Kam vložiť peniaze pre deti?
Ahojte, poraďte kam vložiť jednorázovo( +občas v priebehu roka , narodeniny, Vianoce) peniaze deťom ide o cca 1500€
viem o vyhodnom investovani
Investovať - lepšie ako do banky dať...taktiež mam úcet pre deti ;)
@janulikt84 a kolko by malo na konci setrenia z toho vypadnut naco setrite
@andula1961 nerozumiem otazke....je na kazdom kolko investuje a a aky ma ciel ...
Prosim Ta neinvestuj a daj na ucet, v pripade potreby vyberies.
držať peniaze na bežnom účte v čase inflácie je úplne najhoršia rada aku ti niekto môžeš dať - akurát budu strácať na hodnote
@snugglingduckling supnut ich nejakemu darmozracovi na investovanie je fakt teda skvele zhodnotenie
Tie ktoré radíte investovať tak mi napíšte priamo kde sa dá investovať 1500€ + aby som im tam mohla v priebehu roka vkladať peniaze
Ide o malú sumu, takže nad nejakými veľkými investíciami by som neuvažovala… Je fajn to odložiť pre deti, ale tu ide o takú sumu, ktorá môže byť kedykoľvek potrebná, tak asi niečo také, kde to je hneď likvidné, teda bez dlhej viazanosti (napr. ja mám také sumy vo fondoch, v prípade potreby to mám v podstate takmer hneď na účte, ale teraz idem kupovať akcie môjho zamestnávateľa, s tými financiami sa idem na niekoľko rokov rozlúčiť, lebo viem, že tam to bude na dlho).
S takou malou sumou asi nič, ak to dáš na sporiaci FIO konto účet mesačne dostaneš úrok 3,75€, štát si zoberie daň 0,72€ ostane ti čistý úrok 3,03€.
A máš peniaze okamžite k dispozícii, bez viazanosti a bez poplatkov.
Finax - Eic.

ak im ich neplánuješ dať v blízkej dobe rozhodne by som ich investovala