icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

satkonosicka
16. apr 2025

@francesco123 Tiež si to myslím, že vo väčšine prípadov je to tak. To, že to pani úradníčky aj naozaj postrážia že to daný človek spĺňa vo všetkých ohľadoch je skôr výnimka. A práve preto niekomu pridelia číslo hneď prvý deň a niekomu to tam stojí tri týždne, lebo vlastne už urobia viac menej prácu za ŠFRB

francesco123
Odpoveď bola odstránená
gantleman
16. apr 2025

@francesco123
Presne tak. Mu len kontroluje žiadosť či je správne vypísania a či sú všetky doklady. Schválenie a celková kontrola je až V BA

francesco123
Odpoveď bola odstránená
lennussa
16. apr 2025

@paulina291 ďakujem za upozornenie, prepočítavať sne to, živnosť nie je môj jediný prijem, takže vychádza nám to.

gantleman
16. apr 2025

@francesco123 31.3 sme mali postu

jankaurdo
22. apr 2025

Chcem sa opýtať tých, ktorí už máte doma zmluvy. Splácanie úveru sa začína kedy pri výstavbe domu? Až keď sa postaví ?

satkonosicka
23. apr 2025

Žiadosť sme podali 24.1. a stále čakáme na rozhodnutie… asi tam na ŠFRB majú už teraz veľa práce so schvaľovaním žiadostí s číslom nad 100, tak sa k našej žiadosti s číslom 62 nevedia dostať…

gantleman
23. apr 2025
@satkonosicka

Žiadosť sme podali 24.1. a stále čakáme na rozhodnutie… asi tam na ŠFRB majú už teraz veľa práce so schvaľovaním žiadostí s číslom nad 100, tak sa k našej žiadosti s číslom 62 nevedia dostať…

@satkonosicka nemohli ste podať žiadosť 24.1. A mať číslo 62. Podľa mňa ste ju podali vo februári...

satkonosicka
23. apr 2025
@gantleman

@satkonosicka nemohli ste podať žiadosť 24.1. A mať číslo 62. Podľa mňa ste ju podali vo februári...

@gantleman podali sme žiadosť na MÚ 24.1. ale číslo nám priradili až 10.2.

satkonosicka
23. apr 2025
@gantleman

@gantleman predsa hádam viem kedy som žiadosť podávala, mám to aj na pečiatke :D žiadosti sa začali podávať v stredu 15.1. a my sme podali o týždeň v piatok…

jankaurdo
23. apr 2025
@satkonosicka

@satkonosicka pokiaľ sa nemýlim, ráta sa to až od dňa pridelenia čísla alebo až od toho kedy im prišla komplexná žiadosť do BA poštou.

satkonosicka
23. apr 2025
@jankaurdo

@satkonosicka pokiaľ sa nemýlim, ráta sa to až od dňa pridelenia čísla alebo až od toho kedy im prišla komplexná žiadosť do BA poštou.

@jankaurdo áno, až odkedy im prišla poštou na ŠFRB, takže ešte majú kopu času, samozrejme…

gantleman
23. apr 2025
@satkonosicka

@satkonosicka tak to je sakra rozdiel vo výpovednej hodnoty vášho komentáru.

bana1
24. apr 2025

Všimli ste si v úverovej zmluve, že na mieste bytu/domu, ktorý zakladate/kupujete nesmiete podnikať ani mať živnosť bez vedomosti veriteľa? Ako ste to riešili?

paulina291
24. apr 2025
@bana1

Všimli ste si v úverovej zmluve, že na mieste bytu/domu, ktorý zakladate/kupujete nesmiete podnikať ani mať živnosť bez vedomosti veriteľa? Ako ste to riešili?

@bana1 tiež sme si to všimli. Budeme to riešiť, keď to celé dotiahneme úspešne do konca. Zatiaľ bude mať muž sídlo u rodičov kde aj doteraz a skúsime neskôr žiadať, či to nepovolia.
Tiež by ma ale zaujímalo, či tu je niekto, komu v tom vyhoveli.

bana1
Autor odpoveď zmazal
paulina291
24. apr 2025
@bana1
Odpoveď bola zmazaná

@bana1 fúha, asi by som sa na to pre istotu spýtala. Ale je mi zvláštne že na to neprišli, alebo že im to nevadilo. Lebo mi príde, že kontrolujú fakt všetko.

bana1
Autor odpoveď zmazal
jankaurdo
25. apr 2025
@mladomanzelska

@jankaurdo Ved som to tu uz pisal aj s linkami necitate? 🙂 :
Linka na rozpocet : https://www.sfrb.sk/o-fonde/rozpocet/ 25,5 miliona je rozpocet

Stav posudzovania k 31,3. marcu https://www.sfrb.sk/zverejnovanie/stav-posudzov...

je tam 202 ziadosti v hodnote 30 830 208,04 €.
Este nejake otazky ? 🙂 Cize kazdy kto podal 15-20 marec a neskor cakame na navysenie rozpoctu. je ziadost o navysenie na 45 milionov hadzam to schvalia.

@mladomanzelska dobrý deň, tak dnes som si našla priestor a pozrela to ešte raz poriadne. Rozpočet pre FO 25 500 000.
Ako som písala je to požadovaná podpora (30 830 208). V tabuľke je aj info o priznanej podpore k 31.03.2025, a tam je suma 3 258 850, pričom to ešte nie je ešte právoplatne (viď. ďalej v tabuľke ešte nižšie suma s právoplatným).

mladomanzelska
25. apr 2025
@jankaurdo

@mladomanzelska dobrý deň, tak dnes som si našla priestor a pozrela to ešte raz poriadne. Rozpočet pre FO 25 500 000.
Ako som písala je to požadovaná podpora (30 830 208). V tabuľke je aj info o priznanej podpore k 31.03.2025, a tam je suma 3 258 850, pričom to ešte nie je ešte právoplatne (viď. ďalej v tabuľke ešte nižšie suma s právoplatným).

