icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

Strana
z71
bcti
Autor odpoveď zmazal
lizareta
9. jan 2026
@jhyzova

@lizareta Ja som tento proces začala v júni a ešte nemáme peniaze. 🙂 ale už sa blížime ku koncu, práve čakám na info o otvorení účtu.

@jhyzova neviete ci sa moze uz zacat aspon prerabar byt ? Kupujeme ho v rodine takze majitel by problem nemal

anonym_54202b
9. jan 2026
@bcti
Odpoveď bola zmazaná

@bcti treba komplet

bcti
10. jan 2026
@anonym_54202b

@bcti treba komplet

@anonym_54202b nestačí len výkres bytu?

moichales
10. jan 2026

23.decembra som podával ten návrh na vklad na katastri (30 dní )a v Ten deň to mali aj na šfrb.
Teraz by mali čakať na kataster,potom otvoria účty a treba na úrad podať žiadosť.kolko to ešte asi potrvá kým budem mať už kľúče podľa vašich skúseností ? Stíham do 28.2. ?
Ďakujem

bcti
10. jan 2026

Je neaky problém keď budem v januári podávať žiadost a zároveň si založim novú sro? Má niekto stým skúsenosti? Šfrb + sro?

juniperka
10. jan 2026
@bcti

Je neaky problém keď budem v januári podávať žiadost a zároveň si založim novú sro? Má niekto stým skúsenosti? Šfrb + sro?

@bcti podľa mna nie, itak riesia prijem za posledné 3 mesiace ku dnu podania žiadosti a za minuly rok

mladomanzelska
Včera o 09:30
@lizareta

@jhyzova neviete ci sa moze uz zacat aspon prerabar byt ? Kupujeme ho v rodine takze majitel by problem nemal

@lizareta Uz mate posudok na byt spraveny ?

denzovic
Včera o 12:42
@bcti

@bcti pokial splnate prijmy ako FO- problem stym nieje ziadny, tiez som si to overoval .. oni vas preveruju iba ako FO

bcti
Včera o 15:18

Je potrebné podiely na spoločných pozemkoch pri kúpe bytu dajako odčleňovat zo zmluvy ? (Jedna sa o podiel na pozemku stavby a taktiež prístupovej ceste)
Prípadne uvádzať ich cenu?

lizareta
Včera o 21:10
@mladomanzelska

@lizareta Uz mate posudok na byt spraveny ?

@mladomanzelska no ten sme museli spravit ked sme este len posielali ziadost.. teraz uz len cakame na zapis do katastra co moze trvat dalsich 30 dni a cakame na peniaze

Strana
z71