Je prihlásenie do bankingu pri kúpe bezpečné?
Povedal kupujuci ze peniaze poslal po kurierovi. Poslal mi link ze si ich mam vyzdvihnut. Uz sa mi to nezdalo ale prihlasila som sa do svojho bankingu ippd a heslo. Chcelo to stale overenia z banky az to zamietlo nastastie. Chcem sa opytat moze nejak zneuzit to ze som sa prihlasila do aplikacie ? Viem som hlupa doslo mi to vsetko az ked som uz bola prihlasena. Moze mi stiahnut oeniaze z uctu .
Ano je to zneužitie
Áno môže stiahnuť lebo si dala podvodníkovi heslo do svojho bankingu, poriadne si pozri prijaté SMS čo si kódom potvrdzovala či to už neboli prevody peňazí a okamžite volaj do banky.
Podvodník ťa naviedol na falošnú napodobeninu tvojej banky a tam si mu poskytla všetky údaje, heslá, potvrdzovacie kódy.
V dnešnej dobe kuriéri neprevážajú peniaze súkromným osobám, ani na prijatie peňazí nemusíš nikde nič potvrdzovať/vyzdvihovať/overovať, rovno ti prídu na tvoj účet bez tvojho zásahu.
@maranco neboli to prevody len overenia cez sms kod... Takze teraz moze sa prihlasovat do mojho bankingu ? A co mam povedat v banke ?
ty si sa prihlásila cez ten link čo ti poslal, alebo cez svoj IB?
ty si sa prihlásila cez ten link čo ti poslal, alebo cez svoj IB?
@mondolina cez link a tam bolo prihlasit sa cez csob a vyslo mi tam prihlasenie do internetbankingu
No povieš presne to čo si robila, on je teraz prihlásený v tvojom IB a bude sa pokúšať zmeniť telefónne číslo ak už nezmenil a preposlať peniaze k sebe.
Prvý kódom sa prihlásil do tvojho IB a ostatnými kódmi niečo urobil, máš to v každej SMS čo presne menil/potvrdil.
bože 🙈
Áno môže stiahnuť lebo si dala podvodníkovi heslo do svojho bankingu, poriadne si pozri prijaté SMS čo si kódom potvrdzovala či to už neboli prevody peňazí a okamžite volaj do banky.
Podvodník ťa naviedol na falošnú napodobeninu tvojej banky a tam si mu poskytla všetky údaje, heslá, potvrdzovacie kódy.
V dnešnej dobe kuriéri neprevážajú peniaze súkromným osobám, ani na prijatie peňazí nemusíš nikde nič potvrdzovať/vyzdvihovať/overovať, rovno ti prídu na tvoj účet bez tvojho zásahu.
@maranco ved hej to mi doslo az ked som sa prihlasila a co mam teraz robit ?
Ten link je podvodný a ním získal tvoje prihlasovacie údaje. Neviem na čo čakáš. Volaj do banky a povedz im to ako si to tu napísala
Zablokuj si kartu bude to istejšie
zavolaj hneď na info linku banky a povedz čo sa stalo. nie si prvá ani posledná.
Zablokuj si kartu bude to istejšie
@andrejka1974 zablokovanie karty nepomôže, keď sa vedia dostať do ib
volaj hneď 0259668844 a povedz že potrebuješ zablokovať internet banking a povedz všetko o tom kurérovi
daj si zablokovat IB
Zmenila som si heslo za ine. Tak uz sa tam viac nedostane nie ?
volaj hneď 0259668844 a povedz že potrebuješ zablokovať internet banking a povedz všetko o tom kurérovi
@maranco zmenila som si heslo nestaci to ?
Jak nedostane on už sa tam dostal.
Napíš sem ten link, že sa aspoň nahlási daná stránka za podvodnú banku.
Rob ako myslíš a potom sa nečuduj.
Keď budeš mať čas, prečítaj si článok https://www.modrykonik.sk/blog/maranco/article/nedajte-sa-okradnut-bankou-3cl7hi/
A ešte raz si poriadne pozri tie SMS čo si naozaj viacerými kódmi potvrdzovala.
Prečo nemáš nastavené potvrdzovanie cez aplikáciu ale kódmi SMS?
A mozes mi vysvetlit z akeho dovodu nevolas do banky?
A mozes mi vysvetlit z akeho dovodu nevolas do banky?
@sella38 uz som volala vyriesili sme to
Napíš sem ten link, že sa aspoň nahlási daná stránka za podvodnú banku.
Rob ako myslíš a potom sa nečuduj.
Keď budeš mať čas, prečítaj si článok
A ešte raz si poriadne pozri tie SMS čo si naozaj viacerými kódmi potvrdzovala.
Prečo nemáš nastavené potvrdzovanie cez aplikáciu ale kódmi SMS?
@maranco uz som volala do banky
čo zistili o útočníkovi a čo ti povedali? nech sa aj my z toho vieme poučiť a aký bude ďalší postup?
Jezis🤦♀️🙈🙈
Převeď si peníze z toho účtu na jiný účet, vyber je? Dokud tam jsou.
Bože to je doba...ja som tiež z tohto jelen
Neverím ...
Ja som tak tiez predaval daci nedavno, ....klasicky pribeh s packetou ....tak som hral blbeho, ze suhlasim...poslal mi podvodnik link na falosnu Packetu (nieco ako packeta-world.objednavka...),
a tam krasne logo asi kazdej banky fungujucej na Slovensku.
Po kliknuti na kazde zakazdym prihlasovacie okno do tej ktorej banky, narobene hodnoverne kopie...len teda samozrejme som bol stale na tej akoze packeta stranke.
Totalny nezmysel ...odkedy sa nejaka ocakavana platba potvrdzuje akoze prihlasenim do IB, este k tomu z cudzieho webu 🙃
Hral som blbeho nadalej ....ze akoze kde je tam policko aby som zadal svoje cislo uctu ...vtedy uz prestal podvodnik samozrejme reagovat 🙂