Je partnerov finančný príspevok 300 € dostatočný?
Dobrý deň, prosím o názor.
S partnerom žijeme spolu (v dome po mojich rodičoch).
Ja mám dve školopovinné deti, on je bez záväzkov. Sme spolu asi 5 rokov.
Každý mesiac mi dá 300 € a "viac sa nestará".
Ja sa o neho komplet starám... varím, pečiem, periem, nakupujem oblečenie, drogériu, kozmetiku, platím kredit na mobil, aj keď niečo iné treba do domácnosti/domu... snažím sa byť pozorná po všetkých smeroch. Každý mesiac kúpim aj niečo navyše... proste z lásky, aby som mu urobila radosť. Benzín si platíme každý sám...
Snažím sa dať prvé-posledné aj deťom...
A niekde na konci som ja... ktorá myslí vždy iba na druhých a na seba nie...
Oblečenie, kozmetiku si kupujem vždy sama, partner nikdy neprišiel s tým, že tu más 50 €, kúp si niečo pre radosť. A to si v podstate nekupujem nič (nechodím na nechty, vlasy nefajčím, nepijem)...
Doma všetko porobí, opraví... deti sú výhradne iba na mne (veď sú moje)...
A mne príde tých 300 € proste málo. To prispieva akoby iba na seba... a takto to ide roky... a pritom za posledné 2-3 roky stúpli náklady na život nehorázne... a furt je to iba 300 €.
Mne je hrozne ľúto, že aspoň každý druhý mesiac mi nedá viac... mne z výplaty neostane nič a on má pre seba cca 500 - 600 € (máme spoločnú chatu, tak idú peniaze tam, ale aj ja sa snažím aspoň niečo prispievať).
A ak mám od neho pýtať, tak sa asi radšej pod zem prepadnem.
Od 19-ky sa živím sama, vysokú som si sama platila, ešte aj mame dávala.
Ale už ma to ubíja... nezaslúžim si ani trochu pozornosti a pocitu, že mi niekto niečo dá z lásky?
Je podľa vás 300 € dosť?
Ďakujem.
@anonym_autor tá spoločná chata do ktorej dávaš peniaze je ako zapísaná na katastri, si spoluvlastníčkou?
All inclusive hotel 10€ na den,….. nemozem ist k tebe byvat prosim?
Za mna to nie je dost ani nahodou!
@anonym_autor tá spoločná chata do ktorej dávaš peniaze je ako zapísaná na katastri, si spoluvlastníčkou?
@anonym_eb6f58 To máme pol na pol.
woow zit za 300, nemozem ist s k tebe byvat aj ja s muzom?
mas ovela vacsie problemy ako to ze ti prispieva 300e.
ak s nim premna z nevysvetlitelnych dovodov chces dalej zit tak vsetko nauctovat - VSETKO vratane tvojho otrokarcenia ohladom domacich prac.
okrem vztahu s detmi by mi vadilo ze sice zijete spolu ale je to vlastne len tvoja domacnost ktora je vyhradne na tebe aj ked ste partneri. on tam len existuje za 300e.
a naozaj neviem odkial maju zeny toto mentalne nastavenie "A ak mám od neho pýtať, tak sa asi radšej pod zem prepadnem." . PRECO? financie su normalna vec a treba ich riesit. takyto detsky postoj skodi len tebe.
celkovo sa mi zda ze si klasicka zlata tackarka a tvoj najvacsi strach je ze ta opusti pritom by to bolo mozno aj najlepsie
woow zit za 300, nemozem ist s k tebe byvat aj ja s muzom?
mas ovela vacsie problemy ako to ze ti prispieva 300e.
ak s nim premna z nevysvetlitelnych dovodov chces dalej zit tak vsetko nauctovat - VSETKO vratane tvojho otrokarcenia ohladom domacich prac.
