icon

Je to slušný rozpočet?

linda144
26. máj 2014

Mile maminky, rada by som vedela vas nazor na jednu vec. Tyka sa to mojho brata a vpodstate viacej mojej svagrinej. Hned na zaciatok chcem povedat, ze sa navzajom do sukromnych veci nemiesame, respektujeme sa. Len mi ide neskutocne na nervy neustale stenanie svagrinej ohladom toho, ze maju malo financii. Ale k veci. Obaja zarabaju, maju jedno 5 rocne dieta, chcu dalsie. Brat plati seky, najom, benzin, veci ktore maju na splatky. Ona plati potraviny,drogeriu, dietatu skolku,kruzky. Po odratani vsetkych poloziek jemu zostane cca 200 eur, jej 100-200, cize dokopy maju okolo 300-400 eur, ked uz maju vsetko povyplacane. Svagrina sa neustale stazuje, ze je to malo, ze aj tak to za ten mesiac minu na ,,neocakavane vydavky,, ako oblecenie,vylety, darceky... . Ja som k tomu povedala len tolko, ze myslim, zesa maju este celkom pekne a slusne. Na to mi povedala nieco v style, ze som jednoducha a nenarocna. 🙂 Viac sa nestaram, je toich vec. Len by ma zaujimal vas nestranny nazor, ci je to ozaj malo penazi alebo som ja naozaj "jednoducha"🙂 dakujem a pekny den zelam.

levma
26. máj 2014

@mima4 no presne tak som to myslela! 🙂

inffinity
26. máj 2014

@linda144 je to dost. A pokud je normalni uplne perfektne z toho muzou existovat za tri mesice maji nasetrene na dovolenku to si dneska jen tak nekdo nemuze dovolit..

filipkaja
26. máj 2014

Zdravim rada by som pridala svoj nazor. Mne po odratanu vsetkych vydajiv zostane cca 750 eur to podotykam ze len mne a na konci mesiaca cerpam uz zo svojich tajnych zdrojov. Ved co nechodite do potravin?! Ked si chcem dopruat ktrichu kvalitnejsie potraviny kazdy den ovocie zeleninu tak prepacte za vyraz odrbem min 500 eur. Manzel plati vsetko dom auta seky poistky dovolenky lyzovacky . Ja len co detom strava kozmetika. A to som fakt skromna a kazdy druhy den varim nechodime do restiky na obedy. Fakt to nechapem ze nedokazem vyzit z toho..... dokonca ani ziadne super znavkove handry nekupujem. Poradte prosim...

mirka_aa
26. máj 2014

@linda144
takto ako to maju teraz je to podla mna dost penazi..pre troj clennu rodinu...ale keby som sa na to mala pozerat tak,ze chcu dalsie babo tak je to mozno aj malo..pretoze bude musiet ostat na materskej,pravdepodobne pridu o jeden prijem a vydavky stupnu o jedno dieta viac...tak potom uz im neostane nic navyse mozno im aj malo bude..nemyslela to svagrinka nahodou tak,ze maju malo penazi na to aby mali dalsie babo? alebo podla nej maju malo peniazkov uz teraz?

sashabb
26. máj 2014

@filipkaja ja som velice zvedavá na reakcie k tvojmu príspevku 😀 😎

rakywanda
26. máj 2014

ten kto kričí, že má málo, tomu by mali zobrať, aby zistil, koľko má veľa - staré a osvedčené 😀 😀 😀

filipkaja
26. máj 2014

To bolo teda fakt vtipne. Pytala som sa o radu nie o taku tupu poznamku.

veronikabv
26. máj 2014

Niekto nema 400eur ani mesačný plat!

piacere
26. máj 2014

@filipkaja ale akú radu očakávaš?
Tak ti radím: nájdi si druhú robotu ty alebo tvoj manžel alebo obaja.
Zrušiť platenie niečoho, čo nemusí byť (príliš vysoký paušál na mobil, zmeniť internet, zrušiť Magio, vymeniť kaderníka, keď je príliš drahý...) 😅

Ak iba tebe ostáva na ruku 700€ na mesiac a ty z toho ledva vyžiješ, tak si (prepáč) skutočne náročná a kupuješ nejaké extra drahé potraviny.

