Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
Ja mám číslo 93x takze si asi ešte počkám
Dobrý deň, prosim o radu, potom, ako sa zapíše návrh na vklad záložného práva do katastra aký je ďalší postup? Treba im poslať list vlastníctva alebo len čakať na otvorenie účtu? Este sme neposielali ani doklad o úhrade časti platby z našich zdrojov. Neviem sa na sfrb dovolať.
Dobrý deň, prosim o radu, potom, ako sa zapíše návrh na vklad záložného práva do katastra aký je ďalší postup? Treba im poslať list vlastníctva alebo len čakať na otvorenie účtu? Este sme neposielali ani doklad o úhrade časti platby z našich zdrojov. Neviem sa na sfrb dovolať.
@sfrb2025 len čakať, nám prišlo oznámenie o otvorení účtu aj nám to úradníčka pred tým zavolala. A potom na miestnom úrade doložíte výpis z účtu s úhradou a vypíšte žiadosť o čerpanie. Po zápise to trvalo 3 týždne (v našom prípade).
Nevie tu niekto čo môže znamenať skratka GD ? volali mi z mestského úradu že mi to svieti pri žiadosti ale nevedia ani oni presne
Zdravím, taká otázka, ze ked nam otvoria cerpaci ucet a obi dvaja sme v zahranici a cca tyzden alebo max o 2 tyzdne sa nam da cestovat na SR je to OK zo strany SFRB? Mate podobne skusenosti?
Dakujem
Dobry den, prosim vas nemate niekto nahlad k tlacivu od banky o predcasnom splateni uveru majitelov bytu, od ktorych byt kupujeme? Prislo nam to ako odstranenie nedostatku, tak by sme to radi poslali uz vyplnene na 100% spravne. Dakujem velmi pekne za pomoc!
@kvietok235 to isté by som sa rada opýtala ako dlho odpovedajú na odstraňovanie nedostatkov
vďaka
Doklady(nedostatky) boli doručené ŠFRB vcera (02.10) v systeme vydim iba ze prijali ale žiadne dalšie info nemám. Tiež by ma zaujimalo že kedy dajú odpoveď, tak poprosím keď niekto bude mať info nech sa podeli. Dakujem
Doklady(nedostatky) boli doručené ŠFRB vcera (02.10) v systeme vydim iba ze prijali ale žiadne dalšie info nemám. Tiež by ma zaujimalo že kedy dajú odpoveď, tak poprosím keď niekto bude mať info nech sa podeli. Dakujem
@eadam cca 2 tyzdne kym odpovedaju ohladom odstranenia nedostatkov
@eadam kde v systeme si to viem pozriet ? My sme podali 14.7 a 21.7 zaevidovali a nemam ziadne info ani ci schvalili ani ci mame nedostatky
@eadam a keby mi prislo odstranenie nedostatkou a odstranim ich to znamena, ze nam to schvalia alebo sa to zas bude vliest dalsie 3 mesiace?
@lizareta pod záložkou "prijatá korešpondencia" sa objaví výzva na odstránenie nedostatkov (keď budete mať nedostatky), v ostatných prípadov nič na konte nenájdete
ako písali vyššie, po doručení dokladov na odstránenie výzvy asi počkáme ešte ďalšie 2 týždne
Mne dnes odpísali, mám číslo žiadosti 93x : Dobrý deň,
žiadosť je v štádiu overovania. V prípade potreby Vám bude zaslaná výzva na odstránenie nedostatkov. Po overení Vám bude poslané Rozhodnutie o priznaní podpory.
Pekný deň prajem.
@jhyzova to isté by som sa rada opýtaka ako dlho im trvalo dať odpoveď po odstránení nedostatkov
@michaela_sabol konecne mi prislo rozhodnutie!!! Trvalo to 6-7 dni od odoslania ale teda ja som robila az 3 dodatky 🤦🏻♀️🤦🏻♀️ ale uspesne mam to schvalene
Ja mám tiež schválené
Ja mám tiež schválené
@moichales aj viete čo znamenala tá skratka GD čo ste mali uvedenú pri žiadosti ?
Žiadosť 93x dnes mi prišla výzva na odstránenie nedostatkov
5 dodatkov na odstránenie mimochodom
tak aj nám prišlo rozhodnutie, schválené 🙂
tak aj nám prišlo rozhodnutie, schválené 🙂
@eadam blahoželám! 🙂 Takže podkrovie nakoniec nebol problém?
@eadam blahoželám! 🙂 Takže podkrovie nakoniec nebol problém?
@janko_sv82 nie, chvalabohu všade aj v kolaudacii bolo napisané že neobytne podkrovie, problem je vraj pri vystavbe
@janko_sv82 nie, chvalabohu všade aj v kolaudacii bolo napisané že neobytne podkrovie, problem je vraj pri vystavbe
@eadam aha, tak uvidíme, ale nepočítam, že u nás s tým bude problém. Ako vidím, že ako rýchlo sa to zrazu posúva, tak už aj ja očakávam čochvíľa aspoň nejaké vyjadrenie.

@michaela_sabol ja 17.7. a viac info nemám.Tiež iba to že už to má overovatel
@moichales @michaela_sabol to isté, má overovatel už druhý týždeň
Ich nasereme a nedostaneme nič 😀