icon

Kde sa zbavím drobákov - 1 a 2 centovky?

miskasiska
19. jan 2023

Ahojte, akosi som nepostrehla, že sa budú rušiť úplne 1 a 2 centovky a mám ich doma ešte dosť. V obchode mi ich už nechceli zobrať, tak ma napadlo, či sa ešte nedajú využiť v tých samoobslužných pokladniach v Tescu alebo Kauflande. Poprípade, kde sa ich ešte zbavím?

majonezka
19. jan 2023

v samoobslužných pokladniach, prípadne niektoré bankomaty majú aj mincomat na vklad, dajú sa vložiť priamo na účet. do nejakého limitu je to bez poplatku.

luliu
19. jan 2023

@miskasiska v obchode ti ich musia vziať a rovnako sa dajú použiť v samoobslužných pokladniach

martul
19. jan 2023

@luliu musia, ale nie za hrsť, ja mám tiež veľa, to sa tam nedá reálne,, vynosiť "😊

masinka
19. jan 2023

aj na poste sa nimi da platit

elanor
19. jan 2023

centovky sa nerusia, stale su to platne mince, a stale sa nimi moze platit, obchodnik je povinny ich zobrat, a nie, ze nechce viat, musi (samozrejme nie, ze tam prides a vysypes za mech, ale take normalne bezne mnozsvto par centov je ok).
Treba si postne dat do penazenky a postupne to proskach minat.

lugie
19. jan 2023

Ja som si ich bola zameniť v Raiffeisen banke, bez poplatku tuším 300 kusov mi zobrali ak si dobre pamätám..

saxana000
19. jan 2023

Skusila som par krat v samoobsluznej ale asi boli vnutri plne zasobniky normalne mi ich vypluvalo naspat..

lubmar
19. jan 2023

Vo VUB ti bezplatne zamenia, ale naraz iba 50 ks.

riyadh
19. jan 2023

@martul ale je mozne, celu dozu consom Mala som vysipala v samoobsluznej, stravila snad 20m ale nik mi nic nepovedal😊

riyadh
19. jan 2023

@miskasiska samoobsluzna pokladna😉

martul
20. jan 2023

@riyadh áno to je samoobsluzna, ja som mala na myslí normálne platiť v pokladni u predavačky.