icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

vivi0314
7. máj 2025
@sandrakot

Tak my uz mesiac čakáme na úverové zmluvy… pekne si dávajú na čas. Prosím viete mi niekto povedať kto už to má všetko za sebou koľko trva ešte proces po schválení až po obdrzani peňazí?

@sandrakot máme č. 1 ale stále čakáme na kataster.. už je máj a prvé číslo v poradí stále nemá peniaze, tak kedy dostanú tí čo majú vyššie čísla? :/

gantleman
7. máj 2025
@vivi0314

@sandrakot máme č. 1 ale stále čakáme na kataster.. už je máj a prvé číslo v poradí stále nemá peniaze, tak kedy dostanú tí čo majú vyššie čísla? :/

@vivi0314 dali ste zrýchlený?
My čakáme že nám pošlú zmluvy a tiež ideme na kataster a dávame zrýchlený vklad (266€) minulý týždeň sme posielali podpísané záložné zmluvy na sfrb. Snáď to dodajú tento týždeň 😁

vivi0314
7. máj 2025
@gantleman

My čakáme že nám pošlú zmluvy a tiež ideme na kataster a dávame zrýchlený vklad (266€) minulý týždeň sme posielali podpísané záložné zmluvy na sfrb. Snáď to dodajú tento týždeň 😁

@gantleman Neplatili sme za zrýchlené konanie, pretože by to boli zbytočne vyhodené peniaze – aj tak má systém meškanie a už dávno uplynula aj lehota jedného mesiaca, no stále nemáme žiadnu informáciu o stave..

tterezka_
7. máj 2025
@gantleman

@gantleman Iba 266,-€? To dávate elektronicky? Ja som minulý rok platila zrýchlený vklad kolok 300,-€

gantleman
7. máj 2025
@tterezka_

@gantleman Iba 266,-€? To dávate elektronicky? Ja som minulý rok platila zrýchlený vklad kolok 300,-€

@tterezka_ môže byť ja len hovorím čo mi povedali

ferojorko
7. máj 2025

Ja som dával dnes zrýchlený vklad na kataster, 300€, povedali mi že do 2 týždeň to bude, hneď odišli aj papapiere z katastra a o vinkulácii do ŠFRB, piatok to tam budú mat, mám č. 55 a 10.5. 2025 to budú presne 3 mesiace čo zaevidovali moju žiadosť na ŠFRB, za mna to ide celkom rýchlo, možno mám len šťastie, a to ešte týždeň má spomalili, lebo som dostal chybne úverové zmluvy ktoré som musel poslať naspäť a čakať na opravné. Keď nedáte zrýchlený zápis tak majú tuším 30 kalendárnych dni.

vivi0314
7. máj 2025
@ferojorko

Ja som dával dnes zrýchlený vklad na kataster, 300€, povedali mi že do 2 týždeň to bude, hneď odišli aj papapiere z katastra a o vinkulácii do ŠFRB, piatok to tam budú mat, mám č. 55 a 10.5. 2025 to budú presne 3 mesiace čo zaevidovali moju žiadosť na ŠFRB, za mna to ide celkom rýchlo, možno mám len šťastie, a to ešte týždeň má spomalili, lebo som dostal chybne úverové zmluvy ktoré som musel poslať naspäť a čakať na opravné. Keď nedáte zrýchlený zápis tak majú tuším 30 kalendárnych dni.

@ferojorko mali na to 30 dní, ale od 21.3. čakáme.. nechápem načo potom človek platí či 100 alebo 300€ to je jedno.. nech to robia zadarmo ak nestíhajú…

tterezka_
7. máj 2025
@vivi0314

@ferojorko mali na to 30 dní, ale od 21.3. čakáme.. nechápem načo potom človek platí či 100 alebo 300€ to je jedno.. nech to robia zadarmo ak nestíhajú…

@vivi0314 ak nestihnú vybaviť v lehote nevrátia peniaze?

ferojorko
8. máj 2025
@gantleman

@gantleman vy máte aké číslo?

br4ywy4tt
8. máj 2025
@tterezka_

@vivi0314 ak nestihnú vybaviť v lehote nevrátia peniaze?

@tterezka_ vrátia.. nám vrátili keď nestihli začiatkom roka kvoli výpadku katastra

vivi0314
8. máj 2025
@br4ywy4tt

@tterezka_ vrátia.. nám vrátili keď nestihli začiatkom roka kvoli výpadku katastra

@br4ywy4tt ako ste postupovali? Vrátili Vám automaticky alebo treba žiadať?

br4ywy4tt
8. máj 2025
@vivi0314

@br4ywy4tt ako ste postupovali? Vrátili Vám automaticky alebo treba žiadať?

