Kde si môžem požičať peniaze, keď poberám rodičovský?
Ahojte mamicky stala sa nam taka vec ze som bez penazi.priatel pracuje zalohy nedavaju teraz mal vyplatu vsetko odislo na platenie a ja mam v penazenke 10e rodina mi nepomoze sami maju malo zlato nemam co zalozit neviete mi poradit skade by som si mohla pozicat nejake peniazky a vratila by som na viackrat? Rodicovsky beriem to vsetko odislo na maleho vsak to poznate mlieko plienky lieky....
Skús obehnúť obchody či neberú na brigádu, nočné dokladať tovar.
Treba začať s financiami plánovať a nie žiť zo dňa na deň ako v osade.
@anonym_bf2588 ja mam doma rocne dieta ktore bezomna nevydrzi a druha vec nemam ho s kym nechat svokra byva 50km odomna aj moja rodina. Som uplne sama priatel chodi domov vecer
@anonym_bf2588 ja mam doma rocne dieta ktore bezomna nevydrzi a druha vec nemam ho s kym nechat svokra byva 50km odomna aj moja rodina. Som uplne sama priatel chodi domov vecer
@anonym_autor tak chod pracovat na 4 hodiny vecer, ked priatel pride domov a postara sa o dieta. Ak si pozicias v nebankovke, zacne sa zacarovany kruh, z ktoreho len tak lahko nevystupis
Z coho chces vratit, ak neviete vyzit z vyplaty a rodicaku? Priatel maka do vecera a prijem nestaci. Poziciavat si nie je riesenie.
Zle hospodárenie a nechápem co toľko minies len na malého, takže nie nepoznám to
Z coho chces vratit, ak neviete vyzit z vyplaty a rodicaku? Priatel maka do vecera a prijem nestaci. Poziciavat si nie je riesenie.
@anonym_d94f42 twnto mesiac sme mali iba vydavky nabuduci mesiac nam uz ostane.
asi zle hospodáriš keď už nemáš eurá.
napíš na DONIO - tam rozdávajú veselo. vymysli si srdcervúci príbeh a možno budeš mať šťastie. Keď na operáciu psa sa tam ľudia poskladajú tak prečo by tebe na mlieko pre decko nemali.
Popytaj rodicov, aj ked nemaju vela, normalna matka dcere a vnucatu pomoze aspon potravinami.
Netreba sa vyhovarat na to, ze sa to neda, ale hladat sposob, ako sa to da. Prezradim ti tajomstvo-rodinu moju aj manzelovu sme mali niekolko tisic km od nas, a ja som zacala pri rocnom dietati chodit do prace na plny uvazok, velakrat od 16 do polnoci, s manzelom sme sa striedali doma, deti do jasli nechodili, a nikto neutrpel ziadnu ujmu, zato sme si postupne budovali a zvysovali standard, aky sme chceli do buducna mat.
Najhorsie je zacat, potom to uz pojde.....
Zas peniažky? 🙄 a zas celá rodina ďaleko...lieky kupuješ každý mesiac?
Ukladaj si bločky a urob rozpočet.
Niečo kupuješ nad rámec svojej životnej úrovne, niektoré veci musíš vynechať. Prekontroluj si bločky ktoré veci nie sú potrebné a do obchodu choď len s nákupným zoznamom a drž sa ho.
Co tak nech priatel zmeni pracu na lepsie platenu,co???Aspon by sa vam lepsie zilo.Takto zit si to ozaj neviem predstavit,obzvlast ked su uz deti a potrebuju jest.Vy dospely prezijete aj o suchych rozkoch,ale divat sa takto na to male a nemat mu co dat do ust.Srdce by mi puklo.A to som mala take detstvo o zemiakoch pecenych a nic k tomu.
Takze rozmyslajte trochu,a nie ze muzik nechce a nemoze,on musiiii.
Co tak nech priatel zmeni pracu na lepsie platenu,co???Aspon by sa vam lepsie zilo.Takto zit si to ozaj neviem predstavit,obzvlast ked su uz deti a potrebuju jest.Vy dospely prezijete aj o suchych rozkoch,ale divat sa takto na to male a nemat mu co dat do ust.Srdce by mi puklo.A to som mala take detstvo o zemiakoch pecenych a nic k tomu.
Takze rozmyslajte trochu,a nie ze muzik nechce a nemoze,on musiiii.
@anonym_739325 alebo nech pozhana peniaze on ako hlava rodiny. Napriklad v banke.
