icon

Porovnajte Tatra banku a SLSP: Ktorú banku vybrať?

rtd
13. mar 2026

Ahojte, pouzivam osobny ucet v Tatra banke. Zaviedli mi poplatok 7e/mesiac a akosi u nich nie je normalna moznost ako ponizit poplatky. Jedine vziat si pozicku alebo investovat ci co..

Zvazujem teda prechod do inej banky.
Pouzivam trvale prikazy, inkasa a jednorazovu virtualnu kartu pre internetove platby.
Taktiez mi mesacne odchadzaju nejake peniaze na "sporiaci ucet", kde si ich len drzim.

Prechod k akej banke by ste mi odporucali? SLSP ma nejake podmienky na ucet zadarmo. Akurat si nie som isty ci zaplatim 450 eur mobilom mesacne. Vsetko ide cez trvale prikazy, domacnost platime z debetky v inej banke (spolocny ucet) a online nakupy platim cez google pay.

Banky ako FIO, mBank atd sa mi nejak nepacia, resp. nechcem k nim velmi ist..

Vdaka za tipy/rady.

rtd
autor
13. mar 2026

este dodam, ze peniaze nevyberam takmer vobec. obcas sa stane, ze 1x za mesiac vyberiem 50 eur, ale nie je to pravidelne.

anonym_71afad
13. mar 2026

Za mňa SLSP, ja som spokojná so službami a podmienky spĺňam, takže za účet som ešte za roky čo som tam neplatila. A majú skvelú apku.

anonym_85d881
13. mar 2026
@rtd

este dodam, ze peniaze nevyberam takmer vobec. obcas sa stane, ze 1x za mesiac vyberiem 50 eur, ale nie je to pravidelne.

@rtd platby cez google pay sa tiež zarátavajú.
a za mňa teda slsp - ja som spokojná

anonym_d70d0d
13. mar 2026

pozri finančná hitparáda.sk

rtd
autor
13. mar 2026
@anonym_d70d0d

pozri finančná hitparáda.sk

@anonym_d70d0d vdaka, vyzera to fajn.

rtd
autor
13. mar 2026

pozrel som si financnahitparada.sk od @anonym_d70d0d a najlepsie mi vychadza asi Raiffeisen, kedze online banku nechcem. SLSP mi vychadza len s poplatkom

tiumen
13. mar 2026
@rtd

pozrel som si financnahitparada.sk od @anonym_d70d0d a najlepsie mi vychadza asi Raiffeisen, kedze online banku nechcem. SLSP mi vychadza len s poplatkom

@rtd ja mám Raifku a som spokojná. Podmienky na účet zadarmo sú v pohode a máš to kvázi Tatru 😁

ibrunova
13. mar 2026

Minule som čítala práve kritiku na poplatky za účet v SLSP. Čo je to ^či čo^ v tej Tatre? Možno sa na to treba len lepšie pozrieť.. Isto by som nešla z Tatry do SLSP.

ekira1
13. mar 2026
@ibrunova

Minule som čítala práve kritiku na poplatky za účet v SLSP. Čo je to ^či čo^ v tej Tatre? Možno sa na to treba len lepšie pozrieť.. Isto by som nešla z Tatry do SLSP.

@ibrunova 14 produktových skupín. Spotrebiteľské úvery, hypo, investičné sporenie, doplnkové dôchodkové sporenie, kreditná karta, cestovné poistenie, poistenie majetku, poistenie splácania úveru, celoživotné a úrazové poistenie, životné poistenie, podielové fondy, cenné papiere, business účty. 0- 7 € za vedenie účtu, 1- 5€ za vedenie, 2- 3€ za vedenie, 3-0 za vedenie účtu.

anonym_0fb95c
13. mar 2026
@ibrunova

@ibrunova v slsp je oveľa jednoduchšie dosiahnuť účet zadarmo v porovnaní s TB. Tam je to na mašlu

anonym_8a8df6
13. mar 2026

@rtd a preco si vyberas len z tychto dvoch bank? Za ides po cene, fio je riesenie. Ziadne podmienky a "normalna" tradicna banka, len ma menej pobociek (tie ale standardne nepotrebujes)... neobmedzene vybery z bankomatov vsade na svete (visa karta)... sporiaci ucet s asi najvyssim urokom momentalne... neotravuju
Ako druhe asi mBank (ale teda nechces velmi internetovu banku...)

