icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

satkonosicka
22. máj 2025
@sandrakot

@satkonosicka no u nás nastala situácia že sme mali zmluvy 15dni na pošte a nikto nič… strašne som nasrana… ale už zmluvy podpísané osobne som odniesla do BA už mame aj záložne zmluvy podpísané overené a zajtra ich tam idem odniesť osobne a budeme čakať na návrh na vklad a vinkuláciu neviem si predstaviť koľko to ešte bude celé trvať dokym nám prídu peniaze

@sandrakot Uf, to je fakt nepríjemné… človek aby každý jeden krok kontroloval, či sa niekde niečo zbytočne nezaseklo. Pozerala som na CRZ, že tuším vaše úverové zmluvy zverejnili ten istý deň ako naše

ynqpd
22. máj 2025

Tak som pisal mail pani z oddelenia čerpania úverov. Zistil som, že ešte treba poslať LV z katastra s už zapísaným zál.právom. Bol som asi v naivite, že po polroku od výpadku už aspoň základné veci fungujú a stará aktualita na webe ŠFRB už nie je aktuálna. A že okrem bánk a notárov majú tieto veci sprístupnené aj v Štatnom(!) fonde. Takže sme 2 týždne len tak čakali a keby som nenapísal, kto vie dokedy by sme čakali. Ale už to je zaslané, takže aspoň viem naisto, že sa nečaká na moju aktivitu. A tiež som dostal info, že o termíne otvorenia dostaneme email.

miriamsvecova
22. máj 2025

Je tu niekto taký, kto má schválený úver ale nemá ho ešte načerpany a medzičasom si navýšil svoje nakaldy napr. Spotrebným úverom alebo leasing na auto? Ďakujem.

nikolett723
22. máj 2025
@mladomanzelska

@miriamsvecova Zajtra alebo pozajtra bude zverejnene navysenie rozpoctu 🙂

@mladomanzelska odkiaľ máte túto informáciu? 🙂

gantleman
22. máj 2025
@ynqpd

Tak som pisal mail pani z oddelenia čerpania úverov. Zistil som, že ešte treba poslať LV z katastra s už zapísaným zál.právom. Bol som asi v naivite, že po polroku od výpadku už aspoň základné veci fungujú a stará aktualita na webe ŠFRB už nie je aktuálna. A že okrem bánk a notárov majú tieto veci sprístupnené aj v Štatnom(!) fonde. Takže sme 2 týždne len tak čakali a keby som nenapísal, kto vie dokedy by sme čakali. Ale už to je zaslané, takže aspoň viem naisto, že sa nečaká na moju aktivitu. A tiež som dostal info, že o termíne otvorenia dostaneme email.

@ynqpd ešte vám doplním že účty sa otvárajú len raz týždenne.

sandrakot
22. máj 2025
@satkonosicka

@sandrakot Uf, to je fakt nepríjemné… človek aby každý jeden krok kontroloval, či sa niekde niečo zbytočne nezaseklo. Pozerala som na CRZ, že tuším vaše úverové zmluvy zverejnili ten istý deň ako naše

@satkonosicka to kde sa da pozrieť?

sandrakot
22. máj 2025
@lev26

ahojte idem sa informovať tiež spĺňame podmienky len mňa zaujima či možem vstupit aj do toho fondu ked sme vlastnikmi bytu ?

@lev26 ano možete

mladomanzelska
22. máj 2025
@nikolett723

@mladomanzelska odkiaľ máte túto informáciu? 🙂

@nikolett723 Ak ste citali moje ine prispevky v tejto teme chapate ze asi tu info mam 🙂

jankaurdo
23. máj 2025

Je tu niekto kto rieši výstavbu domu a je ďalej ako my? Mame rozhodnutie.

ferojorko
23. máj 2025

Predbežný termín otvorenia môjho cerpacieho účtu je 2.6.2025, teraz pri prišiel mail

gantleman
23. máj 2025
@ferojorko

Predbežný termín otvorenia môjho cerpacieho účtu je 2.6.2025, teraz pri prišiel mail

@ferojorko to viacerí budú mať keďže sa to otvára raz týždenne. Takže aj my detto

satkonosicka
23. máj 2025
@ferojorko

@ferojorko Zdravím, ak si dobre spomínam, tak ste tiež k žiadosti dávali súhlas banky predávajúceho a vyčíslenie úveru… Chcem sa spýtať, to aktuálne vyčíslenie z banky sa potom vybavuje kedy? Lebo v postupe, ktorý nám prišiel s úverovými zmluvami o tom nič nie je. Myslím si správne, že ten aktuálny súhlas banky s vyčíslením úveru sa vybavuje až k otvoreniu čerpacieho účtu a už sa neposiela na ŠFRB, ale len sa prinesie pracovníkovi MÚ, keď sa žiada o uvoľnenie finančných prostriedkov z čerpacieho účtu? Či je to inak? Vďaka!

ferojorko
23. máj 2025
@satkonosicka

@ferojorko Zdravím, ak si dobre spomínam, tak ste tiež k žiadosti dávali súhlas banky predávajúceho a vyčíslenie úveru… Chcem sa spýtať, to aktuálne vyčíslenie z banky sa potom vybavuje kedy? Lebo v postupe, ktorý nám prišiel s úverovými zmluvami o tom nič nie je. Myslím si správne, že ten aktuálny súhlas banky s vyčíslením úveru sa vybavuje až k otvoreniu čerpacieho účtu a už sa neposiela na ŠFRB, ale len sa prinesie pracovníkovi MÚ, keď sa žiada o uvoľnenie finančných prostriedkov z čerpacieho účtu? Či je to inak? Vďaka!

