Životné verzus úrazové poistenie dieťaťa

21. mar 2022

Prosim vas o skusenosti kde poistit dieťa.Ktora je najlepsia poistovna a co sa oplati..zivotne poistenie ? Urazove? Aj sporenie pridat?
Su aj take poistenia kde sa da poistit aj OČR rodica ?
Take kt.je aj automaticky v zahranici poistene?
Kolko sa zhruba plati aby to bolo aj dobre aj vyhodne..Dakujem za vsetky odpovede a nazory

evica17
21. mar 2022

Tak dieta sa ti neoplati positovat, je to somarina. Su to vyhodene peniaze. Poistit treba hlavne zivitela rodiny, pripadne tych co zarabaju, aby sa v pripade nehody dokzala poistkou vykrit vyplata a naklady.

sasa1310
21. mar 2022

dieťa sa neoplatí poisťovať.

renka30
21. mar 2022

Na deti mám úrazové poistenie (aj to hlavne kvôli tomu, že dcéra športuje) a platím to vrámci mojej ŽP

patka06
21. mar 2022

pre dieťa jedine úrazové poistenie
určite nie sporenie cez poistku

simca06022011
21. mar 2022

ja teraz neviem aka je situacia na trhu, tiez sa necham inspirovat, my mame Farbicku od allianz pre dceru (zalozilo sa jej to s tym sporenim do dospelosti). Ako vyhodu tam vidim to celorocne cestovne poistenie, pretoze pocas celeho roka vlastne dochadza "do zahranicia" hocikedy, cize my to mame v podstate vsetci stale zaplatene. Inak nevidim v tom nijaku extra vyhodu, dokonca teraz ma napadlo ze to idem "pozriet" ani neviem co tam mame vsetko zahrnute. No hanba mi...

janage
21. mar 2022

Ak dieťa robí bojový šport či je "náchylné" na úrazy. My sme mali poistku asi 2 mesiace, keď si zlomila zápästie pri korčuľovaní. A bez problémov mailom lekársku správua a vyplatili cca 400e, keď sa dobre pamätám.
Plus pár mesiacov predtým bolo podozrenie na závažnú chorobu (našťastie sa nepotvrdilo) tak majú deti aj kritické choroby poistené.
Sporenie majú stavebné ešte to kde netreba deklarovať účel použitia peňazí plus sporiaci účet k detskému účtu v Prima banke 5% úrok

maminkadeticiek
21. mar 2022

Ja som tiez za to,se dieta sa neoplati poistovat Dietatu treba setrit.To co investujes,sa ti pri poistke nevrati v podobe vyplaty ak by doslo k urazu.A ak by sa nedajboze stalo nieco tragicke,tak mi dieta ziadne peniaze sveta nevratia aj keby to bola poistka na milion.Ziadne poistky detom,ale seriozne setrenie.

jakubvojcik
21. mar 2022

Ja súhlasím s tým, aby sa poistilo aj dieťa ale iba na vážne riziká, ktoré by ovplyvnili finančnú situáciu celej rodiny. Je to napríklad krytie vážnych chorôb (krytie na sumu, ktorá je potrebná mimo toho čo človek dostane zo zdravotnej poisťovne) no a potom je to krytie vážnych úrazov a trvalých následkov úrazu. Ak dieťa musí byť dlhodobo doma, pričom sa nevie o seba starať a rodič nemôže kvôli tomu chodiť do práce lebo sa musí starať o dieťa tak aj takéto udalosti by bolo dobré vykryť, pretože rodič príde o príjem no výdavky ostanú, resp. sa kvôli liečbe dieťaťa ešte zvýšia v niektorých prípadoch.

Odporúčam preto komplexné poistenie nie len úrazové a takisto je hlúposť si v poistke sporiť, poistky sa nemajú využívať na investovanie lebo obsahujú veľa poplatkov a sú výhodné iba pre sprostredkovateľa, ktorý zmluvu uzatvára. Sporenie/investovanie sa má vykonávať priamo cez správcovskú spoločnosť, resp. obchodníka s cennými papiermi alebo prípadne ešte banku, ale aj to neodporúčam najviac.

veronika3110
21. mar 2022

Generali ponúka niečo v súvislosti s tým OČR, ale neviem podrobne.. ja tam mám PN poistenú (samozrejma aj iné veci) a raz dva mi prišli peniažky..ale súhlasím s názormi, že dieťaťu životné poistenie netreba, je to zbytočné a takisto ani sporenie vrámci poistenia...

