Kam vložiť 4 000 eur?
Neviem co mam robit, doma mam okolo 4 tisic "v ponozke" a proste denno denne čím dalej tym viac sa ma začal taky divny pocit zmocnovat, ze vyhorime, ze nas vykradnu a z penazi bude hovno.
Kazdy den s tym bojujem a neviem co mam robit. Najviac sa bojim toho ze vyhorime.
Co mam s tymi peniazmi urobit?
Do penazi sa nevyznam. Takze investovat do akcii a co ja viem co to mi neodporucajte.
To su take peniaze "rezerva" aby sme mali na splatky hypoteky keby nieco, prípadne keby sa nieco pokazí pracka / umyvacka/ susicka/ robot/...
@harsesis
@jozef457 kriste pane.. Čítate vôbec? Ona tie peniaze chce mať k dispozícii v prípade náhlej poruchy spotrebica, či inej veci v dome. Tam je jasne, že peniaze na hodnote nerastú xno je to daň za to, byt fkexi, a mat po ruke fin. Prostriedky.
Áno osobne by som prostriedky len tak ležiace minimalizovala.. Ale nebudem svoju železnú rezervu pre prípad, že sa mi pokazí kotol na kúrenie za 4 tis. Alebo vypadne nám príjem na 1 až 2 mes... Predsa 8nvestovat, len koli inflácii. A potom v prípade potreby financií sa môžem aj po toto, aké zo dňa na deň, alebo v deň potreby sa k peniazom nedostanem. Minimálne nie bez nejakej zmluvnej pokuty
@vevapeto ja sme že mám aj doma v ponozke to musím mať mám rada keď mi to sústo v rukách mám aj na účte aj poducte čiastku...no vieš mrzí to človeka keď to padá dolu je tam strach že o to človek pride keďže som si všetko zarobila poctivo rukami
Sporiaci účet

Určite by som v tomto monetárnom systéme neriešil držanie financii či už v banke alebo v pančuche. Svet sa meni a s ním sa meni ekonomika. Dnešný systém, ktorý umožnuje "tlačiť peniaze" podľa potreby nespĺňa to čo by mal. Pekný priklad je to čo ste si kedysi kupili za 100 SK teraz kúpite za 100 EUR. Čiže hodnota peňazi neustále klesá. Peniaze ako take nie su nositeľom hodnoty ale su nositelom "mernej jednotky". Budúcnosť je v technológiach.