Kde nájdem short kód na bankový prevod?
Ahojte chcem sa spytat z irska mi maju poslat peniaze na ucet tu na slovensky ucet pytaju odo mna short kod kde ho najdem ? A je potrebny?
@petraretra Ahoj, sort code je specificky kod na urcenie banky a jej pobocky - v UK a Irsku. Bezne je to na debitnej karte ale Slovenske banky toto nemaju. Treba im dat IBAN.
@kwakina tak staci iba iban poslat nic ine?
@kwakina tak staci iba iban poslat nic ine?
@petraretra ano, ja ked si posielam z anglickeho uctu na slovensky, tak zadam len iban.
@petraretra ano, ja ked si posielam z anglickeho uctu na slovensky, tak zadam len iban.
@kwakina dakujem krasne a ked posielate naopak ze zo slovenskeho uctu na irsky?
@petraretra Írsko je členom eurozóny takže platby fungujú rovnako ako na Slovensku, stačí IBAN a meno majiteľa účtu a okamžitá platba príde do 10 sekúnd.
@petraretra popravde neviem, este som neposielala. Ale predpokladam, ze treba tiez Iban.
@petraretra do Irska platim s iban. Bez problemov.
@petraretra Írsko je členom eurozóny takže platby fungujú rovnako ako na Slovensku, stačí IBAN a meno majiteľa účtu a okamžitá platba príde do 10 sekúnd.
@maranco a ze im pyta zadat aj ten swft to mam kde najst vo svojom ucte prosim?
@maranco a ze im pyta zadat aj ten swft to mam kde najst vo svojom ucte prosim?
@petraretra akú máš banku?
ale Swift naozaj nepotrebujú, zadávajú nejakú blbosť asi zahraničnú platbu
majú vybrať normálne SEPA platba, Europlatba, tam naozaj stačí IBAN a meno
Zahraničná platba sa vyberá len ak chcú poslať mimo EÚ.

@petraretra Ahoj, sort code je specificky kod na urcenie banky a jej pobocky - v UK a Irsku. Bezne je to na debitnej karte ale Slovenske banky toto nemaju. Treba im dat IBAN.