icon

Je plat 800 EUR naozaj nízky?

3. jan 2024

Čaute baby, podelím sa s vami o moje pocity, môj manzel ma novu prácu a zarobí v čistom iba w800 € + 100 € stravné a to je všetko. Práca je nová, nieje zla, len ten plat. Nechcem veľmi rozoberat prečo už nieje v tej predošlej atď., len toľko ze nemá moc na výber a iba toľko zarobí. Mne to začína troska vadiť. Ešte podotknem, že 200 € z toho precestuje. Aj by menil prácu, no nemá moc na viber lepšiu. Podľa vás som ja rozmaznaná ze mi je malo peňazí alebo ten plat je aj podľa vás ozaj malý?
(je to normálna, celkom aj dobrá praca, no ne ohodnotená)

Strana
z2
melanta
4. jan 2024

Zarobí 800 a nemá inú možnosť. Zároveň však predtým vraj zarábal 1500. Prečo prišiel o prácu v ktorej zarobil 1500 a prečo teraz nemá inú možnosť ako robiť za 800? Toto vôbec nespomínaš a podľa mňa to je veľmi podstatné. Ale ako tu už odznelo, živiteľmi rodiny ste obaja. A manželstvo je aj o tom, že ak má jeden náročné obdobie, druhý ho podrží, podporí a potiahne rodinu.

hellwant
4. jan 2024

@melanta keby zdravie to chapem , ale inak to nedava zmysel. Ak z lenivosti...no...to budu krusne debaty a dotlacit ho k niecomu problem. Alebo nieco vyviedol a ponukli mu odchod bez zaznamu? hmmm... mala by to objasniť.

melanta
4. jan 2024

@hellwant veď práve. Klesnúť z príjmu 1500 na 800 s tým, že nemá inú možnosť, nedáva to logiku. Čiže dôvod bude dosť podstatný k tomu, aby niekto dával vyjadrenia že čo s tým.

mladena
4. jan 2024

Tak závisí aj od toho aké máte výdavky, či hypotéku a pod. Ja by som si ale vážila aj tých 800 a neohŕňala nosom. 800 eur zarába veľa ľudí na slovensku, to len na tejto stránke je asi prevaha milionárov. A že si bola zvyknutá na 1500......No mne tiež sa stalo že sa v predchádzajúcom zamestnaní necítil dobre tak som ho skôr podporila aby to zmenil, lebo nechcem aby bol nešťastný a ak to neni nejaký lenivec v živote by ma nenapadlo mu niečo vyčítať!

macekovam
4. jan 2024

A tvoj príjem je aký?

tiezjedna
4. jan 2024

Otázka je, prečo opustil lepšie platený flek...

luccija
4. jan 2024

A chce tam zostať?či berie to ako prechodné riešenie?alebo má šancu, že po skúšobnej bude plat vyssi?dlhodobo by mi to vadilo, lebo zarobiť 1500, alebo 600 po odrátaní benzínu je obrovský skok

banderaska29
4. jan 2024

je to malo, u mna je 800 e položka, ktoru mesačne dám iba na stravu (nakupy, školska jedalen, moje stravovanie, restauracie atd). a to sa živím sama 🙂 no ale ty si to hlavne trosku neupresnila. v ktorom meste žijete, prečo pracuje za tak maly plat, prečo opustil povodnu pracu. takto je to par suchych info. taktiež ak ty zarabaš 2000 e tak je to nakoniec dokopy celkom slušne, ale ak zarabaš minimalku tak to ste na tom biedne. trošku viac sa rozpíš

negymama
4. jan 2024

@banderaska29 autorka spomina ze zarobi viac ako muz. cize minimalka to nebude.

katka700
4. jan 2024

Autorka nepoznáme vašu finančnú situáciu, tvoje príjmy, alebo ako vašu rodinu ovplyvnil skok z 1500 na 800. Nechcem sa nikoho dotknúť, boli časy keď som robila za 400 a bola rada že vôbec nejakú prácu mám, lenže pri dnešných šialených cenách je 800 (z ktorých navyše ide ešte 200 na cestovné náklady spojené s prácou) objektívne málo.
Tiež nevieme nakoľko unavený chodí muž z práce, či má možnosť a chuť nájsť si brigádu ktorou nahradí chýbajúci príjem, alebo či je ochotný na seba prevziať všetky domáce povinnosti s tým že sa porozhliadnes po lepšie platenej práci pre seba.

banderaska29
4. jan 2024

@negymama no ale viac 😀 čo je viac ? 850 ? 900 ? tažko poradit

mandarinka555
4. jan 2024

Autorka, prečo nenapíšeš, z akého dôvodu vymenil prácu, kde zarába o 700€ menej?

simca06022011
4. jan 2024

Záleží na tom co robí...

katkaseiner
6. jan 2024

mozno otazka ako cestuje do prace...lebo teda ja dochadzam do hlavneho mesta 77 km vlakom, cize ak pocitam vlak a mhd, mam to cca 130€ za mesiac. Nechodi nahodou autom? Neda sa zmenit sposob cestovania ci s niekým cestovat a striedat sa?

judar
6. jan 2024

Aha takze ked zarabal 1500€ teda viac nez ty tak to si cusala jak vos pod chrastou a teraz ked sa to zmenili tak uz sa to to nepaci este aj to ze 200€ precestuje...a co keby si ty zvysila svoj plat a prispela mu na tankovanie kedze ste manzelia a tebe isto vyhovovalo ked jeho plat ti vystacil i na tvoju obzivu ...akoze fakt potom sa ani nedivim ze sa v dnesnej dobe tolko ludi rozvadza a rozchadza ked uz ani kvoli peniazom nedokazu byt sudrzni a fnukaju 🤦

malinovka333
10. jan 2024

Keby to je opacne bolo by to v poriadku ze? Napises A nenapises B. Mozes byt rada se ma aspon nejaku pracu a nesedi len taj doma. Ved asi si vedela ze ide do inej roboty a zarobi menej ci nie? Vtedy si mu nepovedala nato nic?mozno inu pracu nevedel zatial zohnat tak je tam kde je aj za menej. On sa k tomu ako vyjadril ze ide do inej prace a zarobi menej?

tiezjedna
10. jan 2024

autorka sa odmlčala, asi naháňa chlapa s panvicou v ruke, aby valil na brigádu😎

Strana
z2