Ocinko robí celý deň a nezarobí dosť? Požičaj si od rodiny keď to bude nutné, zatiaľ miň čo máš v chladničke a mrazničke.
@anonym_739325 alebo nech pozhana peniaze on ako hlava rodiny. Napriklad v banke.
@anonym_d94f42 a co by to vyriesilo????zadlzit sa a mat exekutorov na krku???
Neverím takýmto príspevkom. Je to bohapusté žobranie a vyhováranie sa na decko. Idú sviatky, zas tintu bude každý deň.
Prepáč ak budem trochu zlá ale do teraz ste riešili čo? Muž zostal bez práce, ja som na rodičaku. Takže príjem momentálne bieda. A hádaj? Šetrila som celý čas, uskromňovala sa a tak máme teraz rezervu a nehorí mi za pätami. Neexistuje takýto život, naozaj. Jedine chápem keď sa narodí hendikepované dieťa a rezerva fuč. Je veľmi lahké vyplakávať v hodine dvanástej ale nerobiť nič pre to, aby sa človek do takej situácie nedostal. Nemám poľutovanie pre takýchto ľudí.
Na ďalší mesiac dieťa nebude potrebovať plienky a podobne ? . Každý deň aby aspoň jedna takáto téma tu bola
@anonym_autor naozaj skuste sa nejako pretlct bez poziciavania si, navyse na nevyhodny urok. Velmi tazko sa dlzoby vracaju, obzvlast pri nizsom prijme rodiny. Poproste rodinu, najlepsich priatelov o nejake potraviny (pre dieta). Neviem ako je to s tymi potravinami z obchodakov po datume spotreby (a ci su zdarma, ci za symbolicku cenu), mozno niekto poradi. Pre dospelakov mnohe z nich su v pohode.
@anonym_autor dufam, ze nikde, lebo to nezvladnes bez prace
Rodicak je okolo 480eur, pridavky 60eur...kolko stoji mlieko a plienky pre 1r dieta? Ak to prezeniem, do 150eur? Zvysok si dala za lieky?
@anonym_autor a co robis s rodicakom? tipujem ze dostavas 370 euro plus pridavok. to nie su male peniaze.... ziadne nasetrene nemas? fakt ludia...
Za necely tyzden si minula na dieta cez 400€? Neverim, ved to ani nie je mozne.
Obávam sa, že toto žiadna pôzička nevyrieši. Pred cca týždňom mal priateľ výplatu, ty pred pár dňami rodičovský a ty máš 10€? Nechápem aké platenie ste mali za možno 1500€ behom týždňa? Okolo 20teho budeš mať prídavky.. poučenie na ďalší mesiac, treba peniaze rozplánovať, nie najprv hojno potom ho.no.
Za necely tyzden si minula na dieta cez 400€? Neverim, ved to ani nie je mozne.
@anonym_d80c99 plienky, mlieko, lieky, veď to poznáš 🫣😅

@anonym_autor Ahoj, a preco si chces brat pozicku ty, ked mas RD a nie muz, ktory zaraba? Jemu by asi skor dali v banke aspon malu pozicku, co ty na to? - no a zvlast, ked pises,ze dalsie mesiace uz by ste mali z coho splacat🤷♀️
1. Nerobim si dieta pokial nemam financnu rezervu na niekolko mesiacov, idealne rokov.
2. Dieta dam do jasiel a idem pracovat, muzovi poviem nech zabezpeci viac penazi pre rodinu.
Automaty, chlast a cigarety sú sviňa.
Netreba sa vyhovarat na to, ze sa to neda, ale hladat sposob, ako sa to da. Prezradim ti tajomstvo-rodinu moju aj manzelovu sme mali niekolko tisic km od nas, a ja som zacala pri rocnom dietati chodit do prace na plny uvazok, velakrat od 16 do polnoci, s manzelom sme sa striedali doma, deti do jasli nechodili, a nikto neutrpel ziadnu ujmu, zato sme si postupne budovali a zvysovali standard, aky sme chceli do buducna mat.
Najhorsie je zacat, potom to uz pojde.....
@tenerifka ja mám napríklad ztp deti a nikomu by som ich veru nemohla dať len tak ani priateľom 60 ročnej babke čo má zdravotné problémy absolútne nie a čo má ešte na krku 2 starcov tak to vôbec

Skús obehnúť obchody či neberú na brigádu, nočné dokladať tovar.
Treba začať s financiami plánovať a nie žiť zo dňa na deň ako v osade.