Jednoduché vyhýbanie sa dlhom
Dobrý deň,chcela by som sa opýtať,či mi niekto vie naozaj poradit a má s týmto skúsenosť.Môj známy pred rokmi zobral pôžičku v hodnote asi 20 000 eur.Zaplatil pár splátok ale ďalej neplatil vôbec nič.Prestal komunikovať s bankou a po pár rokoch odišiel do zahraničia.Kusok od našich hraníc.Samozrejme zmenené čislo,mail a podobne.Má dlhy aj v zdravotnej,na dopravnom podniku a neviem kde všade.No v zahraničí si zrazu žije ako pán,nové auto na jeho meno na leasing za 30 000e,ďalšie pôžičky a podobne.Na sebe má už 5 súdnych exekútorov na SR.Sú štaty prepojené alebo si naozaj niekto môže vyberať pôžičky a neplatiť ich a nemáte trest?Ďakujem za odpovede.
To že si žije ako pán je len tvoja domnienka, pozlátko pod ktorým je množstvo strachu, zlého spánku a nemožnosti vrátiť sa domov. Žije ako psanec a platí, že na každé prasa sa varí voda. Skôr či neskôr ho to dobehne a ak náhodou aj nie, prežije život tak že to bude neskôr ľutovať že sa nezachoval inak keď bol mladší.
@anonym_76089b ja iba nerozumiem,či to je vôbec legálne.Však to si každý môže nabrať tisíce a zdrhnúť.
pri novom trestnom zákone mu ani nijaký extra vysoký trest nehrozí ...
btw, poznám tiež takého - ale neplánuje sa na svk vôbec vrátiť žiť ...
pri novom trestnom zákone mu ani nijaký extra vysoký trest nehrozí ...
@biba_18 ani pri tak vysokých dlhoch plus uroky a súdni exekutory?
Ľudia, čo takéto obživy, či luxusy praktizujú, spravidla nemajú silno vyvinuté svedomie, zodpovednosť, serióznosť, takže nie všetci z toho majú nejaký psychický diskomfort. Bohužiaľ. Niektorí to dokonca považujú za svoju šikovnosť, dobrú zručnosť.
To že si žije ako pán je len tvoja domnienka, pozlátko pod ktorým je množstvo strachu, zlého spánku a nemožnosti vrátiť sa domov. Žije ako psanec a platí, že na každé prasa sa varí voda. Skôr či neskôr ho to dobehne a ak náhodou aj nie, prežije život tak že to bude neskôr ľutovať že sa nezachoval inak keď bol mladší.
@anabella000 môže...je veľa takých podvodníkov, ak v tom vie chodiť.
@anonym_76089b Takýto ľudia nemajú morálku a svedomie.Keby som tu napísala čo robí šéf môjho muža ako platí právnikov, ktorí mu radia v podnikaní ako ho ťahajú z problémov, koľko firiem už vytuneloval, exekúcie celé roky a všetko je v poriadku.Vela krát to bolo písané v médiách, invegistativni novinari..Najst si bieleho koňa ideálne fetaka tomu zaplatiť a robiť podvody je ľahké.Muzov šéf ma 15 firiem ani jednu nemá písanu na seba.Toto čo ty píšeš je len slabý odvar.A ty nevieš či to náhodou neplatil, či všetko bolo na jeho meno atď...
pokiaľ tie pôžičky nezískal podvodne, za to mu žiaden trest mu nehrozí...
čo sa týka exekúcií a súdnych nariadení - tam mu tiež hrozí tak podmienka - aj to by musel majetok nejako prevádzať na iné osoby, zatajovať a podobne ...
ale pokiaľ je v eu - tam hrozí že ho budú exekuovať medzinárodne... na to majú páky - zvlášť ak bude v systéme ich krajiny ako riadne zamestnaný napr ...
@anabella000 môže...je veľa takých podvodníkov, ak v tom vie chodiť.
