icon

Je tu niekto kto reálne vyžije s 560€ s dieťaťom?

2. máj 2026

Je tu niekto kto reálne vyžije s 560€ s dieťaťom?
Ahojte iba tak ma to zaujíma ako to máte rozdelené Ak ano?

Strana
z2
anonym_41eef2
2. máj 2026

A to sa da???

anonym_8176fa
2. máj 2026

Nie, nikdy som iba taky prijem nemala. Vzdy k tomu jeden z rodicov pracoval.

anonym_70f5a0
Autor odpoveď zmazal
anonym_c14fef
2. máj 2026

Známi majú dcéru, ktorá neplánovane otehotnela, otec sa k dieťaťu nehlási, ona nechala školu a dostáva len rodičák. Žije doma aj s dieťaťom, rodičia všetko platia, občas sa posťažujú, ale čo im iné zostáva? A jej asi tých 560 eur celkom stačí. Stretávam ju takmer denne, je spokojná, vysmiata, aj cigaretu si pri kočíkovaní zapáli, na kávu jej tiež vyjde, proste pohoda život. O takéto prípady sa náš štát veľmi dobre stará.

anka2015
2. máj 2026
@anonym_c14fef

Známi majú dcéru, ktorá neplánovane otehotnela, otec sa k dieťaťu nehlási, ona nechala školu a dostáva len rodičák. Žije doma aj s dieťaťom, rodičia všetko platia, občas sa posťažujú, ale čo im iné zostáva? A jej asi tých 560 eur celkom stačí. Stretávam ju takmer denne, je spokojná, vysmiata, aj cigaretu si pri kočíkovaní zapáli, na kávu jej tiež vyjde, proste pohoda život. O takéto prípady sa náš štát veľmi dobre stará.

@anonym_c14fef Skôr by som povedala rodičia, štát určite nie...

anonym_fa851a
2. máj 2026

@anonym_autor To závisí od toho, že čo všetko treba z tých peňazí utiahnuť, koľko má dieťa, či máš možnosť dopestovať a dochovat niečo.

miselka257
2. máj 2026

560€? veď to je strašne málinko, keď si zrátaš koľko sa platí mesačne za bývanie ( rátajme s tým, že žije vo svojom) záleží samozrejme na veľkosti bytu, ale aj keby 200€, zvýši sa 360, kde je internet, tv, telefón... 🤔 plienky a k tomu strava či už pre seba, tak aj pre dieťa, hygienické veci. Ono nie že sa nedá prežiť, ale to je skôr prežívanie a nie plnohodnotné žitie 💁‍♀️ náhodou vyjde nejaký nedoplatok, choroba, lieky a už si v rici 😏

sissy27
2. máj 2026

@anonym_autor ak ti niekto zaplati byvanie vratane energii a naplni chladnicku, u zubara ti staci preventivka, dieta tiez nema specialne potreby ci zdravotne komplikacie, tak potom by sa to dalo.
Ale treba mysliet na to, ze rodicovsky prispevok je PRISPEVOK na starostlivost o dieta, nie nahrada prijmu.

anonym_461b4d
2. máj 2026

po zaplateni uctov? ciste len na vas alebo co treba z toho poplatit?

autor
2. máj 2026
@anonym_461b4d

po zaplateni uctov? ciste len na vas alebo co treba z toho poplatit?

@anonym_461b4d áno 😁 akože mne to vychádza len ma to zaujíma ako to majú

anonym_5ea938
2. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor si prišla rýpať?

anonym_41eef2
2. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a co vsetko platis z tych 560eur??

anonym_41eef2
2. máj 2026

To bude zase ta s tou oslavou isto,ak si pamätate.

anonym_461b4d
2. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak ak mas vseto zaplatene a si len ty a dieta -tak vyzit sa da .. ale pises jak retard -sorry .. sice ucty zaplatis,ale mas to aj na jedlo? mas partnera? ci je to len vreckove na vas 2 ... ak ciste peniaze len na blbosti ano da sa to jasne ze da -su full rodiny co nemaju ani tolko ... ja mam viac len mne a dietatu po xaplateno vsetkeho a jasne ze vysijeme aj odlozim ...

miselka257
2. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak je to po zaplatení účtov, je to celkom dobrá čiastka na míňanie 😀 keď je to len na stravu atď, tak je to iné 😁

ekira1
2. máj 2026
@anonym_41eef2

To bude zase ta s tou oslavou isto,ak si pamätate.

@anonym_41eef2 určite, zas sa nudí.. ale aspoň už jej to vychádza i na nechtíky..

anonym_f12a89
2. máj 2026

Tak si odkladaj na oslavu, aby si zas nestresovala ako minule.

anonym_41eef2
2. máj 2026
@anonym_f12a89

@anonym_f12a89 oslava uz bola v aprili,uz je maj tak od maja chcela uz setrit rodicak.

anonym_41eef2
2. máj 2026
@ekira1

@anonym_41eef2 určite, zas sa nudí.. ale aspoň už jej to vychádza i na nechtíky..

