icon

Je možný osobný bankrot pri vyššom príjme?

12. júl 2024

Ahojte dostala som info ze vraj ked niekto ziada o osobny bankrot tak ho nedostane ak ma vyssi prijem? Napriklad mam prijem raz 1500, inokedy 1000 iny mesiac zas 900 a posledne som mala 700 a teraz 800. Som ZTP mam lieky plus zvlast stravu a je to ozaj financne narocne. Byvam v podnajme vsetko platim sama. Dlh mam cca 15000 ktory som splacala doteraz bez vacssich problemov no teraz mam vela vydavkov a uz som nezaplatila za 2 mesiace pretoze nemam z coho. Kedy zacina exekucia a kolko mi zoberu z vyplaty?
Prosim nerieste naco som tie peniaze potrebovala ale piste len k veci dakujem

Strana
z2
zojazoja
12. júl 2024

@maca1984 trvaly pobyt ma zrejme na meste alebo obci.to nevadi. trvaly pobyt nie je zavisly na uvere. zamestnana bola normalne. ZŤP nezname ID. a to nebol hypotekarny uver. ale nejaka pozička zrejme. či? @autor ?

maca1984
12. júl 2024

@zojazoja tak ja sa v tomto nevyznám , priznávam, len ma prekvapila tá kombinácia.
Ďakujem za vysvetlenie.

martinkatinka
12. júl 2024

Prepac, ale s takym prijmom ziju cele rodiny.

autor
12. júl 2024

Mam len ZTP ale nrmam ID. Pracujem a som na meste ako bedomovec. Byt som dostala od mesta len preto ze by som skoncila na ulici.

kristiii
12. júl 2024

Akože ja nechcem byť zlá, ale prečo si si v mesiacoch, kedy si zarobila napríklad tých 1500, neodkladala na tie slabšie mesiace? Kalkuluješ tu len s tým najmenším príjmom. Jedine nájsť si prácu so stabilnejším príjmom, prípadne hľadať lacnejšie bývanie, nejaké zdieľané alebo pod., aby ti to vychádzalo. Neviem, odkiaľ si a aké sú tam možnosti. S osobným bankrotom nemám skúsenosť, ale podľa toho, čo ti píšu baby, tudy asi cesta nevede.
Inak garsónka od mesta za 300 mi tiež nejak nesedí..

sisa_s
12. júl 2024

S platom 1500e sa dostava byt od mesta?

autor
12. júl 2024

@sisa_s tych 1500 nemam stale mozno tak raz za rok. A ked som sla do bytu zarabala som menej

autor
12. júl 2024

@sisa_s podmienkou na byt je rodina s detmi
Ztp bezdomovci. Ja som dostala byt prednostne kedze mam uz vysoky vek

sasa1310
12. júl 2024

Samej ti nestačí 400€ na mesiac po zaplatení nájomného? Však píšeš, že niekedy máš aj 1500€, tak vtedy zaplať 2 splátky naraz

mamina7070
12. júl 2024

no ak mas napr 1000€ cistej mzdy tak ti exekutor necha 307€ a minimalne rok exekucie ak chces osobny bankrot takze garsonku si tazko udrzis

juliet86
12. júl 2024

aku mas diagnozu na ktoru mas ztp a aku pracu na aku formu uvazku vykonavas? vyssi vek za kolko mozes ist do dochodku? ak si v BA isla by som sa poradit do Vagusu

Strana
z2