Je rozumné kúpiť 1-izbový byt v Bratislave?
Ahojte, kto sa vyzná momentálne v nehnuteľnostiach je hlúposť kupovať 1-izbový byt v Bratislave? Prípadne 1.5 izbový? Chcela by som si kúpiť vlastný byt ale bohužiaľ momentálne nemám na väčší a a 2 izbové sú už veľmi drahé pre mňa... V podnájme už bývať nechcem.. Partnera nemám, tak by som tam bola zatiaľ sama len mám strach z toho, či by nebol potom problém s prenajatím a prípadným predajom časom, pretože tie byty si predsa len maličké... Som z toho skeptická.. Ďakujem za odpovede.
Nemyslim, ze by to bola blbost. Pripadne vyskusat najst vacsi 1 izbovy? Ja som tak kupovala svoj prvy byt. Bol to 1 izbovy, ale mal 40m2.
Je to výborný nápad.
s hypotekou necakaj, cim skor tym lepsie.
Chod do toho a neboj sa.
1 ci 1.5 izbovy sa prenajima celkom dobre. Nie tak dobre ako 2 izbak ale urcite porovnatelne ak nie lepsie ako 3 ci 4 izbaky. Prave kvoli cenovej dostupnosti. Zalezi od toho aj kde to je, ale je napriklad vela ludi ktorym priamo firma prispieva na prenajom bytu v Bratislave a ti nepotrebuju velke byty a riesia prave cenu aby sa zmestili do vysky toho prispevku.
Kazdopadne urcite necakaj, lebo ak teraz kupis aj mensi byt tak porastie na cene a tym padom sa ti lahsie naspori na vacsi byt. Namiesto toho aby si setrila na nieco co neustale stupa na hodnote tak si proste kupis nieco co tiez stupa na hodnote a takto sa tam dostanes rychlejsie. Poznam ludi co isli garzonka -> dvojizbak -> 4 izbak -> dom.
Nie je to blbosť, je to lepšie ako platiť nájom.
Môžeš neskôr prenajímať alebo predať.
@anonym_autor super, smelo do toho!
Urcite to nie je hlupost. Mensie byty sa v BA lepsie prenajimaju ako tie velke - lebo realne do velkeho 3-i alebo 4-i bud x studentov alebo rodinu s detmi (co nie kazdy chce), 1-2 izbaky sa prenajimaju najlepsie.
Urcite to nie je hlupost. Mensie byty sa v BA lepsie prenajimaju ako tie velke - lebo realne do velkeho 3-i alebo 4-i bud x studentov alebo rodinu s detmi (co nie kazdy chce), 1-2 izbaky sa prenajimaju najlepsie.
@petamich tiez si myslim.
1ku prenajmes ak je slusna do tyzdna, s 3kou mas ostaru, bud rodiny alebo studenti po izbach. Pre sema samu by som si kupila 1 al 1.5 na co by mi vusli peniaze a az raz bude nejaka rodina by som riesila nieco spolocne vacsie
kľudne aj garsonku - aj keď samozrejme 1-1,5 je ešte lepšie…
Jednoizbaky sa prenajímajú najlepšie. Určite chod do toho.
@anonym_autor ak je to pre teba na byvanie, tak je vzdy dobra doba na kupu bytu. Takato "velkost" je velmi fajn aj do buducna (na prenajom) ako pisali vyssie. Najskor si skus dat pozor na vyber co najlepsej lokality (ako ta pusti rozpocet)... to je najdolezitejsie. Potom samozrejme dispozicia bytu a ostatne veci...
@dadis garsonka neezistuje, to je komunisticky pojem ktory nema realne dane specifikacie preto ani nikde u developerov nevidis ze by uvadzali garzonka.
@binarypete Jasne, komunisticky pojem 🤣🤣garçonnière - je studio, staromladenecky byt..
@anonym_autor Ja by som kúpila, ak máš tu možnosť. Ak by ti to vyšlo, tak radšej 1,5 izbový aby si mala samostatnú spálňu. Ak nie, je veľa inšpirácií na nete ako si pekne a účelne zariadiť 1 izbový byt. Rieš teraz situáciu pre seba a uvidíš čo ti budúcnosť prinesie, budeš mať niečo svoje.
@dadis garsonka neezistuje, to je komunisticky pojem ktory nema realne dane specifikacie preto ani nikde u developerov nevidis ze by uvadzali garzonka.
@binarypete
Stručné shrnutí dispozic bytů
Garsonka ......... jedna místnost se zabudovaným kuchyňským koutem, koupelnou a WC.
1+0 ................... značí obytnou místnost s improvizovanou kuchyňkou, koupelnou a WC.
1+kk ................. podobné jako garsonka, ale kuchyňský kout je alespoň částečně přepažený nebo oddělený.
1+1 ................... 2 místnosti – pokoj + kuchyň a koupelna s WC.
Dvougarsonka .... pokoj + pokoj s kuchyňským koutem.
2+kk .................. podobné jako dvougarsonka, ale kuchyňský kout ve druhém pokoji je alespoň částečně přepažený nebo oddělený.
Podobně funguje rozdělení dispozic i u větších bytů, následuje 3+1, 3+kk, 4+1, 4+kk apod.
@zic to čo píšeš je nejaké také všeobecné ČESKÉ pomenovanie bytov - na svk sa nepoužíva niečo ako +KK, u nás sa to označuje za 1/2 izby ...
ani že 1+1 ...
@biba_18 to ano (i ked je to skor take "Ceskoslovenske", ale vcelku dobre to vystihuje rozlozenie bytov... v kazdom pripade je jasne, co je garzonka a co je 1i byt (1i byt aj ked ma spojenu kuchynu s obyvackou, tak je to "navyse" miesto pre kuchynu a nie "minus obyvacka" 🙂 🙂
V dnesnej dobe - hlavne developeri - radi ohybaju nazvy... tak nech je jasne, co je co 🙂

pdoal mna nie je blbost lebo skor prenajmes potom 1i byt nez 3izbak.