gab1sol
13. mar 2026

@rtd “Jedine vziat si pozicku alebo investovat ci co..” nie je až také ťažké splniť, ale treba byť aktívnym klientom. Ja mám napríklad účet v Tatre od založenia v roku 2011 takmer zadarmo (s výnimkou pár mesiacov, kedy som neskoro zareagovala na zmenu Programu odmeňovania). Podľa popisu nevyzerá, že pre TBSK si aktívnym klientom - peniaze prídu a odídu a nič viac. Pretože využívate iný účet. Nepotrebuješ asi ani bankomat v blízkosti, či pobočku. Preto by som sa nebála v tvojom prípade ísť aj do nejakej internetovej banky, ak vyslovene potrebuješ len prijať financie na účet a vedieť platiť. Nerieš banku, kde sú podmienky na účet zadarmo, pretože tie sa v čase môžu meniť.

rtd
autor
13. mar 2026

@anonym_8a8df6 FIO nechcem. nejak sa mi ten banking a celkovo banka nepaci. Len cisto moj subjektivny nazor..

@gab1sol cize co odporucas z online bank?

gab1sol
13. mar 2026
@rtd

@anonym_8a8df6 FIO nechcem. nejak sa mi ten banking a celkovo banka nepaci. Len cisto moj subjektivny nazor..

@gab1sol cize co odporucas z online bank?

@rtd keďže som zamestnancom práve Tatry, asi by som ťa mala presviedčať, aby si ostal… Alebo tú spomínanú Raiffeisen. 😉 Ale teda, nerobím na retail a v tomto nemám úplne prehľad. Ale ako klient mám účet v Tatre, Fio a 365. Za mňa stále vyhráva Tatra, celkovo mi ako banka vyhovuje, aj s mužom tam máme všetko. Aj deti tam majú účet. Čo sa týka Fio s tým s tebou súhlasím, účet mám len kvôli sporeniu (raz ročne to potom vyberiem a investujem). 365 mám kvôli akcii, ktorú mali v zime v súvislosti s gopassom, ale celkom sa mi tá banka pozdáva, aj IB, resp. appka mi príde celkom jednoduchá a intuitívna.
Ostatné banky ti nechcem povedať, lebo tam nie som klient a bol by to môj subjektívny názor, ktorý je ovplyvnený rokmi v bankovníctve.

anonym_4ac458
13. mar 2026

Sporka ma super prehľadnu apku, mne sa ale nepáčia stále výpadky a každoročne zvyšovanie poplatkov, ja uvažujem o zmene a tiez má moc nelákajú tie ostatné "banky"

natalka13
13. mar 2026

Z Tatry nikam nechod. SLSP a ich ibanking🙈

anonym_8a1180
13. mar 2026

Ked si prenesies ucet do SLSP mas ho na 3 roky zadarmo a budes mat pokoj.

A podla mna aj lepsiu appku a internet banking. Mne sa Tatra vobec nepaci ich appka. Mam obe a so SLSP som spokojnejsia.

anonym_8a1180
13. mar 2026

https://www.slsp.sk/sk/ludia/ucty/ako-si-prenie... pozri si podmienky, ci tam nieje daky chytak, ale vyzera, ze by to malo byt ok

rtd
autor
13. mar 2026

Tak po precitani reakcii to zatial vyzera tak, ze aj napriek poplatkom ostanem v TB

marca12
13. mar 2026
@natalka13

@natalka13 Ja som spokojna s ibankingom. Prehladny,intuitivny. Ale zalezi asi na co si zvyknuta. Ja by som si uz na iny tazko zvykala.

erika1582
13. mar 2026

Raifka je podľa kritérií najlepšia voľba. Stačí keď príde na účet 400€ a jedno odchádzajúce inkaso a účet je zadarmo + celý servis zadarmo, žiadne iné poplatky. Aplikácia jednoduchá . A čo sa týka bankomatov ostalo by bez zmeny, stále vyberáš z Tatry. Bonus na pobočke ti presunú celý účet a ktomu ti dajú aj Fín. bonus

natalka13
13. mar 2026
@marca12

@natalka13 Ja som spokojna s ibankingom. Prehladny,intuitivny. Ale zalezi asi na co si zvyknuta. Ja by som si uz na iny tazko zvykala.

