icon

Kde nájsť najvýhodnejšie poistenie pre byt?

katarina161
11. feb 2024

Dobrý deň,
prosím poraďte mi, kde si poistiť 3 izb. byt.
Toľko je tých poisťovní, že sa neviem rozhodnúť 🤣
Ďakujem

zalka
11. feb 2024

@katarina161 ja mam v uniqa, vyhodnotila som ju ako najviac vyhovujúcu mojim potrebám a vhodnú v pomere cena služby

zuzanaete
11. feb 2024

Ja neodporucam csob poistovnu. Riesit s nimi nieco cez helpdesk je ciste utrpenie. Uplne zle fungovanie maju.

katarina161
autor
11. feb 2024

@zuzanaete Ďakujem za upozornenie

guudy
11. feb 2024

@katarina161 my mame v csob a uz sme riesili poistnu udalost. Slo to bez problemov, peniaze poslali behom par dni ;)

patka06
11. feb 2024

@katarina161 Odporúčam Allianz bezproblémové plnenie

simsalabim
11. feb 2024

Allianz je spolahlivy.

petronelag
11. feb 2024

@katarina161 Aj my máme poistený rod.dom v Alianz.

milosbubniak
11. feb 2024

Allianz je jedna z tých drahších poistiek, mne sa osvedčila Uniqa, máme ju aj doma a rovnako sú aj skúsenosti s plnením. Rovnako z pomedzi všetkých poistení sa s ich zľavovým systémom dá vyhrať a často to vychádza ako najlepší pomer cena/kvalita.

zalka
11. feb 2024

@petronelag kedy si ju uzatvárala? Nie je dom podpoistený ?
Mne Alianz spravil ponuku na byt na hodnotu 45000e v čase keď byty veľké ako môj a v lokalite ako môj stali 120000e. A navýšenie krytia na túto sumu jedna vec nechceli a druhá vec po zistení ceny poistenia po navýšení som nechcela ja.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
matus_ik
11. feb 2024

@katarina161 volil by som Uniqu, ktorá má pomer cena/kvalita veľmi dobrý. Výhodou v porovnaní a ostatnými poisťovňami je aj to, že nové produkty v rámci poistenia domácnosti majú aj predĺženú záruku na spotrebiče(7rokov) a pododbne. Okrem toho kryjú aj zemetrasenie(nemajú stupne) a teda posudzujú vzniknuté škody. Taktiež som nedávno menil z Allianz na Uniqa.

matus_ik
11. feb 2024

@sheila121 pokiaľ viem, Wüstenrot kryje zemetrasenie až od 6.stupňa 🤷

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
jarka_black
11. feb 2024

Uniqa... skúsenosť s plnením z ČSOB - super

mk1111111111
11. feb 2024

Allianz, spolahliva, rychle plnenie.
A nezabudnut, kazde 3-4 roky dat prepocitat na sktualne ceny.

jarka_black
11. feb 2024

@sheila121 Uniqa tiež pri zemetraseni nemá spodny limit

valer88
11. feb 2024

Nejde ani tak o vyber poisťovne ako o určenie správnych poistných súm a krytia. Najprv si treba zvoliť čo všetko chcete/potrebujete mat poistené, ďalej vybrať si správne poistné sumy na nehnuteľnosť a domácnosť aby vám v prípade škody bola preplatená cela škoda a potom si dané krytie porovnať v poisťovniach. Celkovo však najviac odporucam Allianz, Generali a Uniqu.

valer88
11. feb 2024

na doplnenie posielam aj postoj konkrétnych poisťovni pri plnení škodovej udalosti príčinou zemetrasenia.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
valer88
11. feb 2024

@sheila121 pár mesiacov dozadu a neviem o tom žeby sa niečo menilo.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
jarka_black
11. feb 2024

Wűstenrot dala po zemetrasení na Východe verejný prísľub neplatňovať minimálny stupeň EMS. Čiže môžeme ju v tomto priradiť k Uniqe, Union a Collonade.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
jarka_black
11. feb 2024

@sheila121 Mám takú úchylku, pochvalne sa vyjadrovať o konkurencii 😎

sheila121
Odpoveď bola odstránená
nippen
5. jún 2024

vobec neodporucam Allianz, ja od nich odchadzam, uz im ide iba o zisk, podla finstatu maju najvacsie ciste zisky (120 milionov eur) a uz uplne prestali akceptovat poistne skody a plnenia sa nedockate od nich ziadne...