icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

Strana
z72
spetka358
26. jan 2026
@lennussa

@spetka358 už si presne nepamatam, tuším, že ten kvartálny prijem sa mi ako szco daval základ dane z daňového priznania za predchádzajúci rok/12 a krat 3. A keďže tomu sa pripočítaju všetky ostatné príjmy za ten kvartal, čiže všetko čo ste uviedli, že dostávate

@lennussa ďakujem a ešte by som mala jednu otázku neviete mi náhodou poradiť, keď by sme si podávali v apríli 2026, berie sa január, február, marec a teda SZČO ako skontrolujú príjem za tieto tri mesiace ? Dokladajú sa faktúry alebo ako s tým prvým kvartálom ? Ďakujem

denzovic
26. jan 2026
@spetka358

@lennussa ďakujem a ešte by som mala jednu otázku neviete mi náhodou poradiť, keď by sme si podávali v apríli 2026, berie sa január, február, marec a teda SZČO ako skontrolujú príjem za tieto tri mesiace ? Dokladajú sa faktúry alebo ako s tým prvým kvartálom ? Ďakujem

@spetka358 posudzujú daňové priznanie za predošlý rok, to je pre nich východiskové pri SZČO, takže odporúčam čím skôr ho podať, nech sa vám to potom zbytočne nenatiahne

spetka358
26. jan 2026
@denzovic

@spetka358 posudzujú daňové priznanie za predošlý rok, to je pre nich východiskové pri SZČO, takže odporúčam čím skôr ho podať, nech sa vám to potom zbytočne nenatiahne

@denzovic napísala som vám správu... Ďakujem 🙂

martinsimo11
28. jan 2026

Ahojte prosím vás koľko u vás trvalo po zápise vlastníckeho práva kým vám prišla info o otvorení čerpacieho účtu a následné čerpanie ako také?

bcti
28. jan 2026

Aké číslo žiadosti je už aktuálne na kúpu bytu v tomto roku?

jhyzova
29. jan 2026
@martinsimo11

Ahojte prosím vás koľko u vás trvalo po zápise vlastníckeho práva kým vám prišla info o otvorení čerpacieho účtu a následné čerpanie ako také?

@martinsimo11 mesiac. Dnes konecne otvorili

lizareta
31. jan 2026
@kopkaj

Je tu niekto kto to celé rušil? Ešte pred vyplatením? Pretože pracovníčky nás celý čas zavádzali pýtali sme sa 3x (2x na MsÚ a 1x priamo na linke v BA) či je možné to potom prerobiť ... Pred vyplatením sme sa opýtali posledný raz a z nich vyliezlo že nesmieme prerobiť... Takže teda chceme celé zrušiť... Ako dlho to potrvá keď už aj ťarchy sú v katastri a vlastne všetko? Financovať budeme z normálnej hypo.

@kopkaj preco by ste si nemohli prerobit ? My normalne ideme prerabat ozdaj nebudem byvar v povodnom stave

lennussa
2. feb 2026

Ahojte, je tu, prosím, niekto, kto žiadal na základe zmluvy o budúcej zmluve a už ma úspešne vyplatene? Ak, áno, koľko prosím ešte cca trval celý proces po vyplatenie, potom ako ste dolozili kúpnu zmluvu so všetkými požadovanými dokladmi?

mladomanzelska
3. feb 2026
@lennussa

Ahojte, je tu, prosím, niekto, kto žiadal na základe zmluvy o budúcej zmluve a už ma úspešne vyplatene? Ak, áno, koľko prosím ešte cca trval celý proces po vyplatenie, potom ako ste dolozili kúpnu zmluvu so všetkými požadovanými dokladmi?

@lennussa ved si precitajte toto vlakno niekolko ludi tu pisalo presne terminy postupy 🙂

rebeka2507
3. feb 2026
@bcti

Aké číslo žiadosti je už aktuálne na kúpu bytu v tomto roku?

@bcti my máme 6/2026

anonym_c74fed
3. feb 2026

Prosím vás , v žiadostiach uvádzate ÚŽITKOVÚ plochu alebo PODLAHOVÚ ??
V podmienkach je uvedená podlahová ale už som v nejakej diskusii čítala že pani uvádzala úžitkovú a taktiež pán zo stavebnej firmy ktorá ma skúsenosť so sfrb mi tvrdí že sa uvádza úžitková . Ďakujem za odpovede

bcti
3. feb 2026
@rebeka2507

@bcti my máme 6/2026

@rebeka2507 kedy ste podávali žiadosť?

rebeka2507
Včera o 08:39
@bcti

@rebeka2507 kedy ste podávali žiadosť?

@bcti 16. januára a ešte v ten deň sme dostali číslo. Je tu ešte niekto kto už podával teraz v januári?

lennussa
Včera o 13:43
@mladomanzelska

@lennussa ved si precitajte toto vlakno niekolko ludi tu pisalo presne terminy postupy 🙂

@mladomanzelska vlákno mam prečítané 🙂 aj som veľa ľuďom radila už v ňom s niektorymi vecami 🙂 len tieto časy k vyplateniu tu väčšinou dávali ti, ktorí dávali priamo kúpnu zmluvu, nie zmluvu o budúcej zmluve, kde je ten postup komplikovanejsi trosku. Preto som sa pýtala priamo 🙂

anonym_54202b
Včera o 18:01

Ahojte prosím vás je tu niekto kto kúpil dom byt na ktorom bola ťarcha hypo? Dnes schválili vklad na kataster záložne právo tak by má zaujimalo čo bude ďalej keďže na tom papieri s postupom sa to necnachadza

katsun3
Dnes o 08:12

Ahojte, prosím vás. Ideme podať žiadosť teraz aj my a dávame dokopy doklady. Manžel má už jeden úver v banke a volali sme tam, že potrebujeme potvrdenie o úvere. Nato pani sa pýtala aké konkrétne potrebujeme, že ich je viac a že to stojí 20€, tak nechceme zaplatiť za niečo čo nebude presne to čo potrebujú. Riešil toto niekto ? Aké potvrdenie o úvere presne potrebuje? Pani v banke nevedela keď sme jej povedali, že pre ŠFRB - vraj ona spraví také aké povieme. Dakujem

farkykika
Dnes o 17:21
@katsun3

Ahojte, prosím vás. Ideme podať žiadosť teraz aj my a dávame dokopy doklady. Manžel má už jeden úver v banke a volali sme tam, že potrebujeme potvrdenie o úvere. Nato pani sa pýtala aké konkrétne potrebujeme, že ich je viac a že to stojí 20€, tak nechceme zaplatiť za niečo čo nebude presne to čo potrebujú. Riešil toto niekto ? Aké potvrdenie o úvere presne potrebuje? Pani v banke nevedela keď sme jej povedali, že pre ŠFRB - vraj ona spraví také aké povieme. Dakujem

@katsun3 potrebuju prefotenu zmluvu o uvere a ze nacas splacate, cize vypis splatok si pytajte za cely rok , nam to dali v unicredit vpohode a nic sme neplatili

Strana
z72