Je Revolut na dovolenku dobrá voľba?
Ahojte,
uvažujem, že si pred dovolenkou založím Revolut. Na internete ho veľa ľudí chváli, hlavne kvôli platbám a výberom v zahraničí.
Zaujímajú ma však reálne skúsenosti. Stretli ste sa s nejakými problémami alebo obmedzeniami? Používate ho ako hlavnú kartu na cestách alebo si radšej nechávate aj klasickú bankovú kartu?
Ďakujem za skúsenosti.
No je to super, hlavne v krajinach kde sa neplatí eurom. Využívala som platby kartou, to je tuším neobmedzené. A výbery z bankomatu, tam je obmedzenie pri tej zadarmo verzii tuším sa dá vybrať 2x do mesiaca a suma je max 200e.
Už by som ho nemusela riešiť Bulhari prešli na euro, a mam fio kde mam výbery i v zahraničí zdarma. Ale neruším ho, využívam revolut ich jednorazové karty pri platbách v eshopoch.
@zalka čiže je dobrá tam, kde euro nie je? Napr. v Moldavsku sa dá platiť s Revolut?
teraz som sa vratila z turecka ... platila som vsade len s kartou .. nebolo treba menit uera na liry .. vikend sa mi zda je drahsi ri vybere alebo je mensi kurz-uz presne neviem ... mas vyber ci platby free do urcitej sumy a potom minimalny poplatok ... z amna je to lepsia volba ako nosit hotovost ci klasicku kartu .. prehodila som len kolko som potrebovala ...
Ja pouzivam len revolut kartu vsade, u nas aj v zahranici
@zalka čiže je dobrá tam, kde euro nie je? Napr. v Moldavsku sa dá platiť s Revolut?
@anonym_4dce12 všade kde sa dá platiť kartou, je to normálna karta.
Je dobra aj v krajinách s euro ak máš hlavnú banku s obmedzenými alebo drahými výbermi kartou z bankomatu v zahraničí.
Ešte ja som mala podúčet z levami, čiže ak som si tam previedla eura v týždni tak som sa vyhla horšiemu kurzu a poplatku cez víkend ale ja mam apartman v BG čiže ja som i zo Slovenska uhrádzala levami platby za služby.
V dnesnej dobe 99% platim kartou alebo kupujem cez mobil (listky na vlak/autobus, bolt/uber, vstupne...), pride mi uplne zbytocne vyberat peniaze, samozrejme nejaku hotovost vzdy mam pri sebe ale skoro nikdy ani nevyuzijem. Ja by som si novy ucet len kvoli dovolenke nezakladala mi to pride nevyuzitelne. Revolut je uplne obycajna banka ako Tatrabanka, VUB, Fio, Prima, Unicredit... S jedinym rozdielom, ze minimalne na SK nema ziadnu fyzicku pobocku.
@anonym_autor akou menou sa platí v danej krajine kam ideš?
Revolut je uplne ok, len nemas fyzicke pobocky a pripadnu komunikaciu riesis iba elektronicky. Ma rozne programy, zadarmo aj platene, ale aj s tym zadarmo je to ok. Len cez vikend si davaju cca 1% pri platbe kartou a su tam obmedzenia na vyber z bankomatu.
Ak ti nevadi kreditka a mas nahodou aj Slovensku sporitelnu, tak maju VISA Gold alebo VISA Classic a pri nich mas este lepsi kurz ako v Revolute. Len ak nechces platit mesacny poplatok za kartu, tak musis kreditou zaplati, minimalne 300 eur mesacne, alebo tak nejako. Na druhej strane, mas tam aj vstupy do letiskovych salonikov a ine vyhody.
Revolut je uplne ok, len nemas fyzicke pobocky a pripadnu komunikaciu riesis iba elektronicky. Ma rozne programy, zadarmo aj platene, ale aj s tym zadarmo je to ok. Len cez vikend si davaju cca 1% pri platbe kartou a su tam obmedzenia na vyber z bankomatu.
Ak ti nevadi kreditka a mas nahodou aj Slovensku sporitelnu, tak maju VISA Gold alebo VISA Classic a pri nich mas este lepsi kurz ako v Revolute. Len ak nechces platit mesacny poplatok za kartu, tak musis kreditou zaplati, minimalne 300 eur mesacne, alebo tak nejako. Na druhej strane, mas tam aj vstupy do letiskovych salonikov a ine vyhody.
@anonym_8146a0 SLSP nemá 2% poplatok za platby kartou v cudzej mene?
@anonym_8146a0 SLSP nemá 2% poplatok za platby kartou v cudzej mene?
@anonym_e17e4c pri kreditnej karte urcite nie.

No je to super, hlavne v krajinach kde sa neplatí eurom. Využívala som platby kartou, to je tuším neobmedzené. A výbery z bankomatu, tam je obmedzenie pri tej zadarmo verzii tuším sa dá vybrať 2x do mesiaca a suma je max 200e.
Už by som ho nemusela riešiť Bulhari prešli na euro, a mam fio kde mam výbery i v zahraničí zdarma. Ale neruším ho, využívam revolut ich jednorazové karty pri platbách v eshopoch.