Je možný osobný bankrot pri vyššom príjme?
Ahojte dostala som info ze vraj ked niekto ziada o osobny bankrot tak ho nedostane ak ma vyssi prijem? Napriklad mam prijem raz 1500, inokedy 1000 iny mesiac zas 900 a posledne som mala 700 a teraz 800. Som ZTP mam lieky plus zvlast stravu a je to ozaj financne narocne. Byvam v podnajme vsetko platim sama. Dlh mam cca 15000 ktory som splacala doteraz bez vacssich problemov no teraz mam vela vydavkov a uz som nezaplatila za 2 mesiace pretoze nemam z coho. Kedy zacina exekucia a kolko mi zoberu z vyplaty?
Prosim nerieste naco som tie peniaze potrebovala ale piste len k veci dakujem
@anjelicek26 s bankou som to riesila a nechcu pomoct vraj to musim uhradit. Byvam v garsonke
Musíš sa naučiť lepšie finančné hospodáriť. Ten príjem taky nízky zasa nie je pre potreby jednej osoby aj keď je na špeciálnej strave atp... Nateraz požiadaj rodinu alebo zamestnávateľa o pomoc.
No takto, pokial viem, tak minimálne rok ti musí bežať exekúcia, aby si si mohla požiadať o osobný bankrot
Ten bankrot tiež nemáš urobený za 2 mesiace, čiže exekútor ti bude strhávať peniaze + odmenu pre seba
Podľa mna je lepšie si dohodnúť splátkový kalendar ako živiť exekútora
Koľko máš ešte splatiť?
@pribinak ale ako to dohodnut mam splatu 400 euro. A zostanem mi na cely mesiac 400. 300 platim garsonku a zvlast ostatne veci
Máš plat + invalidný. Tak hľadaj další príjem.
Nechápem ako ti mohli schváliť pôžičku keď nemáš príjem
@pribinak asi vtedy príjem mala, mohlo to byť pred rokmi... Netušíme, s čím je ztp, ale ja aj bez ztp neviem či by som zvládala 2 roboty.
@anjelicek26 800€ je šialene málo, garsónka v Bratislave stojí od 400 vyššie, ktovie, kde býva...
osobny bankrot: Osoba musí byť platobne neschopná. Fyzická osoba (to si ty) je platobne neschopná, ak nie je schopná plniť 180 dní po lehote splatnosti aspoň jeden peňažný záväzok.
@any_soj len kto jej potom dal taky úver s takým príjmom a splátkou 🫣 jedine dat to do prenájmu a k rodičom...
Garsonka nie je moja a rodinu nemam. Dalsiu robotu mozem robit len po vykendoch ale nic take som nenasla.
Som sice ZTP ale na invalidny narok nemam.
@pribinak nie nesplnam podmienky. Ztp mam z uradu prace nie zo socialnej. Ludia si to casto pletu
@pribinak mas v tom misung. Ja mam preukaz s uradu prace a plus mam ZTP na 50% z posudku z uradu prace. Ale socialna poistovna rozhoduje o invalidnom dochodku a mne ho nedaju pretoze podla nich som schopna prace
@pribinak ludia si to casto pletu. Lebo mieru poklesu zarobkovej cinnosti rozhoduje posudkovy lekar na urade prace
To je nejaka novinka, ze UP ma posudkovych lekarov, ktori rozhoduju o miere poklesu zarobkovej cinnosti, co je vlastne invalidita?
@oli18 nie zle to chapes. Na to aby si dostala ztp preukaz musis ist k posudkovemu lekarovi na up ktory na zaklade zz ti napise kolko % je tvoja miera poklesu pracovnej schopnosti. Na zaklade toho mozes ist na SP kde si das ziadost o posudenie na ID kde Ti dalsi lekar posudi stav. Moze sa stat ze cez urad prace Ti prrukaz daju aj potvrdia percenta ale SP povie ze mozes a dostanes trebars len 20% na zakladnu diagnoxu alr nie je to dost na ID.
@autor https://www.podnikajte.sk/vymahanie-pohladavok/... tu mas odpoved na tvoju otazku a rozpisane ako sa exekucie pocitaju zo mzdy. je to celkom zrozumitelne napisane.
No tak ja neviem, ale ak je naozaj pravda to čo píšeš, a vieš to papierovo dokázať, tak založ príspevok na rozne dobročinné stránky ako donio, či ludialudom, a určite sa tam nájde viacero darcov ktorí ti pomožu s týmito finančnými ťažkostami....
@tomas123456789b pochybujem ked tam napisem ze zarabam tolko ze mi niekto prispeje. Nemam ziadne byvanie som vedena ako bezdomovkyna a ked som skusala aspon na stravu nic som nedostala lebo vsetko dali ukrajncom
To sa dá byť v podnájme, byť vedená ako bezdomovec, dostať úver , a byť zťp , zároveň ?
Wau

Píšem k veci - prestahuj sa do garzonky alebo k rodičom a okamžite ries omeskane splatky. Osobny bankrot je úplne posledný krok a ma dlhodobe následky na tvoju finančnu situáciu smer ziadost o hypotéku ci čokoľvek iného. Prvé sa ozvi banke kde dlzis a hladajte spolu riešenie (dočasný znížené splatok napriklad).