icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

Strana
z74
katsun3
13. mar 2026
@anonym_4e1743

@katsun3 no pekne :D tak to som z toho fakt už jeleň...lebo všade inak povedia...keď ten prepočet budeš mať hotový tak by si mi ho vedela poslať? Ako si to celé cca rátala? Ďakujem.

@anonym_4e1743 nakoniec dáme to čo máme v kúpnej zmluve. to musí tiež byť uvedené ako podlahová plocha a vychádzala zo znaleckého. Pivnicu sme dali. V posudku povala nie je spomenutá, tak tu sme nerátali.

nezabudka92
17. mar 2026

@lola1304 mozem sa spytat preluskala som takmer celu diskusiu kde by som sa mohla 100% dopatrat k info ohladom dobudovania aktualne riesim byt s tym ze keby aj dobudujem balkon stale nepresahujem limit podlahovej plochy ale pokial nebude mozne dobudovat nebudem byt riesit ... vdaka

lola1304
Včera o 23:20

Zdravim, ja už neviem kde som to čítala. Ale podľa mňa je v poriadku pokial stale nepresiahnete tych 80m² vrátane balkóna. Tak sa to tyka aj domov.

vivijavi
Dnes o 11:29

Dobrý deň, prosím vás, pri prílohe potvrdenie o zaplatení dane stačí potvrdenie o bezdlznosti alebo to musí byť nejaké konkrétne potvrdenie o tom že som daň zaplatila ? volali mi z Daň. úradu a pani o takejto žiadosti nikdy nepočula, iba o potvrdení o bezdlžnosti.
Ďakujem

Strana
z74