🙂

filipkaja
26. máj 2014

Ja to chapem ale zato ja nemozem. Ja som vychovana v skromnosti kazdy den upratujem staram sa o deti varim nikam nechodim staram sa len o svoju rodinu a o manzela. Uz 8 rokov. Tak vas poprosim zdrzte sa blbych poznamok.

kali23
26. máj 2014

... do sukromnych veci sa nemiesate...
... a ty sa viac nestaras...
ale treba o tom urobit temu na MK... a si si ista, ze ti nejde len o to, aby ti tu zopar ludi pohladkalo ego, a nakydalo na svagrinu? ... za tu jednoduchost a nenarocnost?
...neber to v zlom... ale takato tema/otazka pobaví... 😉

stanislavao
26. máj 2014

@linda144 400e je tak pomenej si myslim. urcite su rodiny, ktore bohuzial musia vyzit aj z mensej sumy, ale ked si zoberiete realne ceny potravin, tak musi kazdy vediet, ze je to len tak tak. ked chcete aj jogurty, aj sladke pecivo, ovocie a zeleninu, tak to neni moc penazi. a to este neratam prasky na pranie, mydla, sampony, avivaze, toaletny a podobne veci. ked nahodou treba deto topanky, bundy, a stale nieco pokupit, tak zo 400e sa to podla mna neda. ale aj tak nechapem, naco riesite vo fore svagrinej rozpocet. ked vam staci menej, ok. kazdy ma ine naroky an iekomu nestaci ani 1.500 eur na mesiac a niekto musi vyzit z 300e. je to velmi individualne. a ked si chce clovek kupit nieco aj na seba a nie u vietnamcov, tak to sa zo 400e neda.

sashabb
26. máj 2014

@filipkaja vychovana v skromnosti ... tak si teraz dožičíš, či?
nikam nechodím = nič neminiem, alebo?

ada274
26. máj 2014

@linda144 napisala si to uplne jasne, nechapem naco sa vyjadruju baby, ktore prispevok ani poriadne neprecitaju!

jasminet
26. máj 2014

@filipkaja ja som teda tiez dievca z bratislavy, relativne skromne, nechodim do nakup. centier, mame 2 deti, ale 750€+ tajne zdroje mesacne neminiem ani nahodou... by ma tie tvoje vydavky zaujimali celkom 😅 oblecenie pre seba kupujem par krat za rok, skor narazovo, ako pravidelne, detom par krat do mesiaca nejake tie tricka, topanky, ponozky, drobnosti hracky (na tom dost peniaze odchadzaju), nakupy potravin a drogerie robim, ale urcite nie v takej sume ako pises...

simca06022011
26. máj 2014

@filipkaja a co by si chcela poradit? tak pestuj zeleninu na balkone :P Detaily si nenapisala, neviem kolko ludi musis zivit a aku radu chces.. ja kupujem veci bio, eko, domace kurence, domace vajcia vkuse daco a teda skoro kazdy pracovny den som na obed v restike... a urcite neminiem 500EUR na potraviny mesacne (a urcite nie viac), cize ;) Ako by si chcela usetrit.. pises ze nikam nechodis, varis.. tak jedine kupovat lacnejsie.. ak varis pre xy ludi tak sa necudujem... ale zase ak nie ste v nudzi tak preco neprejest aj 500 eur...

janicka11
26. máj 2014

baby my sme 4-členna rodina ,a ostava nám mesačne po odrataní svojich výdavkov 500€,🙂A myslim že to je celkom dosť,a to sme náročny,kazdy mesiac vylety,oblečenie len značkove a sme tu.

janka9898
26. máj 2014

fu ze po odratani vsetkeho im zostane 300-400eurto by bol u nas asi skok po plafon
my mame dokopy 750e a z toho 500ide prec na benzin,lieky,seky,poistky,pozicku,kredit,sporenia a pod. veci co sa platia pravidelne kazdy mesiac
a zostane nam cca 250e na meisac na potraviny,drogeriu,plienky a nejaku tu zmrzlinu a myslim ze moje deti niesu o nic ukratene
chodime aj na vylety boli sme aj na dovolenke(sice ju splacame ) ale boli sme chodime do zoo, na zmrzku, castokrat v obchode maly chce taku sladkost taku drobnost vzdy mu ju kupime pokial nestoji nejaka blbost 10eur samozrejme ale vzdy do 5eur obidvom co len chcu + smaozrejme im kupujem sladkosti,drobnosti a taketo aj pomimo
chodime na prechadzky ku chatke opekat nielen do drahy restauraciach kde sa len rozculim ked nemaju detsku stolicku a jest aj mat maleho na kolenach nieje bohvieco
ide o to ako si nastavia keby mne zostalo 300eur pomimo tak asi beriem hypoteku a staviam dom
ale kazdy mame ine priority
zatial deti nechodia do skoly ale od septembra budeme mat skolkara a uz teraz musim kupovat vecicky aby bol frajer🙂

