uver ked splatis povedzme v roku 2027 tak zapis ktory ti vznikol napr. v roku 2024 na tomto uvere, bude vymazany az v roku 2032
@apostolko prosim vas, neriešte to prečo sa nám to stalo. Este raz a naposledy, nebolo to kvôli neplateniu