Je poistenie bytu za 115 eur ročne výhodné?
Chcela by som sa opytat, ci poistenie bytu, domácnosti a zodpovednosti za škodu (170k, 20k, 500k)pre 2i byt, 65m2 je v poriadku ročná suma 115 eur.
Dakujem.
Cez Uniqa, balík Plus
Ak mate hypoteku poistenie nehnutelnosti musi byt minimalne vo vyske hypo (treba brat ohlad na mesto, lokalitu ako sa tam ceny pohybuju). Domacnost a zodpovednost je ok. Cena je podla mna v poriadku.
Ale este by som si dala spravit ponuky do Generali a Allianz a porovnat to.
@anonym_autor podľa mojich prepočtov by sa možno niečo dalo usporiť ale max 10-15€, neviem o aké mesto sa jedná, poschodie, vek budovy atď, ťažko súdiť bez komplet údajov (niektoré poisťovne vám dajú zľavu aj za to že už u nich máte uzatv. iné zmluvy)
Mam poistený 3i byt v hodnote cca tiež 170tis+, platím v csob okolo 140-150 tuším. Takze myslim ze celkom ôk cena.
Nezabudni na nehnutelnost, nie domacnost, priratat 23% lebo dph. Lebo ked to tam nedas, tak mas o 23 percent podpoisteny dom, byt. Cize zalezi kto ti to robil, ci sama alebo niekto
Nezabudni na nehnutelnost, nie domacnost, priratat 23% lebo dph. Lebo ked to tam nedas, tak mas o 23 percent podpoisteny dom, byt. Cize zalezi kto ti to robil, ci sama alebo niekto
@sweet20 toto nie je pravda. S takymto pristupom moze dojst aj k navyseniu poistnej sumy a nehnutelnost moze byt poistena na vyssiu sumu ako ma hodnotu. Tym môže dojst ku kratrniu poistneho plnenia.
Treba pravdivo a zodpovedne odpovedat na otazky poistovne a oni vedia stanovit hodnotu nehnutelnosti. Vtedy je vsetko v poriadku.
Poistku je potrebne si dat preratat napr po prerabke alebo po niekolkych rokoch aby bola aktualna poistna suma.
@sweet20 toto nie je pravda. S takymto pristupom moze dojst aj k navyseniu poistnej sumy a nehnutelnost moze byt poistena na vyssiu sumu ako ma hodnotu. Tym môže dojst ku kratrniu poistneho plnenia.
Treba pravdivo a zodpovedne odpovedat na otazky poistovne a oni vedia stanovit hodnotu nehnutelnosti. Vtedy je vsetko v poriadku.
Poistku je potrebne si dat preratat napr po prerabke alebo po niekolkych rokoch aby bola aktualna poistna suma.
@filipko2017 ok, to je tvoja skusenost.

@anonym_autor po koľko sa predávajú také byty u vás v meste? Ak za 250-170000 € tak je to poriadku poistka