Je služba Wise na prevody peňazí do UK bezpečná?
caute baby potrebujem poslat peniaze dcére do Londýna na podnájom. v mojej banke mi povedali daky sialeny poplatok za prevod mimo EU. kamoška mi radila cez túto službu Wise. je to bezpečné? fakt majú tie kurzy také dobré ako píšu? nemáte s tým daku zlú skúsenosť že by sa tie peniaze dako stratili alebo ich tam dako blokovali? potrebujem tam poslať väčšiu sumu tak mám trošku strach.
Wise som niekoľkokrát použila a odporúčam. Pre prevody mimo EÚ sa banky naozaj neoplatia. Posielala som väčšiu aj menšiu sumu peňazí. Menšie prešli do pár sekúnd alebo z večera do rána a tie väčšie mi zadržali na 2 dni, kým som nedoložila doklady čo chceli - nejaký výpis z účtu, doklad o adrese, payslips a podobne (dokumenty, ktoré už máš, nie niečo čo by si krvopotne musela zháňať). Je to však úplne bežný a štandardný proces proti money laundering a peniaze sa nikde nestratia. Všetko prišlo ako malo, komunikácia z ich strany bola profesionálna, nápomocná, keď som ich kontaktovala. Mám v pláne použiť opäť v budúcnosti pri prevode mimo EÚ, nenašla som zatiaľ nič lacnejšie a pri väčších sumách je to naozaj veľa ušetrených peňazí oproti banke.
Jednoznačne je to najvýhodnejšie. Sám posielam každý mesiac do CZ už asi 3 roky. Mením EUR na CZK s oveľa výhodnejším kurzom oproti bankám. Aj keď za prevod je poplatok vo WISE, aj tak je výsledný kurz oveľa lepší ako v akejkoľvek banke. Wise ide kurzom mid-market rate, čo je kurz, ktory si môžeš normálne vygoogliť. Prevod trvá 2-3 hodiny. Je to super rýchle a fakt sa to oplatí. Prečítaj si recenzie na Trustpilot. Neklamú.
Do Londýna môžeš poslať normálu SEPA platbu v € bez poplatku. Treba zadať nie zahraničnú platbu s poplatkom ale riadne SEPA platba/Europlatba akoby si posielala napríklad do Nemecka a sumu zadať v €.
Príjemcova banka si to zamení svojím kurzom na libry.
Wise je spoľahlivá služba a majú dobrý kurz.
Tiež môžeš použiť Revolut účet, majú dobré kurzy a bude to rýchlejšie, dcéra mala mať už dávno zriadený Revolut účet ak cestuje do zahraničia mimo € krajín.
Do Londýna môžeš poslať normálu SEPA platbu v € bez poplatku. Treba zadať nie zahraničnú platbu s poplatkom ale riadne SEPA platba/Europlatba akoby si posielala napríklad do Nemecka a sumu zadať v €.
Príjemcova banka si to zamení svojím kurzom na libry.
Wise je spoľahlivá služba a majú dobrý kurz.
Tiež môžeš použiť Revolut účet, majú dobré kurzy a bude to rýchlejšie, dcéra mala mať už dávno zriadený Revolut účet ak cestuje do zahraničia mimo € krajín.
@anonym_687c17 "Príjemcova banka si to zamení svojím kurzom na libry." Veď toto je to, na tomto banka zarobí. Dostaneš menej libier cez banku ako cez WISE...
@anonym_autor
Banka reklamuje ze neuctuje prevod, Wise uctuje maly prevod ale co ti banka nepovie tak ti daju zly vymenny kurz, Wise vseobecne davaju trhovy vymenny kurz aky je v tej minute prevodu,, prevadzam roky cez nich.
@anonym_autor
Banka reklamuje ze neuctuje prevod, Wise uctuje maly prevod ale co ti banka nepovie tak ti daju zly vymenny kurz, Wise vseobecne davaju trhovy vymenny kurz aky je v tej minute prevodu,, prevadzam roky cez nich.
@anonym_50b21f a o poplatku vieš vopred. To len doplnenie.
Pouzivam WISE pravidelne. Presne vidis poplatok, kym tranzakciu vykonas, mozes si ju rozmysliet. Poplatky su minimalne, mne sa oplati ovela viac nez bezna banka...

@anonym_autor to čo máš za banku prosím ťa?