@anonym_76089b Takýto ľudia nemajú morálku a svedomie.Keby som tu napísala čo robí šéf môjho muža ako platí právnikov, ktorí mu radia v podnikaní ako ho ťahajú z problémov, koľko firiem už vytuneloval, exekúcie celé roky a všetko je v poriadku.Vela krát to bolo písané v médiách, invegistativni novinari..Najst si bieleho koňa ideálne fetaka tomu zaplatiť a robiť podvody je ľahké.Muzov šéf ma 15 firiem ani jednu nemá písanu na seba.Toto čo ty píšeš je len slabý odvar.A ty nevieš či to náhodou neplatil, či všetko bolo na jeho meno atď...
@anonym_5b765e ja viem,že to neplatil a úplne všetko je na jeho meno plus ma ručiteľa,ktorý má koli nemu tiež problem
pokiaľ sa nechce vrátiť späť, tak sa mu na 99 % nestane nič a nikto nič nevymôže. bohužiaľ je systém nastavený v prospech neplatiča....teda hlavne spotrebiteľa. dokonca platí, že keď spotrebiteľ neplatí, býva roky v zahraničí a podajú naňho žalobu o zaplatenie, a neozve sa, tak súd nemá právomoc konať a konanie skončí skôr ako začalo.
Nie je to nijak prepojene, jedine poistovna ked ides nejake davky pytat moze nieco od SK vypytat. Ale to je cele. Nikto iny nic nemoze, ten system nie je prepojeny. Oni nemaju ako vediet, co spravil, kym to nie je v medzinarodnom trestnom registri. Inak nie. Zijem v AT, nikto nikdy nevedel, ze som kdesi na SK mala ucet v banke. Ako nic som tam nemala ako dlhy, ale v AT to nikto netusil a nemal preco.
@anonym_5b765e ja viem,že to neplatil a úplne všetko je na jeho meno plus ma ručiteľa,ktorý má koli nemu tiež problem
@anabella000 pojdu potom po rucitelovi na SK
@anonym_76089b ale ten v strachu nezije, nema preco. Ten nema stipku svedomia, to neni ako my, ze by sme 50 eur kdesi dlzili a uz nespime. Tito ludia spia velmi dobre. Oni tak funguju a du na to zvyknuti. Navyse takych je vsade dost, len to clovek nevidi. Tiez takych par poznam, mne pridu, ze si to asi ani neuvedomuju , co robia za prasarny
@anabella000 dnes jednoduchá vec máš dlhy urobíš si osobný bankrot a ideš od znovu.bud urobil toto a keď nie tak toto ho dobehne skôr či neskôr bude mať exekúciu aj keď je v zahraničí
@anabella000 dnes jednoduchá vec máš dlhy urobíš si osobný bankrot a ideš od znovu.bud urobil toto a keď nie tak toto ho dobehne skôr či neskôr bude mať exekúciu aj keď je v zahraničí
@daaaaaska dnes ? trump mal kolko bankrotov
@anabella000 mňa by zaujimalo z čoho si hradia zdravotnú starostlivosť takýto ľudia. Pripadne z čoho bude msť dochodok vypočítaný.
@anabella000 mňa by zaujimalo z čoho si hradia zdravotnú starostlivosť takýto ľudia. Pripadne z čoho bude msť dochodok vypočítaný.
