Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@moichales zdravím, bohužiaľ ešte nič, keď dobre počítame majú ešte 15 pracovných dni na vyjadrenie. Mali by sa ozvať žiadatelia ktorý podali na začiatku júla 🙂
@eadam my sme síce podali 6.6 ale zaregistrovali až 23.6 a stále nemáme písomne rozhodnutie doma už vieme 2 týždne že nám schvalili ale neprišlo nám ešte nič 😊
@eadam my sme síce podali 6.6 ale zaregistrovali až 23.6 a stále nemáme písomne rozhodnutie doma už vieme 2 týždne že nám schvalili ale neprišlo nám ešte nič 😊
@lulu1671996 Dovolal som do ŠFRB, ešte nebol pridelený náš žiadosť nikomu. Sú vraj okolo 700 - náš je 850+ ale aspoň som dozvedel že keď sa niečo pohne tak dostanem notifikáciu cez slovensko.sk ako som registrovaný na stránku ŠFRB, mám el. prístup a nemusím čakať na poštu.
@lulu1671996 Dovolal som do ŠFRB, ešte nebol pridelený náš žiadosť nikomu. Sú vraj okolo 700 - náš je 850+ ale aspoň som dozvedel že keď sa niečo pohne tak dostanem notifikáciu cez slovensko.sk ako som registrovaný na stránku ŠFRB, mám el. prístup a nemusím čakať na poštu.
@eadam no tak super potom. Aj ja som sa dnes dovolala a povedali mi že naše rozhodnutie bolo včera odoslané, takže budúci týždeň príde 🙂 máte aspoň tú výhodu, že sa viete na to pozrieť cez portál 🙂🙏🏻 držím palce
Ja mám pridelené číslo 93x a keď sa prihlásim na portál sfrb nič mi neukazuje ani že moju žiadosť
Ja mám pridelené číslo 93x a keď sa prihlásim na portál sfrb nič mi neukazuje ani že moju žiadosť
@anonym_54202b Ani nám, portál ukázalo iba ten deň keď to prijali (17.07.) a potom už to zmizlo, vraj novy systém a ešte musia vychytať muchy. Výzvy, schválenie/odmietnutie by mal prist do el. schránky slovensko.sk (aspoň pre nás) - že v praxi to ako bude vyzerať to neviem ... dám vedieť keď prekročíme ten most 🙂
Dobry den, momentálne čakáme na poslanie navrhu na vklad do katastra, niekto skusený by vedel napisat aké sú potrebné kroky, ked chceme riesit elektronicke podanie cez pravnika - riesil to niekto takto cez pravnika? A dalsou mojou otazkou by bolo, ze po vybaveni vkladu na kataster, ktore kroky su potrebne absolvovat osobne? Vypis LV sa da vybavovat na poste a staci to pre SFRB alebo je funkcny kataster a SFRB ziska informaciu od katastra a nie je potrebne riesit vypisy LV?
Ideme pracovne do zahranicia na 2 mesiace a snazime to tak naplanovat aby sme co najmenej museli cestovat na SK. Respektivne existuje taka cesta, ze by len jeden z nas vybavoval veci prostrednictvom splnomocnenia alebo po vklade uz staci jeden z nas?
Dakujem pekne za informacie
Dobry den, momentálne čakáme na poslanie navrhu na vklad do katastra, niekto skusený by vedel napisat aké sú potrebné kroky, ked chceme riesit elektronicke podanie cez pravnika - riesil to niekto takto cez pravnika? A dalsou mojou otazkou by bolo, ze po vybaveni vkladu na kataster, ktore kroky su potrebne absolvovat osobne? Vypis LV sa da vybavovat na poste a staci to pre SFRB alebo je funkcny kataster a SFRB ziska informaciu od katastra a nie je potrebne riesit vypisy LV?
Ideme pracovne do zahranicia na 2 mesiace a snazime to tak naplanovat aby sme co najmenej museli cestovat na SK. Respektivne existuje taka cesta, ze by len jeden z nas vybavoval veci prostrednictvom splnomocnenia alebo po vklade uz staci jeden z nas?
Dakujem pekne za informacie
@heyhoo No elektronicke podanie som chcel aj ja ale to bude extra komplikovane kedze to neji tak ze si vyklikas na stranke potom musis nejako ist na postu overit tie dokumenty .. prosto blud tak nakoniec som sa fyzicky rozhodol pre podanie..
- Na katastri ti daju jeden papier + jeden na poistovni a to posielas do BA ..
a LV - na to som sa pytal na katastri tam povedala ze dnes uz vsetko funguje tak ako pred utokom cely kataster je funckny tak hadam ziadne LV uz nebude treba ..