@ekira1 no ved uz ma po oslave,tak uz na nu nemusi odkladat a bat sa muza,ze za oslavu 1r dietata da niekolko tisic eur,ked ona dala 900eur len na vyzdobu.

anonym_41eef2
2. máj 2026
@anonym_f12a89

@ekira1
@anonym_f12a89 a pockajte za chvilu sa ukaze s arogantnymi komentami,ako vzdy

anonym_a4de3a
3. máj 2026

@anonym_autor na co trollujes. Verim ze autorka ma sperminatora, ktory pracuje a nie je zas slobodna matka bez financnej rezervy ktorej muz odmieta platit vyzivne.
btw- vyzivne ma ist hore
btw- slobodny rodic moze dostat az 100-200 euro mesacne od tohoto rozdavacko-brat-skeho statu

anonym_4dce88
3. máj 2026

@anonym_autor ja som jednorodic, mam jedno male dieta
Na slovenske pomery slusne vyzivne
Dobre platena praca nad slovenske pomery
Mam mesacne na ucte 4 ciferne cislo ( zacina sa 2) a ledva ledva vychadzam a to mi pomahaju rodicia
Klobuk dole ak s tym vyzijes

anonym_4dce88
3. máj 2026

Ak ti tolko ostane potom sa mas dobre a nemas tu co robit 🙂

anonym_c238cf
3. máj 2026

Ak nájom platí niekto iný tak možno áno ale ak má platiť aj nájom o tom silne pochybujem

marca12
3. máj 2026

@anonym_autor Pokial si nenarocna a nemas ziadne sny a ciele,tak ti to vystaci. Ak teda mas zabezpecene byvanie a nemusis platit najom. Je to taka z nudze cnost. Co uz ine ostava,ked nie je vyssi prijem. Ved musis hospodarit len s tym,co mas

anonym_015c2e
3. máj 2026

@anonym_autor dnes sa neda vyzit z 1500€ cisteho s dietatom, nie zo žobroty zvanej 560€, nenazratym lekarom vedela vlada hned pridat +1000€ rovnako aj sestram a ucitelom, samozrejme ze aj sebe, ale ludia tu dru za smiesnych 1000€ v cistom, dnes je normalny plat 2400€ cisteho, ale podnikatelia placu ze nemaju pritom kazdy ludi zdiera a on ma uz 3 BMW X6 za 155 000€, rovnako lekari, ze vraj by nevedeli udrzat svoje ordinacie bez poplatkov a potom vidis vila za 420 000€, auto za 184 000€, kazdy rok 5x dovolenky celej rodine kazda za 6000€, ten servisny poplatok sluzi len na jedine a to zdieranie pacienta pre lekarov osobny prospech, nacase by bolo zrusit moznost sukromnych ordinacii a vsetkych pekne kopnut do nemocnic, to plati aj pre este nenazratejsich zubarov.

anonym_f12a89
3. máj 2026
@anonym_015c2e

@anonym_autor dnes sa neda vyzit z 1500€ cisteho s dietatom, nie zo žobroty zvanej 560€, nenazratym lekarom vedela vlada hned pridat +1000€ rovnako aj sestram a ucitelom, samozrejme ze aj sebe, ale ludia tu dru za smiesnych 1000€ v cistom, dnes je normalny plat 2400€ cisteho, ale podnikatelia placu ze nemaju pritom kazdy ludi zdiera a on ma uz 3 BMW X6 za 155 000€, rovnako lekari, ze vraj by nevedeli udrzat svoje ordinacie bez poplatkov a potom vidis vila za 420 000€, auto za 184 000€, kazdy rok 5x dovolenky celej rodine kazda za 6000€, ten servisny poplatok sluzi len na jedine a to zdieranie pacienta pre lekarov osobny prospech, nacase by bolo zrusit moznost sukromnych ordinacii a vsetkych pekne kopnut do nemocnic, to plati aj pre este nenazratejsich zubarov.

@anonym_015c2e Vsak si aj ty mohla ist studovat medicinu a chodit 5x na dovolenku do roka.

anonym_015c2e
3. máj 2026
@anonym_f12a89

@anonym_015c2e Vsak si aj ty mohla ist studovat medicinu a chodit 5x na dovolenku do roka.

@anonym_f12a89 lekar je povolanie ako ktorekolvek ine, nie je to pan boh.

anonym_f12a89
3. máj 2026
@anonym_015c2e

@anonym_f12a89 lekar je povolanie ako ktorekolvek ine, nie je to pan boh.

@anonym_015c2e A to som napisala kde???🙄

anonym_41eef2
Včera o 06:51

To je rodicak a pridavky,560eur.Tak je uplne jasne hadam vsetkym,ze tato pani autorka ma manzela,co vsetko plati.Je to ta ista zena,co robila oslavu a bala sa svojmu muzovi povedat sumu za oslavu.
Kazdy vie,ze s toho sa zit nedaaa.
Az na tu pani,co to dala za 600eur ak si pamätate tu temu,co bola nedavno.

Strana
z2