delphineta
21. mar 2022

Deti maju urazove poistenie,v ktorrom su aj kriticke choroby a denne odškodne.Syn bol nachylny na urazy,tak preto.Bohuzial časom prišlo aj onko ochorenie.Poistovna bez problemov do týždna vyplatila za diagnozu,s tak isto nam vyplacaju aj denne odškodne v nemocnici.Ja si teda nemyslim,že poistovat deti je zbytočne.

andrejka1974
21. mar 2022

Ja mám všetky deti poistené v Kooperative majú tam úrazové poistenie spolu s venovym poistením a vyplatené ho majú v 25 rokoch a u nás sa vyplatilo pár úrazov už mali a dvaja už majú aj venove vyplatené na začiatok samostatnosti pomôže

lenkakravcova
21. mar 2022

Ja myslím, že sa oplatí dieťa poistiť len tak, že sa rodič poisti na práceneschopnosť pri chorobe alebo úraze dieťaťa (či už bude s ním v nemocnici alebo doma na OCR).

maris5
21. mar 2022

My mame obe deti poistene v Alianzi. Mame poistene aj choroby, liecbu v zahranici ak na SK taku nerobia, v pripade vaznej diagnozy dietata, zacne platit poistku poistovna a kadeco dalsie.
Zatial sme s poistenim na nule. Syn mal uraz, privrety palec, jazva, vybratie nosnej mandle... to co nam preplatili sa rovna tomu co sme tam vlozili.... a navyse maju deti cestovne poistenie do zahranicia v poistke.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
euka210
21. mar 2022

Deti mame len k nasej zivotke a maju len urazove, ako pisu, hlavny je zivitel rodiny.

bibianatrnkova
21. mar 2022

Poznám x rodín, kde deti mali ťažký úraz alebo chorobu. Ja určite odporúčam poistiť dieťa. Aj ja mám poistenú dcérku spolu s nami, platíme 35€/mesačne a máme poistený základ. Nestojí to veľa a je lepšie byť pripravený ako prekvapený. Úraz či vážna choroba dieťaťa vie rovnako zasiahnuť rodinný rozpočet ako keď sa niečo stane dospelému. Treba si vybrať poisťovňu, kt. preplatí poistnú udalosť po celom svete, nie len na SVK alebo len v Európe. Sporenie by som riešila zvlášť. 🙂

dr_smajlik
23. mar 2022

Ahoj,poistenie dieťaťa vôbec nie je zbytočnosť.Rodiny s malými deťmi majú častokrát napnutý rozpočet a nemajú nasporenú dostatočnú sumu pre prípad výpadku príjmu rodiča v prípade choroby alebo úrazu dieťaťa,ktoré sa o seba nevie ešte postarať.okrem toho detské poistenia sú podstatne lacnejšie ako dospelácke.ja mám deti poistené v Generali.dcéra mala v decembri úraz chrbtice a dostala za to plnenie prakticky do pár dní od doloženia lekárskych správ cez klientsky portál. Kľudne mi napíš IP. Deti mi mali poistku aj Farbičku v Allianzi a veru vôbec som nebola spokojná..je možné poistiť aj OČR,ale sú tam isté podmienky. kľudne napíš ak máš otázky...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monika23v
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabriela_obzerova
13. júl 2022

@jakubvojcik dobry den, konkretne kam teda pojdem, ked chcem uzavriet dietatu nieco “normalne”?

gabriela_obzerova
13. júl 2022

@maris5 to mate tu farbicku prosim? Kolko cca mesacne platite? Dakujem

jakubvojcik
13. júl 2022

@gabriela_obzerova zdravím vás. Určite si neuzatvorte poistenie so sporením, to je základ. No a prioritou by malo byť kvalitné poistenie rodičov. Pokiaľ také máte, môžete si dieťa dopoistiť k vám a celkovo vás to môže vyjsť lacnejšie. Kľudne mi keď tak napíšte do finančnej poradne tu na modrom koníkovi aby to pomohlo viacerým používateľkám (verím, že táto téma bude zaujímať veľa ľudí), alebo mi môžete napísať na mail, ktorý mám uvedený v poradni. Link zasielam nižšie:

https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/financn...

bety2222
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zufe
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bety2222
10. mar 2023

Poistenie dieťata nie je zbytočné, čím má menej rokov, tým je to výhodnejšie a s pribúdajúcim rokom sa poistná suma nezmeni, moťe mať všetky pripoistenia za nizku poistnú sumu. Poistník pri neplnoletom dietati je rodič, a poistná suma záleží od príjmu rodiča. Je vhodné poistiť aj poistníka, ak by sa stala nejaká nepredvídaná situáca, hlavne ak je poistník živitelom rodiny

katarinapalkova
21. mar 2023

Ak by ste potrebovali pomôcť, kontaktujte ma, odskodnenie a všetko s tým sa týka aj deti