Kde efektívne uložiť finančnú rezervu na stavbu domu?
Dobrý deň. Mám odloženú nejakú finančnú rezervu (nie veľkú, niekoľko tisíc). Plánujeme v budúcnosti (približne o 5 rokov) stavať dom. Kde zatiaľ tie peniaze uložiť/ respektíve investovať na par rokov ?
Mas to na ucte?? Hlavne pozor, nech ta o to chlap neogabe.
Ja mam nieco na termiňáku, niečo na bežnom sporiacom a niečo v investiciách.. Ja by som dala do investícii /poraď sa s financnym poradcom, ake by ti v tvojej situacii odporucil/ alebo aspon na nejaky terminak s lepsim urokom.. nech sa tie peniaze neznehodnocuju za tie roky..
@anonym_autor Niekoľko tisíc nie je v prípade stavby takmer nič. Za to ani projekt nekúpiš.
Bohato ti to stačí uložiť na nejaký termínovaný účet s najlepším úročením (dá sa získať do 2 %).
Hlavne nie Proxenta dlhopisy. Videl som na Dennikn nadpis clanku - Proxenta nevie vyplatiť investorom prvé dlhopisy.
A par info pod nadpisom ako:
Proxenta píše svojim investorom, že ju zasiahli geopolitické krízy, no jej účtovné závierky nevyzerajú dobre už roky.
Skupina žiada investorov o odklad splátok jej dlhov, no tí ju môžu hneď posielať aj do konkurzu.
Dlhy na sociálnych odvodoch už má aj galantská fabrika Proxenty na proteínové tyčinky.
@anonym_autor Ak zvážiš stavebko, odporúčam program Môj Domov, máš možnosť po 3 rokoch od vkladu čerpať úver v rovnakej sume ako bol robený vklad s úrokom 1,9% počas celej doby splácania (do 50 tis. bez záložného práva). Napríklad - urobíš vklad 10 000, po 3 rokoch môžeš čerpať ďalších 10 000 s podmienkami spomínanými vyššie.

Stavebko?