icon

Je poistenie bytu za 115 eur ročne výhodné?

16. júl 2026

Chcela by som sa opytat, ci poistenie bytu, domácnosti a zodpovednosti za škodu (170k, 20k, 500k)pre 2i byt, 65m2 je v poriadku ročná suma 115 eur.
Dakujem.
Cez Uniqa, balík Plus

zalka
•
16. júl 2026

@anonym_autor po koľko sa predávajú také byty u vás v meste? Ak za 250-170000 € tak je to poriadku poistka

zalka
•
16. júl 2026
@zalka

@anonym_autor po koľko sa predávajú také byty u vás v meste? Ak za 250-170000 € tak je to poriadku poistka

@zalka preklep myslela som 150-170000€

patrike
•
16. júl 2026

Zalezi, ci Revuca alebo Bratislava ...

filipko2017
•
16. júl 2026

Ak mate hypoteku poistenie nehnutelnosti musi byt minimalne vo vyske hypo (treba brat ohlad na mesto, lokalitu ako sa tam ceny pohybuju). Domacnost a zodpovednost je ok. Cena je podla mna v poriadku.
Ale este by som si dala spravit ponuky do Generali a Allianz a porovnat to.

outami
•
17. júl 2026

@anonym_autor podľa mňa áno

anonym_0dd409
•
17. júl 2026

@anonym_autor podľa mojich prepočtov by sa možno niečo dalo usporiť ale max 10-15€, neviem o aké mesto sa jedná, poschodie, vek budovy atď, ťažko súdiť bez komplet údajov (niektoré poisťovne vám dajú zľavu aj za to že už u nich máte uzatv. iné zmluvy)

anonym_17b025
•
18. júl 2026

Mam poistený 3i byt v hodnote cca tiež 170tis+, platím v csob okolo 140-150 tuším. Takze myslim ze celkom ôk cena.

sweet20
•
19. júl 2026

Nezabudni na nehnutelnost, nie domacnost, priratat 23% lebo dph. Lebo ked to tam nedas, tak mas o 23 percent podpoisteny dom, byt. Cize zalezi kto ti to robil, ci sama alebo niekto

sweet20
•
19. júl 2026
@sweet20

Nezabudni na nehnutelnost, nie domacnost, priratat 23% lebo dph. Lebo ked to tam nedas, tak mas o 23 percent podpoisteny dom, byt. Cize zalezi kto ti to robil, ci sama alebo niekto

Tu aj prikladam prvy clanok co mi naslo.

filipko2017
•
19. júl 2026
@sweet20

@sweet20 toto nie je pravda. S takymto pristupom moze dojst aj k navyseniu poistnej sumy a nehnutelnost moze byt poistena na vyssiu sumu ako ma hodnotu. Tym môže dojst ku kratrniu poistneho plnenia.
Treba pravdivo a zodpovedne odpovedat na otazky poistovne a oni vedia stanovit hodnotu nehnutelnosti. Vtedy je vsetko v poriadku.
Poistku je potrebne si dat preratat napr po prerabke alebo po niekolkych rokoch aby bola aktualna poistna suma.

sweet20
•
20. júl 2026
@filipko2017

@sweet20 toto nie je pravda. S takymto pristupom moze dojst aj k navyseniu poistnej sumy a nehnutelnost moze byt poistena na vyssiu sumu ako ma hodnotu. Tym môže dojst ku kratrniu poistneho plnenia.
Treba pravdivo a zodpovedne odpovedat na otazky poistovne a oni vedia stanovit hodnotu nehnutelnosti. Vtedy je vsetko v poriadku.
Poistku je potrebne si dat preratat napr po prerabke alebo po niekolkych rokoch aby bola aktualna poistna suma.

@filipko2017 ok, to je tvoja skusenost.

biker610i
•
26. júl 2026

Ja mam poistku na 2i byt 60m2 za 109 eur/rok , lokalita Martin

dominikaddanisova
•
Odpoveď bola odstránená
•
dominikaddanisova
•
Odpoveď bola odstránená