@vivi0314 trebalo podať žiadosť, sami by nám nevrátili.. nám to vybavoval právnik cez ktorého sme to celé riešili

lola1304
8. máj 2025

Zdravím, nemá tu niekto skúsenosť, že ste založili druhú nehnuteľnosť aby ste dostali 100%, či ste vedeli záložné právo časom zrušiť? Ked kupovaná nehnutelnosť navysila na hodnote.
Ďakujem pekne!

sandrakot
9. máj 2025
@vivi0314

@vivi0314 tak to ste má teda nepotešili Ach… napzaj si dávajú na čas

satkonosicka
9. máj 2025

Tí čo už máte úverové zmluvy, prišli do 20 pracovných dní odkedy bola žiadosť schválená, alebo do 20 prac. dní od doručenia rozhodnutia poštou?

gantleman
9. máj 2025
@satkonosicka

Tí čo už máte úverové zmluvy, prišli do 20 pracovných dní odkedy bola žiadosť schválená, alebo do 20 prac. dní od doručenia rozhodnutia poštou?

@satkonosicka mne to prišlo do dvoch týždňov tusim

satkonosicka
9. máj 2025
@gantleman

@satkonosicka mne to prišlo do dvoch týždňov tusim

@gantleman tak to ste mali veľmi rýchlo, niektorí čakajú aj mesiac

satkonosicka
13. máj 2025

Máte niekto skúsenosť s tým, či peniaze, ktoré budeme doplácať z vlastných zdrojov musia byť poslané z nášho účtu? Ide o to, že tie peniaze má na účte moja mama a bolo by jednoduchšie poslať ich priamo od nej na účet predávajúcich, alebo je potrebné aby tie peniaze prišli z účtu jedného zo žiadateľov? Vďaka

tterezka_
13. máj 2025
@satkonosicka

Máte niekto skúsenosť s tým, či peniaze, ktoré budeme doplácať z vlastných zdrojov musia byť poslané z nášho účtu? Ide o to, že tie peniaze má na účte moja mama a bolo by jednoduchšie poslať ich priamo od nej na účet predávajúcich, alebo je potrebné aby tie peniaze prišli z účtu jedného zo žiadateľov? Vďaka

@satkonosicka ide o to, ako to máte uvedené v zmluve. či to máte tam konkrétne uvedené. my sme dokladovali potvrdenie o úhrade.

satkonosicka
14. máj 2025
@tterezka_

@satkonosicka ide o to, ako to máte uvedené v zmluve. či to máte tam konkrétne uvedené. my sme dokladovali potvrdenie o úhrade.

@tterezka_ v zmluve máme špecifikované len to, na aký účet majú byť financie zaplatené, ale nie je tam, že z akého účtu

jankaurdo
15. máj 2025

Pred dvoma týždňami sme volali, dostali sme info ze to mame schválené, včera prišlo rozhdinutie, čakáme na úverové zmluvy. Viete mi poradiť, čo môžem zatiaľ urobiť ? Naor. pripraviť nejaké tlačiva? Ak bude potrebné overené podpisy, môžem ja ako spoluzaidatel s overenou právomocou overiť podpis aj žiadateľa ? Nakolk žiadateľ je mimo?

ivet294
15. máj 2025
@jankaurdo

Pred dvoma týždňami sme volali, dostali sme info ze to mame schválené, včera prišlo rozhdinutie, čakáme na úverové zmluvy. Viete mi poradiť, čo môžem zatiaľ urobiť ? Naor. pripraviť nejaké tlačiva? Ak bude potrebné overené podpisy, môžem ja ako spoluzaidatel s overenou právomocou overiť podpis aj žiadateľa ? Nakolk žiadateľ je mimo?

@jankaurdo dobry den, ake mate poradove cislo?

vivi0314
15. máj 2025
@jankaurdo

satkonosicka
16. máj 2025

Normálne ma ŠFRB prekvapilo, lebo tento týždeň nám prišli úverové aj záložné zmluvy. Na to, že sme čakali na schválenie neskutočne dlho, tak teraz to fakt odsýpa *klop klop*

ferojorko
16. máj 2025
@vivi0314

@vivi0314 máte už vyplatené? Alebo aspoň ten kataster vybavený?

jankaurdo
16. máj 2025
@ivet294

@jankaurdo dobry den, ake mate poradove cislo?

@ivet294 189, žiadosť sme podávali niekedy v prvej polovici marca, čakali sme cca 2 mesiace

ivet294
16. máj 2025
@jankaurdo

@ivet294 189, žiadosť sme podávali niekedy v prvej polovici marca, čakali sme cca 2 mesiace

@jankaurdo dakujem

vivi0314
18. máj 2025
@ferojorko

@vivi0314 máte už vyplatené? Alebo aspoň ten kataster vybavený?

@ferojorko ešte nie, na katastri nám povedala pani, že sú stále v meškaní a teraz riešia začiatok marca, my sme dávali 21.3…do konca mája by to malo byť..

gantleman
18. máj 2025
@vivi0314

@ferojorko ešte nie, na katastri nám povedala pani, že sú stále v meškaní a teraz riešia začiatok marca, my sme dávali 21.3…do konca mája by to malo byť..

@vivi0314 vy ste číslo jedna? A na katastri ste nedali zrýchlený vklad teda dobre som pochopil?

ferojorko
18. máj 2025
@vivi0314

@vivi0314 aha tak nič teda, lebo som chcel vedieť do koľkých dni od zapísania na katastry vám to skontrolovali a otvorili čerpaci účet, ja som dal zrýchlený vklad a za týždeň som to mal zapisane