@bambula0282 no sú ošetrený len ako akútny stav inak v prípade plánovanej operácie a podobne je neplatič čiže je samoplatca ale tým pádom hradí aj lieky v plnej výške aj lekár si vypyta peniaze za ošetrenie
@bambula0282 no sú ošetrený len ako akútny stav inak v prípade plánovanej operácie a podobne je neplatič čiže je samoplatca ale tým pádom hradí aj lieky v plnej výške aj lekár si vypyta peniaze za ošetrenie
@nurse0 lekár hneď vidí v systéme že je neplatič
@nurse0 lekár vidí v zdravotnom systéme že je neplatič
A zdravotna a socialna poisťovňa je vzájomné prepojena
@anabella000 podla mna aj v zahraničí žije na dlh. To čo vidíte, to pozlátko sú minuté =utopené peniaze. Ozajstný majetok je ten, ktorý nie je vidno 🙂 Dlhy ho dobehnú, jasné, že inštitucie budu patrat aj v zahraniči, najma ak sa majetkom ešte i verejne chváli. Nechcel by som byt v jeho koži, fakt nie
@anabella000 podla mna aj v zahraničí žije na dlh. To čo vidíte, to pozlátko sú minuté =utopené peniaze. Ozajstný majetok je ten, ktorý nie je vidno 🙂 Dlhy ho dobehnú, jasné, že inštitucie budu patrat aj v zahraniči, najma ak sa majetkom ešte i verejne chváli. Nechcel by som byt v jeho koži, fakt nie
@matusformanek no samozrejme,že je to na dlh.Na Slovensku už by mu nič nedali,nakoľko ma strašné dlžoby z každej strany a 5 exekutorov.Tak zdrhol do zahraničia,kde berie veselo pôžičky a leasingy vo vysokej hodnote.Neverim tomu,že v dnešnej dobe si človek môže porobiť dlhy a zrazu budú premlčané a žiadny trest za to.Niekde som sa dočítala,že stačí,že niekde mimo SR nadiktoval svoje údaje a už môžu mať na SR stopu.To čo vlastní tam akože auto,je všetko na jeho meno.
Preco to zaujima teba??? Si s tymi dlhmi na slovensku nejak previazana??? Ak nie tak do toho nos nestrkaj nie je to tvoja vec a ak ano tak mas smolu
Preco to zaujima teba??? Si s tymi dlhmi na slovensku nejak previazana??? Ak nie tak do toho nos nestrkaj nie je to tvoja vec a ak ano tak mas smolu
@bashkaxyz keď nemáte čo k tomu napísať alebo nemáte skúsenost s tým,čo som pisala vyššie,tak sa nevyjadrujte.Možno by ste v dlhoch a preto ste sa ozvala.Majte pekný večer.
@bashkaxyz keď nemáte čo k tomu napísať alebo nemáte skúsenost s tým,čo som pisala vyššie,tak sa nevyjadrujte.Možno by ste v dlhoch a preto ste sa ozvala.Majte pekný večer.
@anabella000 samozrejme že mám hypotéku ale nikoho do toho nič lebo je to môj problém a moje rozhodnutie tak isto ako bude moje rozhodnutie ak si požičiam peniaze a rozflakaju ich a vystavujeme sa na Jupiter kde spravím to isté ... Ty proste máš potrebu niekoho poučovať a hrať sa na hrdinku alebo obeť ja neviem ale je to úbohé a trápne a mala by si vrátiť občiansky preukaz
@anabella000 samozrejme že mám hypotéku ale nikoho do toho nič lebo je to môj problém a moje rozhodnutie tak isto ako bude moje rozhodnutie ak si požičiam peniaze a rozflakaju ich a vystavujeme sa na Jupiter kde spravím to isté ... Ty proste máš potrebu niekoho poučovať a hrať sa na hrdinku alebo obeť ja neviem ale je to úbohé a trápne a mala by si vrátiť občiansky preukaz
@bashkaxyz poučovať? Ja sa pýtam,či je legálne, keď niekto žije na dlhy,ktoré neplatí.To by mohol každý robiť a kde by sme potom boli?Na akú obeť?Ako môžte povedať,že sa hrajem na obeť,ked sa niečo normálne pýtam? Kde to vyznieva,ze sa cítim ako obeť?Však čítajte s porozumením a keď nemáte čo napísať,to ani nekomentujte.Plaťte poctivo hypo aby ste nemuseli zdrhať do zahraničia 🤣