okrem vztahu s detmi by mi vadilo ze sice zijete spolu ale je to vlastne len tvoja domacnost ktora je vyhradne na tebe aj ked ste partneri. on tam len existuje za 300e.
a naozaj neviem odkial maju zeny toto mentalne nastavenie "A ak mám od neho pýtať, tak sa asi radšej pod zem prepadnem." . PRECO? financie su normalna vec a treba ich riesit. takyto detsky postoj skodi len tebe.
celkovo sa mi zda ze si klasicka zlata tackarka a tvoj najvacsi strach je ze ta opusti pritom by to bolo mozno aj najlepsie
@bg92 Nemám strach, že ma opustí... práveže som zvyknutá byť v živote na všetko sama už odmalička, a to je asi tá chyba... nepríde mi normálne, že to môže fungovať inak... ale viem, že môže.
300€ je naozaj málo. Spočítaj si len všetky základné výdavky za mesiac - elektrika, voda, internet, drogéria, jedlo, atď. a zistíš, či je to dosť. Tiež si spíš všetko to navyše, čo pre neho kupuješ a uvidíš, koľko ty investuješ do neho a potom si spočítaj, koľko on investuje do teba. Potom mu to ukáž a na základe faktov pýtaj od neho adekvátnu čiastku, ak už tak veľmi chceš byť s ním. To nie je o hanbe, to je o zodpovednosti za teba a tvoje deti. A uvidíš, ako sa on k tomu postaví. A tiež ako sa postaví k tomu, keď mu prestaneš kupovať veci navyše. Tiež verím, že máš podložené všetky financie, ktoré si dala do tej chaty.
Sama píšeš, aké si mala detstvo, ako si bola vychovaná a že to nechceš pre svoje deti, ale presne to isté im odovzdávaš a ukazuješ. Skús si dať na misku váh seba a deti a jeho, čo preváži. Alebo inak, rozdeľ si jednu A4 tromi čiarami a do každého stĺpca si napíš, čo chceš, aby na tvojom pohrebe o tebe povedali tvoje deti / partner / rodina, tvoji kolegovia, tvoji priatelia a ty sama, aká si bola? Čo ti z toho výjde?
Veru ze malo. To max tak prispevok na energie a ako-tak stravu. Ostatne nech si riesi sam. Drogeria. Oblecenie... ak nie minimalne este 100€ navyse.
A hlavne ten vztah... s detmi. Veris ze mozno existuje niekto kto by si ta vazil a mal rad a vychadzal aj s tvojimi detmi? Prave preto ze keby sa nieco stane tebe-vedel by sa tento chlap o deti postarat? Aj o tom je vztah.
@mondolina Mám náhradné výživné cca 80 € na každé, deti sú polosiroty.
@anonym_autor náhradné výživné? Teda deti nemajú otca? Pokiaľ ich otec zomrel majú predsa nárok na sirotský dôchodok, čo už je podstatne viac ako 80 € na dieťa.
prepáč, ale toto je uplne mimo. aj kebyze sa odstahuje do zdielaneho bytu niekde, tak za 300 eur ma iba ubytko a nic ine. Ziadne ze strava, sluzby prania, zehlenia, upravovanai a uz vobec nie strava... inak to by som aj ja bolôa taka "vychcana" ze 300 eur a starajte sa o mna. Vyuziva ta a ty sa nechás.
Prepac ale toto je co za vztah- tahas za kratsi koniec. Chlapec to ma dobre vymyslene. Da tri stovky a o vsetko je postarane. Prepac ale takto by ho ani vlastna matka nechovala. Ty mu poskkytujes mamahotel + sluzby navyse( sex,lasku, darceky....) no kde by sa mal lepsie. On je iba lacny spolubyvajuci co vyuziva vsetky bonusy- a este sa citi veeelmi dolezity.