@satkonosicka áno logicky mi to tak vychádza ale ešte som to nezisťoval

satkonosicka
23. máj 2025
@ferojorko

@satkonosicka áno logicky mi to tak vychádza ale ešte som to nezisťoval

@ferojorko vďaka, tak keď zistíte, tak prosím dajte vedieť, že čo bolo treba, kedy a komu🙂 my ešte len čakáme, kedy nám príde návrh na vklad do katastra

nikolett723
24. máj 2025
@mladomanzelska

@nikolett723 Ak ste citali moje ine prispevky v tejto teme chapate ze asi tu info mam 🙂

@mladomanzelska Bolo zvýšenie rozpočtu niekde už zverejnené?

mladomanzelska
24. máj 2025
@nikolett723

@mladomanzelska Bolo zvýšenie rozpočtu niekde už zverejnené?

@nikolett723 este nie .. zjavne to chalani ktori pracuju so strankou nestihaju 🙂 Bude to urcite buduci tyzden tak isto sa planuje nejaky stav ze kolko je este financi a kolko ziadost prave je aby si to clovek vedel lepsie odkontrolovat oproti minulemu roku 🙂

via5124
25. máj 2025

@ mladomanzelska dobry vecer! Mozem Vam napisat spravu? Potrebovala by som sa poradit a vidim, ze vy sa do tohto rozumiete. Dakujem pekne! 🙂

mladomanzelska
26. máj 2025
@via5124

@ mladomanzelska dobry vecer! Mozem Vam napisat spravu? Potrebovala by som sa poradit a vidim, ze vy sa do tohto rozumiete. Dakujem pekne! 🙂

@via5124 piste

vivi0314
26. máj 2025

Tak už čakáme na otvorenie účtu aj my, len ešte potrebujem poslať potvrdenie o vyplatení našej časti, akým spôsobom ste to dávali? Stačí vytlačiť alebo osobne z banky? treba niečo overiť?

tterezka_
26. máj 2025
@vivi0314

Tak už čakáme na otvorenie účtu aj my, len ešte potrebujem poslať potvrdenie o vyplatení našej časti, akým spôsobom ste to dávali? Stačí vytlačiť alebo osobne z banky? treba niečo overiť?

@vivi0314 my sme priniesli na úrad aj z banky a aj z aplikácie.

satkonosicka
27. máj 2025

Posielali ste poistnú zmluvu a potvrdenie o zaplatení poistenia elektronicky mailom alebo poštou v papierovej podobe?

satkonosicka
27. máj 2025

A vlastne, prišiel aj niekomu ďalšiemu z vás e-mail ohľadom poistných zmlúv a že je možné ich poslať aj elektronicky?😳 Lebo mi príde zvláštne, že niekomu prišiel a niekomu nie…

jankaurdo
27. máj 2025
@satkonosicka

A vlastne, prišiel aj niekomu ďalšiemu z vás e-mail ohľadom poistných zmlúv a že je možné ich poslať aj elektronicky?😳 Lebo mi príde zvláštne, že niekomu prišiel a niekomu nie…

satkonosicka
28. máj 2025

Dnes nám prišiel návrh na vklad a vinkulačné tlačivo. Poistnú zmluvu sme posielali elektronicky minulý týždeň

miriamsvecova
28. máj 2025
@vivi0314

@vivi0314 daj vedieť kedy načerpáte

mladomanzelska
28. máj 2025

No dnes mi prislo to co som mesiac riesil aj tak to je zle … Tarcha je v tatra banke .. Vie mi niekto poslat ako to ma vyzerat netusim co sa jej tam nepaci 🙂

Vyzva na odstranenie nedostatkov ..
Príloha č. 50 - Súhlas vlastníkov nehnuteľnosti so zriadením záložného práva v prospech
ŠFRB. V súhlase sú uvedené nesprávne údaje a niektoré chýbajú, žiadame doplniť. Na
zadefinovanie nehnuteľnosti je vhodné použiť údaje z čl. II. bodu 1 Kúpnej zmluvy.

satkonosicka
28. máj 2025
@mladomanzelska

No dnes mi prislo to co som mesiac riesil aj tak to je zle … Tarcha je v tatra banke .. Vie mi niekto poslat ako to ma vyzerat netusim co sa jej tam nepaci 🙂

Príloha č. 50 - Súhlas vlastníkov nehnuteľnosti so zriadením záložného práva v prospech
ŠFRB. V súhlase sú uvedené nesprávne údaje a niektoré chýbajú, žiadame doplniť. Na
zadefinovanie nehnuteľnosti je vhodné použiť údaje z čl. II. bodu 1 Kúpnej zmluvy.

@mladomanzelska U nás sa to riešilo tak, že pani posudzovateľov sa priamo skontaktovala telefonicky s pani riaditeľkou banky (VÚB) a oni si to medzi sebou vysvetlili, čo a ako tam má byť. Bude asi treba aby sa majiteľ nehnuteľnosti obrátil na riaditeľku banky a dal jej kontakt na pani posudzovateľov zo ŠFRB.
Idem sa pozrieť či mám niekde odfotené, ako má ten súhlas vyzerať🙂

satkonosicka
28. máj 2025
@mladomanzelska

@mladomanzelska *posudzovateľka, nie posudzovateľov… (autocorrect🤦🏻‍♀️)

paaauliii
28. máj 2025
@satkonosicka

Posielali ste poistnú zmluvu a potvrdenie o zaplatení poistenia elektronicky mailom alebo poštou v papierovej podobe?

@satkonosicka My sme posielali aj aj, už si nespomínal prečo ale pani zo ŠFRB si mail sama vypýtala.

paaauliii
28. máj 2025
@vivi0314

@vivi0314 Musí byť z banky podpísané tlačivo.