icon

Je úhrada škody autoškole oprávnená?

strawberryxxx
13. júl 2024

Ahojte zaujima ma taka vec padol som s motorkou a poškodila sa páčka a stupačka sumu mam vyplatenu a chcu odomna nahradu tejto škody ( nejakych 90€) je to podla vas v poriadku? Neplatime si nahodou take velke sumy prave pre to ze to zahrnuje ze aj ked nieco pokazime alebo poskodile tak sa to uhradza z tej sumy??

br4n
13. júl 2024

@strawberryxxx podla mna to isto maju poistene

hyta
13. júl 2024

Nemám osobnú skúsenosť, no autoškola pýta od žiakov dosť vysokú sumu a každé vozidlo majú poistené. Takže si myslím že poisťovňa im škodu uhradí. Veď keď sa človek len učí šoférovať, nehody sa stať môžu.

veronka1996
13. júl 2024

@strawberryxxx Nič im neplať, chcú ťa ošklbať. Opravu budú mať uhradenú z havarijného poistenia. Ja som počas jazdy v autoškole poškodila auto, nič odo mňa nechceli, akurát mi inštruktor vynadal.

kataina
13. júl 2024

za jazdu so študentom zodpoveda inštruktor, počíta sa, že chybu spravil inštruktor, ved študent ešte ani nema vodičak.

sasa1310
Autor odpoveď zmazal
strawberryxxx
autor
13. júl 2024

Mne sa to stalo pred jazdou vonku na cvičisku proste nevybalansoval som motorku a spadol a zlomil páčky

kataina
13. júl 2024

maš pravo urobiť chybu. Aj tak mal stať inštruktor vedľa teba. Ked si on nie je istý, že to zvladneš, nemal ťa pustiť sameho k motorke. Mal tam byť. Ved ty si tu motorku neukradol

judar
13. júl 2024

Oni maju auta aj motorky poistene a hlavne ten fakt ze suma ktoru zaplatis autoskole za kurz ma uz v sebe urcitezapocitanu aj ciastku za moznu skodu...takze im neplat nic

mojemenonikto
13. júl 2024

V prvom rade by som pozrel čo máš v zmluve a čo majú vo všeobecných podmienkach. Ak tam máš, že zodpovedáš za škody na vozidle, tak máš smolu. Ale to si si mal prečítať ešte predtým ako si zmluvu podpisoval 😉

martinmmartin
13. júl 2024

Skusaju to - nechcu koli par euram prist o cely bonus a tiez tych par eur nechcu platit- tak im vysla posledna moznost. Skasnut teba. Povedz im ze nech to riesta s poistovnou ( a ked nechcu nech to zaplatia alebo motorku zosrotuju- co je im milsie)