Kde nájsť potvrdenie o výške dane online?
Ahojte. Vie mi niekto poradiť kde na stránke FS nájdem toto potvrdenie. Našli zme len žiadosť sle len pre nerezidentov. Pripadne aký je postup, ako to získať. A potom ešte kde mame kliknúť a zakúpiť 1-eurovy kolok ktorý je potrebný k tomuto dokumentu.Danova poradkyňa nevie kde presne, že ona to z druhej strany nevidela... a ekonomka nam to tiež nevedela na stránke nájsť. Tozufalezúfalé.byrokracia...😐
@lauritka treba podať len žiadosť elektronicky. DU toto tlačivo má. Vytlačí ho. Vo všeobecnom podaní treba zadať ID služby 1088 a nie 1058, to by bolo zle. Potvrdenie je potrebné predpokladám pre banku. Po odoslaní žiadosti sa v prijatých dokumentoch vygeneruje platobný predpis na 1,00 správny poplatok, ktorý treba uhradiť na c.u. a hlavne variabilný symbol
@lauritka zasielam postup v prípade, že máš povinnosť elektronickej komunikácie. Treba sa prihlásiť na finančnú správu a v katalógu formularov si treba nájsť všeobecné podanie pre správu daní a zadať kategórie
@hannulik7488 ďakujem krásne
Nakoniec sme.sa dovolili pani z danoveho, ktorá nám to vysvetlila
Áno presne ten kód.sme.zadavali 1088.Zqplatili správny poplatok 1 euro. Nevieš ako rýchlo.to vystavia? Pošlú to schranky FS predpokladám.
@majusqa77 pre banku, refinancujeme úver. Nestačí im.danove priznanie ale potrebujú aj toto potvrdenie z daňového./zivnostnik/.
@hannulik7488 len ja som zaklikla vystup elektronicky- to chceme, pretože keď to príde do schranky, tak sa to dá ze vraj priamo preposlať na banku. Nam.povedali v banke že to chcú mať tiež elektronicky.
@lauritka ak to bolo platené klasickým prevodom alebo QR kódom, tak platba nabehne za 3 pracovné dni. Čiže asi v pondelok nabehne úhrada správneho poplatku. Ak by to bolo platené cez slovensko.sk cez bankomatovú kartu, tak úhrada príde do 2 hodín. Neviem ako rýchlo to vystavia... Záleží aký bol v žiadosti zadaný výstup potvrdenia, či papierový, vtedy by to bolo na osobné prevzatie alebo elektronicky vtedy sa to zasiela na slovensko.sk. Len ak to potrebuješ odovzdať v banke, nebudeš tam mať doložku o autorizácii, bude treba urobiť zaručenú konverziu
@lauritka aha, ak ste sa takto dohodli, tak potom to bude v poriadku
@hannulik7488 platili sme kartou, to nám tiež ta pani poradila, že je to rýchlejšie.Super vďaka.Nasa ekonómka o tomto nemala ani tušenie a ani o tom.ze ako sa platí elektronicky kolok. Ona nám.len robí daňové a podáva elektronicky cez FS.
@hannulik7488 cize to pošlú do elektronickej schranky na slovensko.sk? Nie do schránky FS?
@lauritka áno finančná správa doručuje dokumenty do schránky na slovensko.sk, ak ju má človek aktívnu na doručovanie, ak nie tak to vytlačí slovenska pošta a doručí papierovo. Pripadne ak má človek niekoho iného splnomocneného na doručovanie dokumentov, tak to príde splnomocnenej osobe...
@lauritka Ahoj chcem sa ťa opýtať kde ti poslali tlačivo z FS?
do schránky FS alebo slovensko.sk
Ďakujem
@hannulik7488 prosím ťa ako si mám aktivovať stránku slovensko.sk???Ďakujem
@monika5513 občiansky preukaz s čipom, PIN kód, BOK kód máš? Ak nie choď na políciu a vybav si to. Bez toho sa ďalej nedostaneš
@monika5513 treba mať aktívny elektronický občiansky preukaz a čítačku. Po prihlásení na slovensko.sk treba schránku aktivovať cez nejaké tlačítko. Veď si daj do Googlu aktivácia schránky na slovensko.sk a určite ti dá nejaké informácie k tomu. Ja to nepoužívam, ale viem, že to nejako funguje.
@martul Mne sa jedná o to že som si dala vyžiadať elektronicky cez FS potvrdenie dani,potrebujem potvrdenie do banky,uhradila som poplatok a vyžiadala som aby mi doklad obrazom poslali elektronicky do schránky
neviete mi poradiť kde mi to odošlú?
FS alebo slovensko.sk a ako im to dlho trvá?Ďakujem
@monika5513 slovensko.sk klient to mal do dvoch dní. Na stránke FS ale uvidíš informáciu, že bolo vydané.
@martul máte sp
@monika5513 myslim, ze Slovensko.sk.
@lauritka ano ano už som dostala info,zajtra idem na policiu🙂

naco je to potrebne?