Takže on ti da 300e. A ty platíš náklady na dom (Elektriku. Vodu. Kúrenie/ plyn ) Do toho teda ty platíš z tých 300e náklady čo sú jeho ? A teda stravu. Prepáč ak áno mne uz kalkulačka ukazuje že - . Treba sadnúť porozprávať sa lebo 300e by ani nezaplatil garsónku a to kde sú tie jeho náklady na život
@anonym_eb6f58 To máme pol na pol.
@anonym_autor ty si tu az pisala,ak si dobre pamätam,ak nie, je to podobny pribeh.(Vl.dom+ chata)
Napisem to co som napisal aj do pôvodnej diskusie.Chybu si spravila na zaciatku,ked sa nastahoval k tebe.Nedohodli ste fin. pravidla a teraz cakas na nieco,co nepride.
Ako, môzes toto tolerovat,nechapem,ale niekedy nemusim rozumiet vsetkemu.Keby platil aspon priemer komercneho najmu+ reziu na stravu,bola by to win,win situacia pre oboch.Ty tahas za kratsi koniec.
Dievcata to zhrnuli dostatocne.O vztahu k detom,radsej nepisem.Je velka skoda,ze vysokoskolsky vzdelana zena, sa necha vyuzivat a parazituje na nej clovek,co ju len vyuziva.
300€ nie je polozka, ani na stravu.
Niekto mudry raz napisal,radsej byt sam,ako byt so zlymi ludmi.Ten clovek,ta nemiluje a zial,ani tvoje deti.
S takýmto výžerníkom som bola, ale nie dlho. Rýchlo mi doplo, že ja z toho vychádzam v mínuse po všetkých stránkach.
@anonym_autor ty si tu az pisala,ak si dobre pamätam,ak nie, je to podobny pribeh.(Vl.dom+ chata)
Napisem to co som napisal aj do pôvodnej diskusie.Chybu si spravila na zaciatku,ked sa nastahoval k tebe.Nedohodli ste fin. pravidla a teraz cakas na nieco,co nepride.
Ako, môzes toto tolerovat,nechapem,ale niekedy nemusim rozumiet vsetkemu.Keby platil aspon priemer komercneho najmu+ reziu na stravu,bola by to win,win situacia pre oboch.Ty tahas za kratsi koniec.
Dievcata to zhrnuli dostatocne.O vztahu k detom,radsej nepisem.Je velka skoda,ze vysokoskolsky vzdelana zena, sa necha vyuzivat a parazituje na nej clovek,co ju len vyuziva.
300€ nie je polozka, ani na stravu.
Niekto mudry raz napisal,radsej byt sam,ako byt so zlymi ludmi.Ten clovek,ta nemiluje a zial,ani tvoje deti.
@tundra Nepísala som určite, dlho som sa odhodlávala to dostať zo seba, lebo si pripadám ako zlý človek, keď to píšem.
A inak, aby si vedela, ako choro žiješ. Aj keby mi chlap dával 2000 a takto nemal rád moje deti, kopla by som ho do prdele a bola radšej sama, aby moje deti nežili ďalej ako ja a ako som bola vychovaná, aby nemali rany na duši, že pre matku je hocijaký muž viac ako ja. Preto tvoja dcéra tak reaguje naňho a žiarli, lebo ty ich vôbec nechrániš. To Ti fakt je jeden penis prednejši ako Tvoje deti? Už som to musela napísať tak tvrdo, sorry.
no vidis, prvý krok si urobila, identifikovala si, kde je problem. nie je to rovné spolužitie a nemozes ty kvoli tomu strádat, ze sa ides vsade rozkrájat... ani moj najstarsi syn nie je manzelov, rovnako je polosirota, avsak manzel mu bezne kupoval veci a aj kupuje. na sviatky, rozne udalosti ako maturita, okruhle narodky aj vacsie dary. vzdy plati dovolenku za vsetkých. ked ide na sluzobku donesie darcek vsetkým. a j jeho karte mam pristup a platim nou ako uznám za vhodné - tým, ze on plati energie a hypo.
