Je Revolut účet pre študenta v zahraničí výhodný a bezpečný?
Dobrý deň, syn odchádza na Erasmus do Rakúska a riešime ako mu posielať peniaze. Máme účet v SLSP, ale tie poplatky za výbery v zahraničí a prevody sú nič moc. Oplatí sa mu založiť ten Revolut? Je to bezpečné? Bojím sa aby mu tam dako nezablokovali peniaze ked to nema kamennu banku u nas. Mate s tym niekto skusenost pri detoch v zahranici?
@anonym_autor SLSP patrí do skupiny Erste, ja vždy vyberám z týchto bankomatov keď potrebujem nejaku hotovost, je to za 25 centov
SEPA prevody v EÚ nestoja navyše žiaden poplatok a platba prejde do 10 sekúnd.
Ak chce mať bezplatné výbery z bankomatov nech si zriadi Revolut a k nemu kartu, tam je mesačne bezplatný výber do 200€
Alebo nech si urobí účet vo FIO banke, tam má bezplatné výbery z bankomatu bez limitu.
Samozrejme aj pri Revolut aj pri FIO karte treba dávať pozor na bankomaty ktoré by chceli ako cudzincovi naúčtovať nejaký poplatok, vtedy treba vybrať iný bankomat.
Ale v dnešnej dobe bude aj tak viac používať bezhotovostné platby ako hotovosť.
Unicredit ma bez poplatku. ale naco mu vyberat? nech si zoberie nejaky cash pre pripad nudze a plati inak kartou. ale aj Revolut je ok, ale na platenie v cudzej mene.
V Rakúsku má množstvo Erste bankomatov, čo je skupina kam patrí SLSP, čiže prdpokladám, že výbery v AT majú účty SLSP zadarmo. A študentský účet je zadarmo. Tak načo Revolut.
Fio má zadarmo výbery aj prevody, aj účet.
pre rakusko, kde sa plati tiez eurom, mi pride revolut zbytocny...ine by bolo keby ide niekam kde je ina mena

Aj revolut prevody su v urcitu dobu a od urcitej vysky platene. Revolut sa oplati hlavne ak by chcel platit v inej mene ako euro. Bezpecne to je.
Preco potrebuje vyberat peniaze z bankomatu? V zahranici je platba kartou uplne bezna, aj zmrzlina na ulici sa tak da zaplatit.