icon

Je výhodnejšie zameniť české koruny na Slovensku?

amaca
18. júl 2024

Zdravím, nevie niekto poradiť, či je výhodnejšie si zameniť CZK alebo vyberať z bankomatu v ČR?

blackberrymt
18. júl 2024

@amaca zmenáreň bude mať asi lepší kurz ako banka

really8
18. júl 2024

@amaca za vyber v bankomate asi budes platit nemaly poplatok. Zalezi aku mas banku

asanti55
18. júl 2024

Zmenaren aj ja idem dnes zamenit zajtra smer praha

viestta
18. júl 2024

Ak vyberies z bankomatu banky, ktora je v jednej skupine ako tvoja banka a bez konverzie budes mat najlepsi kurz a zvycajne aj bez poplatku (SLSP a Ceska sporitelne anpriklad). Treba zvazit, ktory bankomat pouzijes. Treba si vopred zistit, ktora banka v Cechach je v rovnakej skupine ako tvoja.
A uplne najvyhodnejsie je vsade k de sa da platit kreditkou v ceskych korunach (ak sa bbubu pytat na menu) a vybrat len nevyhnutnu hotovost z debetky, vyhnut sa bankomatom ATM

amaca
autor
18. júl 2024

@really8 slsp, v bankomate českej sporiteľne by nemusel byť poplatok

viestta
18. júl 2024

@amaca ano, je to tak

blackberrymt
18. júl 2024

@amaca ja mám slsp, ak sa nemýlim tak mi strhli poplatok za výber cudzej meny

viestta
18. júl 2024

@blackberrymt ale aj tak si mala najlepsi kurz, lebo kurz si mala valutovy, nie devizy, a doleziteje aj to ci si zvolis "s konverziou" alebo !bez konverzie". Vyhodnejsie je bez.
Kym som mala SLSP mala som vybery zadarmo

nelca84
18. júl 2024

@amaca my sme prave v Ledniciach na Morave, tiez mam slsp, vybrala som z bankomatu len 1000 czk, aby sme mali na parkovne a pod., strhlo mi 0,79e poplatok, inak vsade platim kartou. Na vela miestach beru aj eura, akurat vydaju v czk.

vyrovnanaosoba
18. júl 2024

Najlepšie je platiť kartou v ich mene. Ak zmeniť, tak v zmenarni

vanilkovazmrzka
18. júl 2024

Platit kartou v lokalnej mene.

alickapusinka
18. júl 2024

Aj my sme boli teraz v CR na výlete a zmenili sme cez slsp a pýtajú si poplatok jasne že áno. Menili sme si eura na české. Aj v zmenární je tiež poplatok za výmenu.

niekto2hy
18. júl 2024

V Revolute vymenil som si CZk v apke a vybral v CZ z bankomatu bezpoplatku.

cherrystone
18. júl 2024

@amaca ja sa snazim platit vsade kartou, a ked uz sa niekde fakt nedalo, nikdy nebol problem platit eurami.

niekto2hy
18. júl 2024

SLSP a 365banka ma poplatok za spracovanie platby v inej mene ako €,