@tundra Nepísala som určite, dlho som sa odhodlávala to dostať zo seba, lebo si pripadám ako zlý človek, keď to píšem.
@anonym_autor čo pekné do života ti ten človek vlastne prináša?
Nepíšeš, alebo som prehliadla, koľko rokov majú deti, no pokojne sa môže stať, že hneď ako budú môcť, budú utekať z domu, lebo neverím, že chodiac okolo človeka, s ktorým si nemajú čo povedať, sa doma cítia dobre. A čo také rodinné výlety, ako na nich fungujete, keď nie je o čom?
no vidis, prvý krok si urobila, identifikovala si, kde je problem. nie je to rovné spolužitie a nemozes ty kvoli tomu strádat, ze sa ides vsade rozkrájat... ani moj najstarsi syn nie je manzelov, rovnako je polosirota, avsak manzel mu bezne kupoval veci a aj kupuje. na sviatky, rozne udalosti ako maturita, okruhle narodky aj vacsie dary. vzdy plati dovolenku za vsetkých. ked ide na sluzobku donesie darcek vsetkým. a j jeho karte mam pristup a platim nou ako uznám za vhodné - tým, ze on plati energie a hypo.
@oriesocek To si ani neviem predstaviť, aké to musí byť fajn, mať takú oporu v niekom.
@anonym_autor ty svojim detom velmi ublizujes tymto vztahom uz pat rokov, tak aspon netvrd ako velmi ich milujes, ak by to bola pravda, tak neuprednostnujes chlapa, co ich ledva toleruje pred nimi
Nepíšeš, alebo som prehliadla, koľko rokov majú deti, no pokojne sa môže stať, že hneď ako budú môcť, budú utekať z domu, lebo neverím, že chodiac okolo človeka, s ktorým si nemajú čo povedať, sa doma cítia dobre. A čo také rodinné výlety, ako na nich fungujete, keď nie je o čom?
@mandzula Dom je veľký... viac-menej sa ani nevídajú... spoločné výlety nemáme, občas kúpalisko, deti brávam ja sama občas niekam. Deti majú 11 a 12 rokov.
Dobre sa cítia, keď sú so mnou, ozaj im nič nechýba... máme doma pohodu. Len nie sme rodina bohužiaľ. Také dva životy osobitné žijem, aj keď sme pod jednou strechou.
@oriesocek To si ani neviem predstaviť, aké to musí byť fajn, mať takú oporu v niekom.
@anonym_autor ono aj u nas to bolo zo zaciatku nastavene tak, ze tym, ze som zila so synom sama, tak som tahala vsetko. bezne som platila vsetky veci pre neho ja - aj oblecenie, kruzky,a td. ale potom som sa ho opýtala, ze nemozes teraz zaplatit ty? a ano, zaplatil, nic na to nepoveda a postupom casu to bral za prirodzené. velké nakupy do domácnosti plati zásadne on. ja dokupujem bezne skoro kazdy den nieco, ale ked pride donáška, tak tu uhradi on a nepýta, neriesi...ja rovnako varim, periem, atd... za 300 eur teda by ani pre neho potraviny neboli...
All inclusive hotel 10€ na den,….. nemozem ist k tebe byvat prosim?
Za mna to nie je dost ani nahodou!
@wieruska1 ja keď čítam takéto témy tak si vravím, prečo ja som sa nenarodila ako chlap, hodím na stôl 300€ a nažerem sa, žena pripraví, nakúpi, operie, uprace, z toho bývam, mám elektriku, mobil, šaty, a ešte aj večer sex. S deťmi sa pozdravím, však čo viac. Bože, VYUŽÍVA ŤA.
@mandzula Dom je veľký... viac-menej sa ani nevídajú... spoločné výlety nemáme, občas kúpalisko, deti brávam ja sama občas niekam. Deti majú 11 a 12 rokov.
Dobre sa cítia, keď sú so mnou, ozaj im nič nechýba... máme doma pohodu. Len nie sme rodina bohužiaľ. Také dva životy osobitné žijem, aj keď sme pod jednou strechou.
