icon

Je nárok na invalidný dôchodok pri nádore na mozgu?

tatranka111
22. jan 2010

ahojte ak niektorá prežívate v rodine niečo podobné budem rada ak sem prispejete a budeme sa moct aspon trošku navzajom podporit. Tiež by som chcela vediet ako to je s inv dochodkom? My sme sa to dozvedeli iba pred tyždnom, tak o tom ešte vela nevieme

Strana
z3
s11111
1. júl 2016

dobri den. ja som protonom prave prešla ....môžem podať všetky info ....ale určite tam zavolajte suuu neskutečne dobri .vic ak mate na mna otazok . mobil...

kaery
21. júl 2016

@tatranka111 ahoj,my so synom prave bojujeme.zial nas hned neoperovali(mali cas,az sa nam to zvecsilo a napadlo centrum reci.nikdy sa s tym nevyrovnam,ze nas 4tyzdne odkladali),no bojujeme,mame temodal a oziarku a stale verime v zazrak.

miroslava_s
25. júl 2016

@s11111 dobrý deň. No ja práve končím to ožarovanie v BA, ešte 5 ožiarov tento týždeň. Uvidím, čo mi povedia čo a ako ďalej a potom skúsim osloviť aj to protónové centrum. Ale asi by som mala počkať či toto niečo urobilo. Len to chce asi čas. Človek sám nevie čo robiť ☹

kaery
27. júl 2016

@7katka ja by som rada synovi nasadila nieco,len uz mam uplny hokej.vsade ine radia

7katka
27. júl 2016

@kaery syn má kolko rokov?

kaery
28. júl 2016

@7katka 18

7katka
28. júl 2016

@kaery ja by som zacala Breussovou dietou a potom pridala CDS2 i kupele v MMS+ pecenova ocista+antiparazit. liečba

kaery
28. júl 2016

@7katka len ma kortykoidy (bez nich mal zachvat) a pri nich ma vlčí hlad.to problem.

kaery
28. júl 2016

Kortikoidy(neviem uz pisat)

7katka
28. júl 2016

@kaery to sa dava na opuch mozgu v okoli loziska, to je standard, potm chemo a radioth.

kaery
28. júl 2016

@7katka ano,mame uz oziarky,chemo sa prerusila.ja dufam,ze sa to stiahne a nieco vyoperuju.dlho nas odkladali...

miroslava_s
29. júl 2016

@kaery ja som dnes ukončila posledný ožiar, idem domov... tak uvidíme čo sa bude diať teraz.. .ale mala som aj ja kortikoidy na opuch mozgu a ešte stále mám... tiež mi chutí jesť, aj som pribrala, ale už som to teraz prestala riešiť... držím vám palce....

kaery
29. júl 2016

@miroslava_s ja len,ze pri nich mu tazko dam dietu....ja by vydrzala,no syn nie ☹ .aj my drzime palce!!!

janulicka24
29. júl 2016

Baby to je smutne, drzim vam palce!!!

miroslava_s
30. júl 2016

@kaery ja neviem, ale asi netreba riešiť dietu... ja som sa snažila, aby mi tak nechutilo, no bola som z toho len viac podráždená popri tom všetkom.... myslím, že to sa pri tých liekoch ani nedá, no toto je už 2. krát čo som na nich a viem, že po prvom raze sa to potom stabilizovalo, aj som schudla niečo... teraz mi už znížili dávku, tak dúfam, že sa to upraví.... no za seba sa to ľahšie hovorí ako za syna... myslím na vás...

kaery
30. júl 2016

@miroslava_s no asi tak.je chuducky,len tvar opuchnuta.hej,tazko sa za druheho a ma v kuse hlad.no musi ich brat,znizili davku a dostal 4x po sebe zachvat.zvysili,zas by stale jedol.naviac je alergik,polku ovocia a zeleniny nesmie.musime bojovat a verit.

mariapivo
4. aug 2016

@tatranka111 ahoj cotala som tvoj prispevok o bratovi... je to uz asi davnejsie, ale moj brat ma presne to iste, prosim ta mozes mi napisat ako to dopadlo? moj email.... maria.uhrovska@gmail.com

s11111
4. aug 2016

ahojte ...ja som po ožarovani v Prahe protonmi...ale citim sa velmi zle ..neskutočne ma pali cela prava stranaa dokonca ju mam i strpnutu ... aniekady pocitujem i nevolnosť od žaludka neberiem žiadne lieky ... fakt neviem či isť na neurologiu alebo kam .kontrolne Mr mam v Prahe 15. 8..mate podobne priznaky po ožarovani ? ožarovanie son ukončila ped mesiacom.

kaery
4. aug 2016

@mariapivo aj mnee

kaery
4. aug 2016

@s11111 ani pocas oziarky nic??my mame zaroven lieky a oziarky.

miroslava_s
6. aug 2016

ahojte... ožiare som skončila pred týždňom... no som celá opuchnutá, teraz sa mi začali robiť nejaké vyrážky po tvári, a hlavne na sluchách... tam ma ožarovali a nemám tam už vlasy... bolí ma hlava ako šľak v kuse... možno preto že som prestala jesť fortekortin, ale z toho mi už bolo veľmi zle... to všetko by bolo nič... len sa neviem sústrediť, povedať normálnu myšlienku... má niekto skúsenosť s tým že by bol úplne mimo?

natali1985
16. jan 2021

@nathaniel77 Dobrý deň zaujímalo by ma ako ste dopadli s tým zrakom... Mne diagnostikovali cystu vo februári 2020 osadenu v centre zrakového a pohybového aparátu. Celý rok 2019 ma presviedčali o tom že je to z chrbtice až kým som nezačala strácať zrak. Sama som sa pýtala na očné vyšetrenie na základe ktorého mi zistili obojstranný opuch očných nervov.. Tiež som pri väčšom strese mala závrate čo pre mňa znamenalo skoro každý deň v práci. Operovali ma v apríli 2019 kde mi Cystu ponechali len ju prepojili do komory. Cysta bola veľká cca7x7 cm... No žiaľ po operácii my ešte robili 2x revíziu rany v júli a októbri kvôli vytekajucému likvoru pod kožu v oblasti pooperačnej rany.Mala som na hlave takú veľkú loptu.. Čo sa zraku týka hneď po prvej operácii sa zlepšil a závrate zmyzli no žiaľ po tejto poslednej revízií pociťujem zhoršenie stavu a to menšie výpadky zraku, tlak v oblasti rany a smerujúci do ľavého ucha a spánku...Občas počujem praskanie v uchu.. Tiež ma pobolieva krk zo zadu... Zaujímavé je že tlak som začala pociťovať až tak dva mesiace po revízií a momentálne zvažujem že kontaktujem neurochirurga i keď mám strach že ma bude chcieť opäť operovať...

ivkaui
1. sep 2025

@tatranka111 Zdravím všetkych diskutujúcich, rada by som len vedela ako ste dopadli po rokoch 🙏

maialeo
1. sep 2025

@tatranka111 Ja mam NET a na invalidny som ziadnu PN nepotrebovala. Normalne som asi po pol roku od diagnostiky poslala papiere do Socialky a vybavene.

Strana
z3