Kam investovať 2000 EUR s istotou?
Dobrý deň. Zdedila som nejaké peniaze (2000€). Mám ich nejaký čas odložené doma. No chcela by som ich investovať alebo niečo, keďže ich nepotrebujem hneď, len neviem do čoho. Máte nejaké tipy? Najlepšie overené. Vďaka
jednoznačne do zlata....pre viac info napíšte správu
Keď ich niekde vložiš zaplatíš poplatok za vklad,potom keď si chceš svoje peniaze znova vybrať zase ťa banka skasíruje.Rada, odlož doma nikdy nevieš kedy ich budeš potrebovať.
Urcite by som si nepytal financne rady na modrom koniku.
@lelelienka investovaním ale môže začať,taký finax kde má peniaze po príkaze do týždňa na účte,prečo nie .Môže mať niekoľko mesiacov tam ,ak bude mať viac , môže viac dostávať (úroky )
@13valusik13 určite nie zlato 😆
XTB jeden z najznámejších indexov si vyber. Keď ich budeš potrebovať peniaze do 2 dní ich máš na účte.
Ja by som nakupila strieborne mince. Ked ich bebudes potrebovat minimalne 5 rokov.
Do rôznych akcií, krytá, najlepšie tak rôzne alebo dlhopisy
pridaj ešte dve nuly a poradím ✌️

@alkoholik poďme teda do detailov, je to výnos za 42 mesiacov, nie 5 rokov. Peniaze nebudú zdanene ak ich nevyberiem skôr ako po 5 rokoch od nákupu. Potom treba pozrieť medziročný rast, ETF fondy z portfólia S&P500. Ano keď sa pozriem historický na infláciu, tak za rok 2022 bola vysoká - 15 % ale to bolo v dôsledku covidu. Z dlhodobého hľadiska taká vysoká nie je. Covid nevedel dopredu nikto predpovedat. Moja chyba že som si to zalozila tak neskoro, keď pozriem spätné, za 5 rokov je tam výnos 65%. Takže sa im darilo lepšie pred mojím nákupom ako po ňom. Po covide prišla vojna na Ukrajine, aj to ovplyvnilo trh. Keď sa nič ďalšie nepokazí, tak by mohli mať vyšší medziročný výnos ako majú teraz. Je to rizikové, preto treba diverzifikovat portfólio a pokiaľ je to bez poplatkov za nákup ešte lepšie.