icon

Kde získam pôžičku na dokončenie domu?

11. jún 2025

Dobrý večer, prosím vás poraďte mi kde mi dajú pôžičku potrebujem 1000 min 2000€ . Staviame domček pre deti (detskú izbičku) a chýba nám táto suma aby sme mali dokončenú strechu.... Priateľ pracuje no žiaľ pôžičku mu nedajú keďže má dlh ktorý ešte musí splácať tak mu pôžička neprešla.Ja dostávam len rodičovský príspevok. Priateľ zarába dobre, no všetko naraz sa nedá, detí, stráva, škôlka, výdavky atď.
Som šťastná že aspoň niečo sa porobilo no hlavna je ešte ta strecha a už to bude dokončené. Splácať není problém 50€ mesačne by som vedela posielat ďakujem pekne .

Strana
z3
frflos_nespokojny
11. jún 2025

jedine nebankovka, ale nedoporucujem

pribinak
11. jún 2025

Rodina, ale keď im povieš že to chceš splácať po 50 eur tak sa dobre zasmejú

autor
11. jún 2025
@pribinak

Rodina, ale keď im povieš že to chceš splácať po 50 eur tak sa dobre zasmejú

@pribinak od rodiny sme dosť ďaleko a oni sami nemajú toho až tak veľa aby nám požičali 1000 .

autor
11. jún 2025
@frflos_nespokojny

jedine nebankovka, ale nedoporucujem

rozculena
11. jún 2025

dobre zarába,ale potrebuješ pôžičku 2000...to mi nejak nevychádza.....

pribinak
11. jún 2025

To nevadí že ste od rodiny ďaleko, veď pošlú na účet….otazka je ci by vám bili schopní a ochotni požičať

autor
11. jún 2025
@rozculena

dobre zarába,ale potrebuješ pôžičku 2000...to mi nejak nevychádza.....

@rozculena pretože ak kúpi materiál na dom k tomu ešte iné veci čo potrebujeme do domácnosti. Neostane nám z jeho vyplatí ani 1€ a celý mesiac potom neviem čo budeme robiť bez peňazí.

autor
11. jún 2025
@pribinak

To nevadí že ste od rodiny ďaleko, veď pošlú na účet….otazka je ci by vám bili schopní a ochotni požičať

@pribinak už sme im to aj naznačovali všelijako či sa niekto ponukne nám požičať no nikto a ak smiem povedať nemáme sními dobre vzťahy.

rozculena
11. jún 2025

ty píšeš,že staviaš domček pre deti,som myslela,že nejaký na hranie a zrazu je z toho materiál na dom?

autor
11. jún 2025
@rozculena

ty píšeš,že staviaš domček pre deti,som myslela,že nejaký na hranie a zrazu je z toho materiál na dom?

@rozculena kdeže na hranie. Staviame dom skoro všetko máme pokupene čo treba. Minulý sme všetko čo sme mali nasporené no chýba nám ešte okolo 1000 aby to už bolo hotové

mirokub
Odpoveď bola odstránená
vler
11. jún 2025

No ja by dvakrat rozmyslala ci niekomu poziciam aj keby sme mali vyborne vztahy; vravis ze vztahy nie su nic moc takze tamadial cesta nepojde.
Preco sa nevratis naspat do prace ked nevychadzate?

januska12323
11. jún 2025

Vykašli sa na novú strechu keď žijete nadoraz, spravíte keď pôjdu decká do škôlky a ty do práce. Hlavne neber žiadnu pôžičku z nebankovky. Tých 50 eur radšej odkladaj na nečakané výdavky.

sissy27
11. jún 2025

Hm a nerozmyslala si nad pracou? Vies, ze by si tie 2 tisicky zarobila, trebars za rok na brigadach, mozno aj rychlejsie…

ruxandra
12. jún 2025

2000 eur nie je az tak veľa. Nájdi si nejakú brigádu na dni keď je muž doma (pripadne na poobedia) a za pár mesiacov to mas zarobené. A nebudeš musieť tri roky splácať dlh po 50 eur

autor
12. jún 2025
@ruxandra

2000 eur nie je az tak veľa. Nájdi si nejakú brigádu na dni keď je muž doma (pripadne na poobedia) a za pár mesiacov to mas zarobené. A nebudeš musieť tri roky splácať dlh po 50 eur

@sissy27
@ruxandra nemám komu dať postrážiť deti. Priateľ chodí do práce ráno a večer končí. Ak by som aj rozmýšľala ze ich dám do jaslí tak to mam zase 30km ďaleko do mesta. Mame to ťažké no.

