icon

Je nedoplatok za elektrinu 500 eur normálny?

katarina97
16. mar 2024

Ahojte,

Prosím Vás, máme novostavbu s tepelným čerpadlom, elekteina DD2 ( ktorú nam v zse odporučili) s mes. platbou 110€ ( odporučili nalm nastaviť výšku platby rovnakú ako m2 nášho domu ). Som doma každý deň, perie sa každý deň, TV a laptom pustený celý deň, suší sa atď, klasika pri malom dieťati, manžel pracuje 15x do mesiaca je 16 hod v práci.

Prišiel nalm nedoplatok 500€. Čo mi príde veľa, ale nakoľko sa nevyznám a neviem či to máme dobre nastavené, je to podľa Vás v poriadku? Všetci naokolo platia oveľa menej a to majú ešte aj ďalšie čerpadlá na bazén.

Ďakujem pekne za info.

Strana
z2
petra7797
17. mar 2024

@qetka
Ja tam vidím 10 centov

qetka
17. mar 2024

@petra7797 ano, to je cennik ZSE za dodavku elektriny. plus k tomu sa plati ZSD za distribuciu.
Tu je cela tabulka so vsetkymi polozkami od ZSE aj od distribucnej

jarka_black
17. mar 2024

@petra7797 Treba pozerať integrovanú cenu a tá sa pohybuje okolo 16 centov za kWh. Úplne v závere dokumentu to je. Tie tabuľky v úvode obsahujú len silovú zložku.

petra7797
17. mar 2024

@qetka tak sa ospravedlňujem ale mne to vychádza tých 10 centov tak neviem no musím si to preštudovať ale ďakujem vám 😊

cocacola3
20. mar 2024

Zašla by som osobne do pobočky , poradila sa tam a následne zmenila na dd5 pravdepodobne to budete mat výhodnejšie . Ved to je ozaj strasne velky nedoplatok

tominecko
16. nov 2025
@jarka_black

Treba urobiť rozbor spotreby. Zamerať sa na 1-2 položky, ktoré rozhodujú možno o polovici spotreby. Zmena tarifu môže, a nemusí pomôcť. Zmenu nerobte naslepo.
Venujem sa energ. auditu, napíšte mi a vyriešime to.

@jarka_black Dobrý deň p. Jarka, mohla by som Vás poprosiť o radu? Ďakujem a s pozdravom Silvia

Strana
z2