icon

Je služba Wise na prevody peňazí do UK bezpečná?

31. mar 2026

caute baby potrebujem poslat peniaze dcére do Londýna na podnájom. v mojej banke mi povedali daky sialeny poplatok za prevod mimo EU. kamoška mi radila cez túto službu Wise. je to bezpečné? fakt majú tie kurzy také dobré ako píšu? nemáte s tým daku zlú skúsenosť že by sa tie peniaze dako stratili alebo ich tam dako blokovali? potrebujem tam poslať väčšiu sumu tak mám trošku strach.

anonym_da058b
31. mar 2026

@anonym_autor to čo máš za banku prosím ťa?

ema_65
31. mar 2026

Wise som niekoľkokrát použila a odporúčam. Pre prevody mimo EÚ sa banky naozaj neoplatia. Posielala som väčšiu aj menšiu sumu peňazí. Menšie prešli do pár sekúnd alebo z večera do rána a tie väčšie mi zadržali na 2 dni, kým som nedoložila doklady čo chceli - nejaký výpis z účtu, doklad o adrese, payslips a podobne (dokumenty, ktoré už máš, nie niečo čo by si krvopotne musela zháňať). Je to však úplne bežný a štandardný proces proti money laundering a peniaze sa nikde nestratia. Všetko prišlo ako malo, komunikácia z ich strany bola profesionálna, nápomocná, keď som ich kontaktovala. Mám v pláne použiť opäť v budúcnosti pri prevode mimo EÚ, nenašla som zatiaľ nič lacnejšie a pri väčších sumách je to naozaj veľa ušetrených peňazí oproti banke.

kocuris
31. mar 2026

Jednoznačne je to najvýhodnejšie. Sám posielam každý mesiac do CZ už asi 3 roky. Mením EUR na CZK s oveľa výhodnejším kurzom oproti bankám. Aj keď za prevod je poplatok vo WISE, aj tak je výsledný kurz oveľa lepší ako v akejkoľvek banke. Wise ide kurzom mid-market rate, čo je kurz, ktory si môžeš normálne vygoogliť. Prevod trvá 2-3 hodiny. Je to super rýchle a fakt sa to oplatí. Prečítaj si recenzie na Trustpilot. Neklamú.

anonym_687c17
31. mar 2026

Do Londýna môžeš poslať normálu SEPA platbu v € bez poplatku. Treba zadať nie zahraničnú platbu s poplatkom ale riadne SEPA platba/Europlatba akoby si posielala napríklad do Nemecka a sumu zadať v €.
Príjemcova banka si to zamení svojím kurzom na libry.

Wise je spoľahlivá služba a majú dobrý kurz.

Tiež môžeš použiť Revolut účet, majú dobré kurzy a bude to rýchlejšie, dcéra mala mať už dávno zriadený Revolut účet ak cestuje do zahraničia mimo € krajín.

kocuris
31. mar 2026
@anonym_687c17

Do Londýna môžeš poslať normálu SEPA platbu v € bez poplatku. Treba zadať nie zahraničnú platbu s poplatkom ale riadne SEPA platba/Europlatba akoby si posielala napríklad do Nemecka a sumu zadať v €.
Príjemcova banka si to zamení svojím kurzom na libry.

Wise je spoľahlivá služba a majú dobrý kurz.

Tiež môžeš použiť Revolut účet, majú dobré kurzy a bude to rýchlejšie, dcéra mala mať už dávno zriadený Revolut účet ak cestuje do zahraničia mimo € krajín.

@anonym_687c17 "Príjemcova banka si to zamení svojím kurzom na libry." Veď toto je to, na tomto banka zarobí. Dostaneš menej libier cez banku ako cez WISE...

anonym_50b21f
31. mar 2026

@anonym_autor
Banka reklamuje ze neuctuje prevod, Wise uctuje maly prevod ale co ti banka nepovie tak ti daju zly vymenny kurz, Wise vseobecne davaju trhovy vymenny kurz aky je v tej minute prevodu,, prevadzam roky cez nich.

kocuris
31. mar 2026
@anonym_50b21f

@anonym_autor
Banka reklamuje ze neuctuje prevod, Wise uctuje maly prevod ale co ti banka nepovie tak ti daju zly vymenny kurz, Wise vseobecne davaju trhovy vymenny kurz aky je v tej minute prevodu,, prevadzam roky cez nich.

@anonym_50b21f a o poplatku vieš vopred. To len doplnenie.

missviolet
2. apr 2026

Pouzivam WISE pravidelne. Presne vidis poplatok, kym tranzakciu vykonas, mozes si ju rozmysliet. Poplatky su minimalne, mne sa oplati ovela viac nez bezna banka...