icon

Kde založiť druhý a tretí pilier?

11. feb 2025

Ahojte, poprosim o nazor, kde je najlepsie si zalozit? Vobe.c sa v tom nevyznam

sweet20
11. feb 2025

Davam nn.. kolko rokov mas do dochodku?

leni1977
11. feb 2025

Aj ja mám NN tretí pilier

nelca84
11. feb 2025

V oboch pripadoch tam, kde maju indexove fondy. Ja mam druhy v Generali, treti v NN. Ale treti si zakladaj iba ak ti prispieva aj zamestnavatel.

autor
11. feb 2025

@sweet20 mam 33 rokov...zamestnavatel by mi do tretieho piliera prispieval...tak len preto si ho chcem zalozit...len neviem ci aj druhy pilier...

ajka19
11. feb 2025

@nelca84 prečo je to výhodné iba ak mi prispieva zamestnávateľ ten 3 pilier? Však aj ja môžem šetriť.

zic
11. feb 2025

Uz zase presiel tyzden, ze je tu tato otazka? Dokola piseme stale to iste...
3. pilier:
- Doplnková dôchodková spoločnosť Tatra banky - spekulanti so svojimi fondami
- NN Tatry - Sympatia - Indexovy - mix indexov... (60 % S&P500 + 25 % Eurostoxx 50 + 5 % MSCI Japan + 10 % MSCI Emerging markets)
- STABILITA - indexovy - MSCI World
- UNIQA - inexovy - MSCI World
https://subjekty.nbs.sk/?c=1114

2. pilier
Allianz - MSCI world
KOOPERATIVA - ESG
NN dôchodková správcovská spoločnosť - MSCI World
UNIQA - MSCI World
VÚB Generali dôchodková správcovská spoločnosť - MSCI World
https://subjekty.nbs.sk/?c=1107

Za mna v 3. pilieri urcite nie Tatrabanku a asi nie NN (ten mix fondov bude asi fungovat za urcitych podmienok, ale zbytocne to prehanaju so spekulaciou... maju tam este omnoho viac tych fondov...)
Takze Uniqa alebo Stabilita - maju jednoduchy MSCI world (cely svet)

V 2. pilieri je to jednoduchsie, tam hociktoru okrem Kooperativy (ta ma "divny" ESG fond)... opat ostatne pekne MSCI word.

zic
11. feb 2025

@ajka19 do 3. piliera sa neoplati davat vlastne peniaze (iba... respektive svojich co najmenej), lebo je relativne drahy... su lacnejsie sposoby investovania... preto...
Najvacsi "vynos" je prispevok zamestnavatela a znizenie dane. Maju vysoke poplatky dost

sisska96
11. feb 2025

ja mám NN 2 pilier. 3 nie, načo

balerina2025
11. feb 2025

@sisska96 3 pilier sa snad oplati len ked zamestnavatel prispieva ci?
v NN mas aky fond.

sisska96
11. feb 2025

@balerina2025 Neviem. Ja som dlhé roky živnostníčka, takže nemám už prehlaď čo ako prispieva zamestnávateľ

tetapetra
11. feb 2025

Ja mám 2. V Alianz a 3. už 20rokov v Tatra banke, zamestnávateľ,tam vždy dával viac ako ja, takze som s tým v pohode.

nelca84
11. feb 2025

@ajka19 pretoze su omnoho lepsie sposoby investovania vlastnych penazi ako 3. pilier. Ale s prispevkom zamestnavatela sa to oplati, lebo uz len ten pre teba moze znamenat aj 100% vynos, ak ti napr. prispieva v takej sume ako si posielas ty... (napr. ty 20e + zam. 20e)

melisa281
11. feb 2025

Ja mám 2 v generali indexové negarantované tam je najväčší zisk a 3 mám v NN tiež indexové

autor
11. feb 2025

@zic ste zlati..aspon si kazdy tyzden zopakujete co uz viete :D a dakujem