@marca12 ten ich "juraj" minuly rok🙈 neustale vypadky. Mala som ich v zdruzeni.
Kym sa vybavil prestup, tetusky na pobocke uplne neschopne zrusit ucet.

anonym_7aa229
14. mar 2026

@rtd
Ja mám mBank hádam od začiatku ich fungovania, možno aj 20 rokov a mám to ako hlavný účet. Osobne som tam za ten čas asi riešil iba hypotéku, nič iné, Inak všetko online. A keď mesačne zaplatíš kartou viac ako 70€, tak je bez poplatku. Mám aj Tatra banku, ale iba na hypotéku, aj Primu (5€), aj Fio zadarmo.

kocuris
14. mar 2026

Mal som účty asi v 10 bankách, ale Fio je asi to najlepšie čo som mal doteraz. Ešte mám Revolut a účet v Prima banke. Revolut bezplatne, Fio tiež. Prima 4,90, platbami kartou alebo mobilom sa poplatok znižuje. Až na nula eur. Fio má úročenie a produkty ako inde som nenašiel... Fio je česká banka, jeden z najväčších obchodníkov s CP... Reklamy majú stupídne, ale ako banka sú fajn.

petsvk
14. mar 2026
@natalka13

@natalka13 Ja som s George spokojný

petsvk
14. mar 2026

@rtd Sporiteľňa má účet zadarmo aj od výšky financií, ktoré máš u nej buď na účte alebo na sporení , min asi 15000

petsvk
14. mar 2026

Podľa AI je to takto
V Slovenskej sporiteľni (SLSP) môžete získať SPACE účet zadarmo, ale od 1. januára 2026 platia nové, prísnejšie podmienky pre dospelých. Banka sa snaží motivovať klientov k využívaniu digitálnych platieb.
​Tu je prehľad toho, ako neplatiť mesačný poplatok:
​1. Účet zadarmo podľa veku
​Pre určité vekové skupiny je účet bez poplatku automaticky alebo za veľmi jednoduchých podmienok:
​Deti (6 – 14 rokov): Účet je úplne zadarmo.
​Mladí (15 – 26 rokov): Od roku 2026 je účet zadarmo bez podmienok (už netreba nosiť ani potvrdenie o návšteve školy).
​Seniori (62+ rokov): Účet môže byť zadarmo v rámci programu Moja odmena, ak zaplatíte kartou aspoň 250 € mesačne a máte nastavenú aspoň jednu pravidelnú platbu.
​2. Program "Moja odmena" (vek 27 – 61 rokov)
​Štandardný poplatok za SPACE účet je 7 € mesačne. Aby ste ho mali zadarmo, musíte splniť obe tieto podmienky súčasne:
​Platby v objeme aspoň 450 € mesačne:
​POZOR: Od 1. 1. 2026 sa do tejto sumy započítavajú len platby mobilom, hodinkami (Apple Pay, Google Pay a pod.) alebo kreditnou kartou.
​Platby klasickou plastovou debetnou kartou sa už do splnenia podmienky nepočítajú.
​3 pravidelné platby: Musíte mať nastavené aspoň tri trvalé príkazy alebo inkasá.
​3. Alternatívne spôsoby, ako neplatiť
​Účet máte zadarmo aj vtedy, ak splníte jednu z týchto možností:
​Vysoké úspory: Ak máte v banke (na účtoch, sporení alebo v investíciách) aktíva vo výške aspoň 15 000 €.
​Podnikateľský účet: Ak aspoň 5-krát mesačne zaplatíte kartou k svojmu podnikateľskému účtu v SLSP.
​Akcia pre nových klientov: Ak si otvoríte účet online cez aplikáciu George, banka často ponúka účet na prvých 12 mesiacov zadarmo bez ďalších podmienok.
​Dôležité upozornenie k plastovým kartám
​Od 1. apríla 2026 banka zavádza poplatok 10 € za vydanie alebo znovuvydanie fyzickej plastovej karty. Virtuálne karty v mobile však zostávajú bez poplatku.
​Tip: Svoj stav plnenia podmienok si môžete kedykoľvek skontrolovať priamo v aplikácii George v sekcii Moja odmena (ikona profilu vpravo hore).

matusformanek
17. mar 2026

@rtd my splnime tych 450e virtualnou kartou v mobile bez problemov. Ale platime odtial stravu atd...čize to nie je problem. Kazdopadne 7e by som nikdy žiadnej banke nedal. nikdy. to radsej pôjdem preč. mBanku by som sa vôbec nebal. ani FIO. Skúste si len tak otvoriť učet. ja mam mbank otvoreny odkedy prišli na SR a mam tam 0€ zostatok. nič ma to nestoji. prečo to mam? pre istotu...ak by ma inde nastvali. rozhodne stoji za to urobit si obrazok, zmapovat moznosti a pripadne si aj otvorit učet. mbank ma fakt prijemne prekvapil, technologicky, dizajnom, ponukou...a aj cenami produktov