@jankaurdo nechapem co tym si chcel/chcela povedat 🙂 ?

jankaurdo
25. apr 2025
@mladomanzelska

@jankaurdo nechapem co tym si chcel/chcela povedat 🙂 ?

@mladomanzelska reagujem tým na Vaše vyjadrenie, že “každý kto poslal 15-20 marec je na tom Ok, ostatní musia čakať na navýšenie rozpočtu.” A “Vsetci co mate schvalene ste vyhrali v športke ... Ostatni mozeme len dufat a verit ze sa nam nieco take podari... “
A síce aj keď som v tom termíne, neviem podľa čoho ste tak usúdili, že prave 15-20. A teda chcela som tým povedať to, že podľa mna je korektnejšie sa zatiaľ riadiť sumou o priznanej podpore, ktorá je výrazne nižšia.

nika6nika
25. apr 2025

Prosim Vás, vie mi nikto aspoň cca poradiť?

Keď som odoslala nedostatky, ako dlho to môže trvať kym príde schválenie, a následne prejdú peniaze?

tterezka_
26. apr 2025
@nika6nika

Prosim Vás, vie mi nikto aspoň cca poradiť?

Keď som odoslala nedostatky, ako dlho to môže trvať kym príde schválenie, a následne prejdú peniaze?

@nika6nika peniaze su až nakoniec, po úverových, záložných zmluvách, záložnom práve. Myslím si že min. 2 mesiace

nika6nika
26. apr 2025
@tterezka_

@nika6nika peniaze su až nakoniec, po úverových, záložných zmluvách, záložnom práve. Myslím si že min. 2 mesiace

@tterezka_ prosim Vás, a ako dlho cca budem čakať keď som odoslala nedostatky, kym príde schválenie?

mladomanzelska
26. apr 2025
@jankaurdo

@mladomanzelska reagujem tým na Vaše vyjadrenie, že “každý kto poslal 15-20 marec je na tom Ok, ostatní musia čakať na navýšenie rozpočtu.” A “Vsetci co mate schvalene ste vyhrali v športke ... Ostatni mozeme len dufat a verit ze sa nam nieco take podari... “
A síce aj keď som v tom termíne, neviem podľa čoho ste tak usúdili, že prave 15-20. A teda chcela som tým povedať to, že podľa mna je korektnejšie sa zatiaľ riadiť sumou o priznanej podpore, ktorá je výrazne nižšia.

@jankaurdo Ved to bol odhad ze vlastne 15-20 marec je asi den kedy bolo podla poctu prijatych ziadosti vycerpanych tych 25 milionov .. ved nejako tak to vychadza 🙂 ved ked som to pisal viaceri to uz mali schvalene ved tu to pisali ale nemali to este vyplatene … k 31.3 mali 24 ludi rozhodnutia o priznanej podpore k dnesnemu dnu to mozu byt kludne aj 50 🙂 Ved je som len narazal ze podla poctu ziadosti sa vtedy asi minul ten prvotny rozpocet co je urcite dobry odhad 🙂 Hadam mi nechcete tvrdiť ze z tych 202 ziadosti bude polovics nepriznana podpora 🙂

satkonosicka
26. apr 2025
@nika6nika

@tterezka_ prosim Vás, a ako dlho cca budem čakať keď som odoslala nedostatky, kym príde schválenie?

@nika6nika záleží od konkrétnej pracovníčky a aj od toho ako dlho to potom bude stáť na stole generálnemu riaditeľovi. Skúste zavolať pani, ktorá rieši konkrétne Vás a spýtať sa na to. My čakáme po odstránení nedostatkov zatiaľ 3 týždne, ešte nám rozhodnutie neprišlo

nika6nika
26. apr 2025
@satkonosicka

@nika6nika záleží od konkrétnej pracovníčky a aj od toho ako dlho to potom bude stáť na stole generálnemu riaditeľovi. Skúste zavolať pani, ktorá rieši konkrétne Vás a spýtať sa na to. My čakáme po odstránení nedostatkov zatiaľ 3 týždne, ešte nám rozhodnutie neprišlo

@satkonosicka ďakujem 🤍

terezzzia
26. apr 2025

Dobrý deň, prosím vás, bol by niekto ochotný mi poslať (kľudne do správy) vzor kúpnej zmluvy na kúpu rodinného domu? Samozrejme bez vašich osobných údajov. Zaujíma ma len obsah, pretože my sme spísali zmluvu ako pri klasickej hypotéke a dostali sme odpoveď, že kúpna zmluva na účely financovania prostredníctvom ŠFRB je úplne iná.
Vopred ďakujem veľmi pekne!

beba1222
28. apr 2025

Dobry den, viete mi prosim pomoct s kúpnou zmluvou
Ohodnotený byt mame na 148 000€
S pozemkom 151 000€
Akú sumu mam napísať ako kupnu cenu nehnuteľnosti?
Akú sumu ako dofinancovanie zariadenia nehnuteľnosti
Akú sumu v zaloznom práve
Byt nám predáva rodina takže s nimi sa vieme dohodnúť na cene. Len teda aby im to sedelo s tými ich vypoctami. Ja už som z toho jeleň. Dakujem