icon

Je Revolut účet pre študenta v zahraničí výhodný a bezpečný?

9. mar 2026

Dobrý deň, syn odchádza na Erasmus do Rakúska a riešime ako mu posielať peniaze. Máme účet v SLSP, ale tie poplatky za výbery v zahraničí a prevody sú nič moc. Oplatí sa mu založiť ten Revolut? Je to bezpečné? Bojím sa aby mu tam dako nezablokovali peniaze ked to nema kamennu banku u nas. Mate s tym niekto skusenost pri detoch v zahranici?

emjee
9. mar 2026

Aj revolut prevody su v urcitu dobu a od urcitej vysky platene. Revolut sa oplati hlavne ak by chcel platit v inej mene ako euro. Bezpecne to je.

Preco potrebuje vyberat peniaze z bankomatu? V zahranici je platba kartou uplne bezna, aj zmrzlina na ulici sa tak da zaplatit.

anonym_d95804
9. mar 2026

@anonym_autor SLSP patrí do skupiny Erste, ja vždy vyberám z týchto bankomatov keď potrebujem nejaku hotovost, je to za 25 centov

anonym_b1b438
9. mar 2026

SEPA prevody v EÚ nestoja navyše žiaden poplatok a platba prejde do 10 sekúnd.

Ak chce mať bezplatné výbery z bankomatov nech si zriadi Revolut a k nemu kartu, tam je mesačne bezplatný výber do 200€
Alebo nech si urobí účet vo FIO banke, tam má bezplatné výbery z bankomatu bez limitu.
Samozrejme aj pri Revolut aj pri FIO karte treba dávať pozor na bankomaty ktoré by chceli ako cudzincovi naúčtovať nejaký poplatok, vtedy treba vybrať iný bankomat.
Ale v dnešnej dobe bude aj tak viac používať bezhotovostné platby ako hotovosť.

anonym_659f4a
9. mar 2026

Unicredit ma bez poplatku. ale naco mu vyberat? nech si zoberie nejaky cash pre pripad nudze a plati inak kartou. ale aj Revolut je ok, ale na platenie v cudzej mene.

melanta
9. mar 2026

V Rakúsku má množstvo Erste bankomatov, čo je skupina kam patrí SLSP, čiže prdpokladám, že výbery v AT majú účty SLSP zadarmo. A študentský účet je zadarmo. Tak načo Revolut.

anonym_e88a36
9. mar 2026

Fio má zadarmo výbery aj prevody, aj účet.

anonym_abed0b
9. mar 2026

pre rakusko, kde sa plati tiez eurom, mi pride revolut zbytocny...ine by bolo keby ide niekam kde je ina mena