Kam uložiť 5000 EUR?
Ahojte, potrebujem poradiť, kde uložiť peniaze. Dostala som 5000 eur a chcem ich uložiť na nejaký sporiaci účet. Mám klasický účet v Unicredit, kde mám aj sporiaci pod účet a taktiež mám sporiaci účet vo Fio banke (ten je fajn lebo nimi viem okamžite disponovať v prípade potreby), rovnako ako aj doma v hotovosti. Viem, že by bolo výhodnejšie si tých 5000€ uložiť na niektorý z už existujúcich účtov, ale pre istotu to chcem mať ešte niekde v tretej banke. Kde to odporúčate? Investovať nechcem, to mi ani nepíšte (to mám už poriešené), jedná sa len o týchto 5000 eur- viac tam dopĺňať nebudem, maximalne 50 eur z výplaty každý mesiac (viac si nemôžem dovoliť, lebo posielam na ten uni a fio). Neplánujem peniaze najbližšie 2 roky vyberať, ale prinajhoršom chcem mať tú možnosť.
Ďakujem za rady.
investicie jednorazove na 10=15 rokow minimum
investicie jednorazove na 10=15 rokow minimum
@anonym_53954e písala "Investovať nechcem, to mi ani nepíšte" tak prečo jej to píšeš?
@anonym_53954e písala "Investovať nechcem, to mi ani nepíšte" tak prečo jej to píšeš?
@sevrin lebo je to určite niekto z OVB a podobných ojebávačských firiem, takže si nedokáže pomôcť 😄
@sevrin lebo je to určite niekto z OVB a podobných ojebávačských firiem, takže si nedokáže pomôcť 😄
@anonym_autor prečo by mala byť, len mohla zle prečitať tvoju temu. Keby ti realne niečo ponukla , to je ine. Ako pisali vyššie termiňak, keď že je to na kratko a ratať s tym, že ak vyberieš pred uplynutim fixacie termiňaku, že prideš o úroky. Možno ročny.
@anonym_autor načo ďalší účet??daj ho na niektorý čo máš.
@anonym_autor načo ďalší účet??daj ho na niektorý čo máš.
@anonym_57ac51 píše, že nechce. Chce tretí účet.
Vklady v bankach sú poistené do 100tisic, načo preboha daľšiu banku pre blbých 5tisic? Daj to na tie čo máš a hotovo, inflácia ti to zožerie tak či tak.
@anonym_autor Ak máš sporiaci účet vo Fio banke, tak si ešte v rámci banky môžeš založiť Fio konto, kde máš vyššie úročenie do 10.000 eur a nemusíš si zakladať ďalší účet v inej banke.
Však na sporiaci
Ak nechceš ísť do rizika, tak odporúčam termínovaný vklad v Privatbanke s 3% úrokom
@anonym_autor
No ja neviem, ale platiť mesačne poplatky za 3 účty... Na čo? Však už na tom prerobíš, lebo taký úrok ti žiadna banka na tých 5000 nedá, koľko ty minieš na všetky poplatky za 3 účty za to obdobie.
@anonym_autor
No ja neviem, ale platiť mesačne poplatky za 3 účty... Na čo? Však už na tom prerobíš, lebo taký úrok ti žiadna banka na tých 5000 nedá, koľko ty minieš na všetky poplatky za 3 účty za to obdobie.
@anonym_d8cdc1 FIO aj UniCredit sú účty bez poplatku
@anonym_d8cdc1 FIO aj UniCredit sú účty bez poplatku
@anonym_aef29a Aha, ok, nevedela som. Beriem späť.
Lebo nie všetky banky majú. Nemám prehľad v iných.
Ale aj tak je to podľa mňa nelogické dávať na 3 účty, ale ok, autorka musí vedieť.
@anonym_autor amundi
V poriadku, že mi tu píšete "však sporiaci účet" , "však terminovaný vklad" ale ja som touto témou myslela poradiť kde KONKRÉTNE 😃 aká banka atď čo sa vám osvedčilo
V poriadku, že mi tu píšete "však sporiaci účet" , "však terminovaný vklad" ale ja som touto témou myslela poradiť kde KONKRÉTNE 😃 aká banka atď čo sa vám osvedčilo
@anonym_autor poradila som konkrétne.

Na termínovaný účet, su aj na dva roky. Vybrať môžeš vždy, ake prídeš o úroky. Prima banka, Privatbanka napr.