Ja som aktualne podal navrhnna vklad predavajuci bol v poistovni a tieto papiere som poslal do BA 🙂 Vklad +virkulacia poistneho
@moichales zdravím, bohužiaľ ešte nič, keď dobre počítame majú ešte 15 pracovných dni na vyjadrenie. Mali by sa ozvať žiadatelia ktorý podali na začiatku júla 🙂
@eadam ja som podavala ziadost 7.7.2025 mam cislo 78x a na vyjadrenie maju uz len 5 pracovnych dni. Volala som vsak s panom na SFRB ktory mi oznamil ze to pravdepodobne nestihnu v tej lehote 45 prac. dni. Ziadost sa najskor posudzuje potom ide na overenie a az potom sa vyda rozhodnutie a moja ziadost je stale len na posudzovani..
@heyhoo No elektronicke podanie som chcel aj ja ale to bude extra komplikovane kedze to neji tak ze si vyklikas na stranke potom musis nejako ist na postu overit tie dokumenty .. prosto blud tak nakoniec som sa fyzicky rozhodol pre podanie..
- Na katastri ti daju jeden papier + jeden na poistovni a to posielas do BA ..
a LV - na to som sa pytal na katastri tam povedala ze dnes uz vsetko funguje tak ako pred utokom cely kataster je funckny tak hadam ziadne LV uz nebude treba ..
Ja som aktualne podal navrhnna vklad predavajuci bol v poistovni a tieto papiere som poslal do BA 🙂 Vklad +virkulacia poistneho
@mladomanzelska dakujem pekne za infa, ten elektronicky vklad bude robit pravnicka, hadam tym padom bude to OK. Ja som spravil poistenie na byt, mal by to riesit predavajuci? Ci mozem riesit poistenie a vinkulacny dokument ja?
Dakujem
@mladomanzelska dakujem pekne za infa, ten elektronicky vklad bude robit pravnicka, hadam tym padom bude to OK. Ja som spravil poistenie na byt, mal by to riesit predavajuci? Ci mozem riesit poistenie a vinkulacny dokument ja?
Dakujem
@heyhoo toto by aj mňa zaujímalo ako to je s tým poistením 🙏🏻🙂
Dakujem
@heyhoo Poistenie …. ty najprv dokladas od predavajuceho ze je byt poisteny .. ze je poistka zaplatena ..
Po zaloznych zmluvach ti s vkladom na kataster oni poslu virkulaciu poistenho samostny papier kde je meno predavajuceho a on ide do poistovne potvrdit ten papier a fyzicky potom ho posielas spat …
Aspon taka je moja skusenost ..
@heyhoo Poistenie …. ty najprv dokladas od predavajuceho ze je byt poisteny .. ze je poistka zaplatena ..
Po zaloznych zmluvach ti s vkladom na kataster oni poslu virkulaciu poistenho samostny papier kde je meno predavajuceho a on ide do poistovne potvrdit ten papier a fyzicky potom ho posielas spat …
Moment, trošku sa strácam, ako je to s tým poistením? Prišli nám zmluvy o úvere a žiadajú doložiť do 10 dní (podotýkam kalendárnych, kde teraz nám sviatok + víkend zobral už 3 dni) podpísané a overené podpisy tých zmlúv + poistenie. Avšak poistenie nikdy na nehnuteľnosti nebolo, resp. teraz nie je … takže to poistenie ideme vytvoriť, aby sme to mohli poslať… na koho meno, resp. Či môže byť vytvorené aj na naše meno a na nehnuteľnosť, ktorú ideme kupovať / ktorá sa zakladá (zakladáme okrem nehnuteľnosti čo kupujeme aj byt vo vlastníctve rodinného príslušníka) … ďakujem za pomoc, doteraz sme boli v tom, že všetko bude v poriadku ak tie poistky vytvoríme na naše meno.
@mladomanzelska
Moment, trošku sa strácam, ako je to s tým poistením? Prišli nám zmluvy o úvere a žiadajú doložiť do 10 dní (podotýkam kalendárnych, kde teraz nám sviatok + víkend zobral už 3 dni) podpísané a overené podpisy tých zmlúv + poistenie. Avšak poistenie nikdy na nehnuteľnosti nebolo, resp. teraz nie je … takže to poistenie ideme vytvoriť, aby sme to mohli poslať… na koho meno, resp. Či môže byť vytvorené aj na naše meno a na nehnuteľnosť, ktorú ideme kupovať / ktorá sa zakladá (zakladáme okrem nehnuteľnosti čo kupujeme aj byt vo vlastníctve rodinného príslušníka) … ďakujem za pomoc, doteraz sme boli v tom, že všetko bude v poriadku ak tie poistky vytvoríme na naše meno.
@mladomanzelska
@kopkaj toto ma tiež zaujíma, keď dobre viem postenie je možné spraviť tak že Poistníkom budete vy ale poisteným bude (musí byť) vlastník budovy ... ale to už neviem že ci je potrebne aj súhlas majiteľa (pravdepodobne áno) a následne keď sa zmení majiteľ nehnuteľnosti či aj postenie prechádza na nového majiteľa automaticky alebo sú tam ďalšie kroky
@mladomanzelska
@kopkaj Speci situacia treba volat .. na statny fond … kedze netusim … len viem ze po zaloznych zmluvach oni poslu papier co treba ist s nim na poistovnu 🙂
@mladomanzelska
@kopkaj poistenie môžte dodať neskôr a akceptujú aj email so zaheslovanou poistnou zmluvou. My sme ako žiadatelia poisťovali a keď budeme vlastníci zmenia to na poistke. Poisťovňa Allianz nemala s tým problém.
