icon

Je Revolut vhodnou voľbou ako záložný účet?

20. júl 2025

Idem si k vám po radu. Potrebujem záložný účet, primárne na šetrenie, ale s možnosťou, že budem môcť kedykoľvek z toho účtu vyberať finančné prostriedky.
Zvažujem Revolut kvôli poplatkom a tomu, že tam nie je nutné aby tam mesačne chodila určitá suma peňazí. Mám bežný účet v Raiffeisen banke a tam je podmienkou aby chodil mesačný príjem 400 eur takže tam nechcem založiť, lebo príjem mi chodí na hlavný účet a na ten záložný chcem odkladať mesačne nejakú čistku ale vždy podľa situácie, niekedy viac niekedy menej...
Viete mi poradiť, či sa fakt oplatí založiť Revolut alebo je lepšie zvoliť niektorú z bánk? Ak áno, viete poradiť ktorú?

zalka
20. júl 2025

@anonym_autor revolut používam osobne ako dovolenkový účet, kvôli cudzej mene ma naj kurz. Bez poplatkov a podmienok je aj fio, ich fio konto ma úrok 1.6% ak chceš sporiť.

procrastique
20. júl 2025

Šetriť na platobnú kartu je absolútny bizár a ukážka mizivej finančnej gramotnosti.

zic
20. júl 2025

@anonym_autor staci ti fio. Zadarmo bez podmienok a mas tam setriaci ucet... regulerny ucet... zalozny mbank... bez karty zadarmo...

petteri
Odpoveď bola odstránená
sszuzu8
20. júl 2025
@procrastique

Šetriť na platobnú kartu je absolútny bizár a ukážka mizivej finančnej gramotnosti.

@procrastique a kde šetriť teda?

sszuzu8
20. júl 2025

Ja revolut mam je zadarmo platím z neho internetové platby. Kartu mala dcéra kde mala vreckové. Potom ju však ligol tatra bankomat takže som bez karty 😃

veselo_neveselo
20. júl 2025

@anonym_autor Spokojne si sprav Revolut. Aspon nebudes mat vsetky peniaze v slovenskych bankach. Ale na seriozne sporenie su asi lepsie nastroje.
Sporiaci ucet pod svojim beznym sa neda? Tam mozno budes mat lepsi urok, ale asi za cenu straty flexibility.

hiro
20. júl 2025

A prečo si ich nehodíš do fondov? Raiffeisen asi ako TB ich tiež má, môžeš zrušiť kedy chceš, posielať koľko chceš.

mirko84
20. júl 2025

@anonym_autor a kde je problem s raifkou? Ved zaloz tam druhy ucet a nastav dva trvale prikazy s odstupom par dni raz za mesiac kde si presupnes 500 eur jednym aj druhym smerom medzi uctami. Tak splnis podmienku a budes mat vsetko v jednej banke.

Revolut sko taky je tiez fajn, aj ho mam ale hlavne ako dovolenkovy ucet