icon

Kde nájsť potvrdenie o výške dane online?

lauritka
4. apr 2024

Ahojte. Vie mi niekto poradiť kde na stránke FS nájdem toto potvrdenie. Našli zme len žiadosť sle len pre nerezidentov. Pripadne aký je postup, ako to získať. A potom ešte kde mame kliknúť a zakúpiť 1-eurovy kolok ktorý je potrebný k tomuto dokumentu.Danova poradkyňa nevie kde presne, že ona to z druhej strany nevidela... a ekonomka nam to tiež nevedela na stránke nájsť. Tozufalezúfalé.byrokracia...😐

majusqa77
4. apr 2024

naco je to potrebne?

martul
4. apr 2024

@lauritka daj si všeobecné podanie a tam klikni na žiadosť, podlieha poplatku vyber kód 1058 do textu daj dôvod načo to potrebuješ a svoje t.č.
Potom ťa bude kontaktovať pani a pošle to príkaz na úhradu.

hannulik7488
4. apr 2024

@lauritka treba podať len žiadosť elektronicky. DU toto tlačivo má. Vytlačí ho. Vo všeobecnom podaní treba zadať ID služby 1088 a nie 1058, to by bolo zle. Potvrdenie je potrebné predpokladám pre banku. Po odoslaní žiadosti sa v prijatých dokumentoch vygeneruje platobný predpis na 1,00 správny poplatok, ktorý treba uhradiť na c.u. a hlavne variabilný symbol

hannulik7488
4. apr 2024

@lauritka zasielam postup v prípade, že máš povinnosť elektronickej komunikácie. Treba sa prihlásiť na finančnú správu a v katalógu formularov si treba nájsť všeobecné podanie pre správu daní a zadať kategórie

hannulik7488
4. apr 2024
hannulik7488
4. apr 2024
lauritka
autor
4. apr 2024

@hannulik7488 ďakujem krásne
Nakoniec sme.sa dovolili pani z danoveho, ktorá nám to vysvetlila
Áno presne ten kód.sme.zadavali 1088.Zqplatili správny poplatok 1 euro. Nevieš ako rýchlo.to vystavia? Pošlú to schranky FS predpokladám.
@majusqa77 pre banku, refinancujeme úver. Nestačí im.danove priznanie ale potrebujú aj toto potvrdenie z daňového./zivnostnik/.

lauritka
autor
4. apr 2024

@hannulik7488 len ja som zaklikla vystup elektronicky- to chceme, pretože keď to príde do schranky, tak sa to dá ze vraj priamo preposlať na banku. Nam.povedali v banke že to chcú mať tiež elektronicky.

hannulik7488
4. apr 2024

@lauritka ak to bolo platené klasickým prevodom alebo QR kódom, tak platba nabehne za 3 pracovné dni. Čiže asi v pondelok nabehne úhrada správneho poplatku. Ak by to bolo platené cez slovensko.sk cez bankomatovú kartu, tak úhrada príde do 2 hodín. Neviem ako rýchlo to vystavia... Záleží aký bol v žiadosti zadaný výstup potvrdenia, či papierový, vtedy by to bolo na osobné prevzatie alebo elektronicky vtedy sa to zasiela na slovensko.sk. Len ak to potrebuješ odovzdať v banke, nebudeš tam mať doložku o autorizácii, bude treba urobiť zaručenú konverziu

hannulik7488
4. apr 2024

@lauritka aha, ak ste sa takto dohodli, tak potom to bude v poriadku

lauritka
autor
4. apr 2024

@hannulik7488 platili sme kartou, to nám tiež ta pani poradila, že je to rýchlejšie.Super vďaka.Nasa ekonómka o tomto nemala ani tušenie a ani o tom.ze ako sa platí elektronicky kolok. Ona nám.len robí daňové a podáva elektronicky cez FS.

lauritka
autor
4. apr 2024

@hannulik7488 cize to pošlú do elektronickej schranky na slovensko.sk? Nie do schránky FS?

hannulik7488
4. apr 2024

@lauritka áno finančná správa doručuje dokumenty do schránky na slovensko.sk, ak ju má človek aktívnu na doručovanie, ak nie tak to vytlačí slovenska pošta a doručí papierovo. Pripadne ak má človek niekoho iného splnomocneného na doručovanie dokumentov, tak to príde splnomocnenej osobe...

ol1234
22. okt 2024

@lauritka do koľkých dní ti prosím prišlo potvrdenie?

lauritka
autor
22. okt 2024

@ol1234 ahoj. Juj no.teraz sa už nepamátam.ale netrvalo to dlho.

monika5513
4. jan 2025

@lauritka Ahoj chcem sa ťa opýtať kde ti poslali tlačivo z FS?
do schránky FS alebo slovensko.sk
Ďakujem

monika5513
4. jan 2025

@hannulik7488 prosím ťa ako si mám aktivovať stránku slovensko.sk???Ďakujem

martul
4. jan 2025

@monika5513 občiansky preukaz s čipom, PIN kód, BOK kód máš? Ak nie choď na políciu a vybav si to. Bez toho sa ďalej nedostaneš

hannulik7488
4. jan 2025

@monika5513 treba mať aktívny elektronický občiansky preukaz a čítačku. Po prihlásení na slovensko.sk treba schránku aktivovať cez nejaké tlačítko. Veď si daj do Googlu aktivácia schránky na slovensko.sk a určite ti dá nejaké informácie k tomu. Ja to nepoužívam, ale viem, že to nejako funguje.

monika5513
4. jan 2025

@martul Mne sa jedná o to že som si dala vyžiadať elektronicky cez FS potvrdenie dani,potrebujem potvrdenie do banky,uhradila som poplatok a vyžiadala som aby mi doklad obrazom poslali elektronicky do schránky
neviete mi poradiť kde mi to odošlú?
FS alebo slovensko.sk a ako im to dlho trvá?Ďakujem

martul
4. jan 2025

@monika5513 slovensko.sk klient to mal do dvoch dní. Na stránke FS ale uvidíš informáciu, že bolo vydané.

monika5513
4. jan 2025

@martul máte sp

lauritka
autor
6. jan 2025

@monika5513 myslim, ze Slovensko.sk.

monika5513
6. jan 2025

@lauritka ano ano už som dostala info,zajtra idem na policiu🙂