@mladomanzelska vážne takto ste to mali? Lebo my, aj všetci o kom viem, tak normálne uzavreli vlastnú poistnú zmluvu ako kupujúci a aj vinkulácia bola potom na meno kupujúceho / kupujúcich
Ahojte. Prosím návrh na vklad do katastra ideme riešiť tento týžden.
Prosím čo vlastne sfrb potrebuje? :
a) dodanie LV s plombou a potvrdený návrh na vklad záložných zmlúv
b) dodanie originálu LV so zapísanou ťarchou - záložné právo
Veľmi pekne ďakujem 🙂
Ahojte. Prosím návrh na vklad do katastra ideme riešiť tento týžden.
Prosím čo vlastne sfrb potrebuje? :
a) dodanie LV s plombou a potvrdený návrh na vklad záložných zmlúv
b) dodanie originálu LV so zapísanou ťarchou - záložné právo
Veľmi pekne ďakujem 🙂
@anonymousella B plomba nestaci a dávali sme aj potvrdenie vkladu na kataster, všetko vám príde v liste od sfrb a riadite sa ich postupom.
@mladomanzelska jasne, diky za info. Uvidime ako to bude u nas, lebo my sme si uz vyriesili poistenie bytu na nase meno.
Caute no zrychlyny vklad na kataster sa vyplatit po tyzdni je tam vlastne napisane zalozne pravo stanty fond .. teraz ma zaujima ci musim ist v buducnosti este raz na kataster aby sa to prepisalo na mna ? ak ano aky tam je poplatok ? Diki za odpoved.
Ahojte. Chcem sa prosim vas poradit.
Tento tyzden mi budu uz pravdepodobne volat o schvaleni pozicky. Ti co mate schvalene, sfrb preveruje aktualny pracovny stav ? Pyta sa alebo zistuje na socialke ? Ci to uz neriesia ked maju doklady o pred. Mesiacoch. Dakujem vopred za odpoved.
Ahojte. Chcem sa prosim vas poradit.
Tento tyzden mi budu uz pravdepodobne volat o schvaleni pozicky. Ti co mate schvalene, sfrb preveruje aktualny pracovny stav ? Pyta sa alebo zistuje na socialke ? Ci to uz neriesia ked maju doklady o pred. Mesiacoch. Dakujem vopred za odpoved.
@mia0903 dobrý deň, šfrb nevolá aby oznámil schválenie alebo zamietnutie. Tí ktorí to vedia po telefóne si volali sami na ŠFRB ( tak isto aj my) od telefonického potvrdenia schválenia sme čakali 2 týždne kým prišlo aj písomne rozhodnutie 🙂 nikto nás nekontaktoval a nezistoval od nás aktuálny pracovný stav. Ale určite si to sledujú máte to napísané aj na oficiálnej stránke pri podmienkach že sledujú aj dlhodobo príjem či nebol umelo navýšený 🙂 nám včera prišlo domov rozhodnutie 🙂 teraz čakáme na úverové zmluvy
Caute no zrychlyny vklad na kataster sa vyplatit po tyzdni je tam vlastne napisane zalozne pravo stanty fond .. teraz ma zaujima ci musim ist v buducnosti este raz na kataster aby sa to prepisalo na mna ? ak ano aky tam je poplatok ? Diki za odpoved.
@mladomanzelska ževraj áno, ale už to nebude treba dávať zrýchlene ani nič podobné. Treba to aby si my boli vlastníci, nie šfrb.
mňa by skôr zaujímalo, keď máme povolený vklad. Čerpací účet otvoria budúci týždeň, stredu ako nás informovali, koľko to ešte môže celé cca trvať
mňa by skôr zaujímalo, keď máme povolený vklad. Čerpací účet otvoria budúci týždeň, stredu ako nás informovali, koľko to ešte môže celé cca trvať
@kristinasfrb2025 dobrý deň, môžem sa opýtať ako dlho trvalo od zapísania na kataster pokiaľ vám otvorili čerpaci účet?
@kristinasfrb2025 mozte ist podat ziadost na urad skor ako v stredu, kedy je planovane otvorenie cerpacieho uctu? alebo ako to je, ked sa ma ucet otvorit vo vasom pripade v stredu, tak by sa mohla ziadost na urad podat uz v pondelok aby to tam do stredy doslo? my riesime FA od developera a potrebujeme nastavit tu splatnost (kedze nieje ochotny dat viac ako 30 dni ktore vyzaduju) ku dnu podania ziadosti.. a v nasom pripade, by nam tie dva dni celkom pomohli
Niekto kto podával v júli ešte nemá vyjadrenie ?
Dobrý deň, vie mi niekto prosím povedať ako dlho zvyčajne trvá od zápisu na kataster otvorenie čerpacieho účtu?
Ďakujem