@anonym_autor smutné, ja si taký život neviem predstaviť. Musí to byť pre teba psychicky náročné.
@anonym_autor ty svojim detom velmi ublizujes tymto vztahom uz pat rokov, tak aspon netvrd ako velmi ich milujes, ak by to bola pravda, tak neuprednostnujes chlapa, co ich ledva toleruje pred nimi
@mamina7070 Neuprednostňujem chlapa pred deťmi, to nikdy. Skôr ja upadám skrz toto spolužitie, deti majú ozaj vo mne všetko - oporu, lásku, priateľstvo... všetko. Viac už zo seba ani nedokážem dať. V škole sa učia na čisté jednotky, venujem sa im úplne vo všetkom.
@mamina7070 Neuprednostňujem chlapa pred deťmi, to nikdy. Skôr ja upadám skrz toto spolužitie, deti majú ozaj vo mne všetko - oporu, lásku, priateľstvo... všetko. Viac už zo seba ani nedokážem dať. V škole sa učia na čisté jednotky, venujem sa im úplne vo všetkom.
@anonym_autor existuje aj chlap, ktory bude mat rad teba i deti tvoje. Toto je tazke, skoro vztah:
https://www.interez.sk/blog/viete-co-je-to-situ...
Veď si polož otázku, ci takto isto chces dalsich 10 rokov zit? Vztah/nevztah a 300 eur na mesiac/dalsich 10 rokov?
Odpoved vieš.
300 je podla mna dobra suma co ti da na "najom"a energie. A nasledne ho kazdy tyzden poslat so zoznamom na velky nakup. Ty urcite tiez robis nakupy, tak on moze takisto. Oblecenie by som mu nekupovala, nie si jeho mama.
Zdaju sa mi scestne rady tuto, ze pytaj 600 - ty tam mas 2 deti, tak logicky si na ne prispievaj ty(ok, to aj robis). Ale 300 a viac ani tuk je z jeho strany malo na domacnost. Presne takto mu to povedz. Ze za 10e/denne ma full servis....to by nemal nikde.
@mandzula Oni zdrhnú a nebudú mať dobrý vzťah a autorka sem možno bude o pár rokov smutne písať, ze prečo sa jej deti takto odvďačili za jej ásku.
Akože kupovať darčeky mužovi, ktorý nema rád mňa a moja deti už vôbec. Autorka to ma pomotané aj kvôli tomu, v čom vyrastala. S týmto sa mohla raz do týždňa stretnúť a vrznut si a netahat ho domov. Dokonca aj jej deti na tom finančne ukracuje. To je materinská láska? Ona potrebuje psychológa a nie muža. A vôbec by som sa nečudovala,keby aj dcéra si našla partnera, ktorý ju bude využívať, bude je nulovým chlapom, nulovou oporou. A sme zase pri tej generačnej traume,z ktorej sa tu mnohé vedia smiať. 300 eur príspevok je fakt autorkin najmenší problém. Ten problém je tak hlboký, že asi ona si neuvedomuje, čo tým robí sebe a svojim deťom.
@anonym_autor Uprednostňuješ chlapa pred deťmi. A ani nevieš ako. Mne je až normálne ťažko na srdci. Ty absolútne nič nechápeš, nič, čo Ti tu píšeme.
@anonym_autor "dom je veľký... viac-menej sa ani nevídajú". Ako u vás vyzerá napríklad taký večer, keď bežné rodiny sedia spolu pri večeri, pri telke? On je vo svojom trakte a ty s deťmi vo svojom?

Načo ti je taký chlap? Ďalšie ,,dieťa” navyše. 300€ je žalostne malo. 300 by som pýtala len ako nájom a to by bolo minimum za bývanie v dome no a potom by panko robil aj niektoré nákupy podľa potreby a nie zé dám 300€ a vybavené.