icon

Je služba Wise na prevody peňazí do UK bezpečná?

31. mar 2026

caute baby potrebujem poslat peniaze dcére do Londýna na podnájom. v mojej banke mi povedali daky sialeny poplatok za prevod mimo EU. kamoška mi radila cez túto službu Wise. je to bezpečné? fakt majú tie kurzy také dobré ako píšu? nemáte s tým daku zlú skúsenosť že by sa tie peniaze dako stratili alebo ich tam dako blokovali? potrebujem tam poslať väčšiu sumu tak mám trošku strach.

anonym_da058b
•
31. mar 2026

@anonym_autor to čo máš za banku prosím ťa?

ema_65
•
31. mar 2026

Wise som niekoľkokrát použila a odporúčam. Pre prevody mimo EÚ sa banky naozaj neoplatia. Posielala som väčšiu aj menšiu sumu peňazí. Menšie prešli do pár sekúnd alebo z večera do rána a tie väčšie mi zadržali na 2 dni, kým som nedoložila doklady čo chceli - nejaký výpis z účtu, doklad o adrese, payslips a podobne (dokumenty, ktoré už máš, nie niečo čo by si krvopotne musela zháňať). Je to však úplne bežný a štandardný proces proti money laundering a peniaze sa nikde nestratia. Všetko prišlo ako malo, komunikácia z ich strany bola profesionálna, nápomocná, keď som ich kontaktovala. Mám v pláne použiť opäť v budúcnosti pri prevode mimo EÚ, nenašla som zatiaľ nič lacnejšie a pri väčších sumách je to naozaj veľa ušetrených peňazí oproti banke.

kocuris
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_687c17
•
31. mar 2026

Do Londýna môžeš poslať normálu SEPA platbu v € bez poplatku. Treba zadať nie zahraničnú platbu s poplatkom ale riadne SEPA platba/Europlatba akoby si posielala napríklad do Nemecka a sumu zadať v €.
Príjemcova banka si to zamení svojím kurzom na libry.

Wise je spoľahlivá služba a majú dobrý kurz.

Tiež môžeš použiť Revolut účet, majú dobré kurzy a bude to rýchlejšie, dcéra mala mať už dávno zriadený Revolut účet ak cestuje do zahraničia mimo € krajín.

kocuris
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_50b21f
•
31. mar 2026

@anonym_autor
Banka reklamuje ze neuctuje prevod, Wise uctuje maly prevod ale co ti banka nepovie tak ti daju zly vymenny kurz, Wise vseobecne davaju trhovy vymenny kurz aky je v tej minute prevodu,, prevadzam roky cez nich.

kocuris
•
Autor odpoveď zmazal
•
missviolet
•
2. apr 2026

Pouzivam WISE pravidelne. Presne vidis poplatok, kym tranzakciu vykonas, mozes si ju rozmysliet. Poplatky su minimalne, mne sa oplati ovela viac nez bezna banka...

blondiee83
•
8. apr 2026

Mne tu Wise poradili pred asi 8 rokmi (vtedy to bol transferwise), ked sme kupovali nehnutelnost v zahranici. Usetrili sme kopec penazi za nevyhodny kurz, ktory mala nasa banka. A odvtedy ten ucet aj pouzivame, na platbu energii za ten apartman, manzel ma platpbnu kartu, bezne nou platime v zahranici (kde nie je euro). Ozaj skvela sluzba, odporucqm.

megan444
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_687c17
•
19. aug 2026
@megan444
Odpoveď bola zmazaná

@megan444 samozrejme v EÚ nemôžeš anonymne posielať peniaze

megan444
•