filipkaja
26. máj 2014

Tak aby ste boli v obraze: kadernicka max 2 xdo roka. Kozneticka cca eaz za 2 mesiace. Zuadna luxus kozmetika vichy cca nakup raz za 3 mesiace. Oblecenie ja a 2 deti klasika obchody hm zara a pod. Poraviny lidl a trh zelenina ovocie. Maso u masiara. Dcera ma 15 nejake to vreckove aynovi hracky kupujeme len na sviatky teda hovorim o drahych nie o bublifuku za 2 eura. Dcere kruzok . Nemyslim ze by som zatial napisala nieco take ohromne ci by ste neplatili aj vy ....

nadula01
26. máj 2014

@linda144 necitala som odpovede,ale z vlastnej skusenosti viem,ze ti co najviac vzdychaju ,maju viac ako ostatni ,tak to ber s rezervou..lebo ked im ostane styristo eur mesacne na minanie na SK,tak osobne si myslim ,ze su na tom velmo dobre.

wena
26. máj 2014

Podľa mňa je to málo, určite sa z toho žiť dá, ale ja by som nebola spokojná s takou sumou, nám by to nestačilo na náš štandard.

filipkaja
26. máj 2014

Nakupujem cez vikend 2x pretoze mame este jeden dom mimo ba na ktory chodime cez vikend . Ale to si myslim ved co nezjeme doma tak to zjeme tam .

filipkaja
26. máj 2014

Ach nic tu by sa dalo polemizovat velmi dlho. Ja mam kamaratky v kt ociach som urcite "chudobna ako mys " a pritom mame dom s bazenom a chalupu dve auta nechodim do roboty. A tiez kedd vidim ako si dopraju a vyslovene predrbkavaju peniaze tak som nastvana ako vy na mna. Takze je to relativne....

svetluska82
26. máj 2014

@filipkaja noooooooooo nemam slov. Nikektore zienky maju matersku+ pridavky apartner za minimalnu mzdu, tým sa to musi ťažko čítat. 😒
Podla mna zijes v inej sfere ako vacsina žien, a preto neviem co by som ti poradila. Ja chodim tiež 2 krat do roka ku kadernicke, raz mesacne kozmetika, 3 krát tyždenne fitko, este jazykovka, dieta mam jedno, tiež ma vreckove( 5 euro mesacne), oblecenie raz zam esiac pre seba 50 euro, pre dieta a manzela raz za 2 mesiace, syn chodi na hokej, mame 3 izbovy byt, hypo na krku, bezucelovy uver na auto (10 ročne). Nakupujem v Lidli, Akuflande, zeleninu pravidelne aj ovocie, raz za týžden velky nakup cca vyjde 50 euro( masa mame svoje)...
Takze ja si pripadam ako chudobna mys oproti tebe. A to si myslim, že žijeme celkom pekne, aj vylety, aj obcas restika...aj usetrime, aj chalupu planujeme kupit.Podla mna minas vela. Len neviem, kde ked tvoje vydavky co si napisala vyzeraju byt v pohode. Sice neviem, ake drahe darceky mas na mysli.

jahodnicka
26. máj 2014

Ooo,res si svuj rozpocet,je to drze rozebirat cizi penize,nemysis?
proste,JIM to evidentne nestaci,neciti se na to a TECKA.

jahodnicka
26. máj 2014

@kali23 Souhlas,naprosto!!!!!

angel1223
26. máj 2014

@linda144 ked sa jej to zda malo tak nech nechodiA NA VYLETY A DETOM NEKUPUJE HANdry kazdy mesiac 😀

rakywanda
26. máj 2014

@filipkaja nechápem - nerobíš, sedíš doma a staráš sa o rodinu, po odrátaní všetkých povinných platieb ti ešte stále zostane 750 eur + máš nejaké tajné zdroje....stále nechápem
no, keby si si tie peniaze skúsila zarobiť - chodila každý deň do práce, možno by si ich tak ľahko nepomíňala

barbara088
26. máj 2014

My sme 5clena. Rodina a ked zaplatime hypoteku.seky.skolka detom.benzin tak nam ostava cca 500 a je to malo dcerka vypije cca za 100 eur mliecka + plienky.strava a to nehovorim kde su lieky ked su chory.bohuzial je vsetko drahe

sashabb
26. máj 2014

@filipkaja rovno napíš, že si sa chcela iba pochváliť 😀 😎
Ja osobne nevidím nikde, že by bol na teba niekto naštvaný 😝