icon

Je teraz vhodný čas na predaj a kúpu nehnuteľnosti?

lexilero
7. máj 2025

Bývam momentálne v Bratislave, vo Vlčom hrdle.
Rodičia chcú byt predať a kúpiť mi menší.
Je to trojizbák... ale ceny bytov sú tu menšie oproti iným lokalitám Bratislavy..
Oplatí sa teraz vôbec predávať byť alebo si počkať?

Ani momentálne neviem kde by som sa presťahovala mimo Bratislavy, nerozmýšľala som nad tým... Príde mi že je tu aj lepšie vybavenie ako inde.. plus sú tu univerzity ak by som išla ešte študovať, je tu kopa sociálnych príležitostí tiež čo mi príde že na dedine až tak nebude alebo v inom meste.

Ako ste sa rozhodovali keď ste sa sťahovali?
Je teraz vhodný čas na predaj a kúpu?

colsami
7. máj 2025

Kedy bude vhodnejsi cas na kupu bytu? Ozaj sa stale najde niekto, co si mysli ze byt (a tym viac v Bratislave) bude o 1 rok ci 5 rokov co? Dostupnejsi? Lacnejsi? No nemyslim si 🙃

balerina2025
7. máj 2025
@colsami

Kedy bude vhodnejsi cas na kupu bytu? Ozaj sa stale najde niekto, co si mysli ze byt (a tym viac v Bratislave) bude o 1 rok ci 5 rokov co? Dostupnejsi? Lacnejsi? No nemyslim si 🙃

@colsami lacnejsi asi nikdy uz nebude. to je pravda. toboz ked idu zvyhodnovat hypoteky, ceny to moze este navysit

isis234
7. máj 2025

Ak sa ti tam páči a chcú ti kupiť menší byt, pozri v tvojej lokalite. Hoc portal novebyvanie.sk . Nemusíš meniť sídlisko. Len menší byt.
V nedeľu na JOJ o 17.50 hod. pozri- p.Voštinár hľadá bývanie, ....3 ponuky...aspoň porovnáš i ceny.

222edit
8. máj 2025

Vhodný čas riešiť bývanie ak sa dá, ja som od Januára začala hľadať 1 alebo 2 izb.byť v Bratislave a nekupila som v Bratislave do 150tis. lebo predajcovia si navyšuju cenu pre veľa záujemcov.... tak že keď v Bratislave chceš ešte kúpiť byť musíš mysliet na to že budu predávajúci pýtať 5000 až 10 000 viac podla toho koľko budú mať záujemcov.....ale ak vo Vlčiom hrdle chceš kúpiť to nebude asi až taky problém lebo tie byty na nete sa tak rýchlo nepredávajú....sledovala som to deň čo deň.....nakoniec som kúpila byt v Moste pri Bratislave koli cene😊

gab1sol
9. máj 2025

@lexilero pokial nejde o investičný byt, neriešila som, keď potrebuješ bývať a máš na to, tak treba kúpiť byt, lebo pre teba je vtedy ten správny čas. Čo sa však týka tvojho konkrétneho prípadu? Otázky kladieš na seba, ale v úvode píšeš, že byt chcú predať rodičia. Tak ak sú majiteľmi, môžu tak urobiť kedykoľvek.

balerina2025
9. máj 2025
@gab1sol

@lexilero pokial nejde o investičný byt, neriešila som, keď potrebuješ bývať a máš na to, tak treba kúpiť byt, lebo pre teba je vtedy ten správny čas. Čo sa však týka tvojho konkrétneho prípadu? Otázky kladieš na seba, ale v úvode píšeš, že byt chcú predať rodičia. Tak ak sú majiteľmi, môžu tak urobiť kedykoľvek.

@gab1sol je tonaozaj investicny byt?
premyslam, ci s tym clovek nakoniec nema viac roboty nez kebyze preda.
po par rokoch prenajimania byt aj tak straca na hpdnote zase raz.

gab1sol
9. máj 2025
@balerina2025

@gab1sol je tonaozaj investicny byt?
premyslam, ci s tym clovek nakoniec nema viac roboty nez kebyze preda.
po par rokoch prenajimania byt aj tak straca na hpdnote zase raz.

@balerina2025 no, v tomto prípade to investičný byt nie je…

beata_k
9. máj 2025

@lexilero Preco chcu predat 3i a kupit mensi? Aby si o par rokov kupovala 3i? Ceny dole nepojdu.

balerina2025
9. máj 2025
@gab1sol

@balerina2025 no, v tomto prípade to investičný byt nie je…

@gab1sol tak potom co znamena investicny byt

gab1sol
9. máj 2025
@balerina2025

@gab1sol tak potom co znamena investicny byt

@balerina2025 investičný byt je investícia, teda má generovať nejaký zisk, nie je určený na vlastné bývanie. Vačšinou je to druhá, tretia, ďalšia nehnuteľnosť určená na prenájom (čo majiteľovi prináša nejaký zisk), alebo ten, kto sa v tom hýbe, vie, kedy má byt kúpiť a predať, aby na tom zarobil. A s tým účelom je aj kupovaný.