3009
12. jún 2025

Cudzí ti nikto nepožičia.

autor
12. jún 2025

Priateľ teda z prace chodí domov večer a ešte aj robí okolo domu. Robí si všetko sám cez víkendy pomáha aj sused.

beronsche
12. jún 2025

Vy potrebujete 2tis. na dokončenie domu? Na strechu?
To mi príde veľmi zvláštne.. 2tis. je síce dosť, ale v pomere k cene celej stavby, je to nič..
To vážne bude dom obývateľný po investícií 2 tis?
Ako je to naozaj?

Vyzerá to, že idete úplne na doraz.. Radšej nič nepožičiavaj, dostanete sa do bludneho kruhu pôžičiek, z ktorého sa nevyhrabete. Radšej počkajte.
kde bývate teraz?

autor
12. jún 2025
@3009

Cudzí ti nikto nepožičia.

@3009 ja viem. Len som skúšala aj cez mbank a neprešla mi. Neviem ešte kde bi mi schválili aspoň 1000.

domiklik
12. jún 2025

Ak by som mala ísť z dlhu do dlhu, asi by som ozelela detskú izbu.

autor
12. jún 2025
@beronsche

To mi príde veľmi zvláštne.. 2tis. je síce dosť, ale v pomere k cene celej stavby, je to nič..
Ako je to naozaj?

Vyzerá to, že idete úplne na doraz.. Radšej nič nepožičiavaj, dostanete sa do bludneho kruhu pôžičiek, z ktorého sa nevyhrabete. Radšej počkajte.
kde bývate teraz?

@beronsche skoro všetko máme pokupene mali sme peniažky nasporene. No chyba nám ešte 1000 aby bolo úplne dokončené, to z vnútra si už z výplaty bude odkladať a pomaličky dokončovat.

autor
12. jún 2025
@beronsche

Ako je to naozaj?

kde bývate teraz?

@beronsche v rodinnom dome kupovali sme ho ako sme sa tu nasťahovali no bol taky neobývaný museli sme ho prerábať a pristaviť ešte deťom tu detskú izbu. Mame tri deti. Zatiaľ spia deti snami preto ma to tak súri.

autor
12. jún 2025
@domiklik

Ak by som mala ísť z dlhu do dlhu, asi by som ozelela detskú izbu.

@domiklik prečo? Ja nie som taký tip že by s musela niečo ľutovať ak ide o deti a ide o dôležitú vec tak som schopná, a vedomá toho ze mam dlh. To není si spraviť dlh pre hračku.

jesenzima
12. jún 2025

Ja nechápem, ako niekto, kto nemá ani 1000€ rezervu, dokáže bývať a žiť v "domčeku", ktorý je totálny žrút peňazí ... 🤦 Veď tá tisícka,dve, popri všetkých výdavkoch na dom, je totálne nič 😑

autor
12. jún 2025
@jesenzima

Ja nechápem, ako niekto, kto nemá ani 1000€ rezervu, dokáže bývať a žiť v "domčeku", ktorý je totálny žrút peňazí ... 🤦 Veď tá tisícka,dve, popri všetkých výdavkoch na dom, je totálne nič 😑

@jesenzima ja viem ze nič. Ale postupne si dorobime z vnútra. Len chcem nech to je úplne z vonka dokončené

pieksamaki
12. jún 2025

A vieš ze dom nikdy nebude dokončený? Vždy sa nieco pokazí a deti budú mat väčšie výdavky.....len teda aby ste ratali s tým.
Treba si nájsť druhu pracu a prestriedat sa pri detoch....dočasne....kedze vam ide iba o 1000...
Ak by ti ju cudzí človek na zmluvu o pôžičke pozical....a nahodou by sa vam zvýšili výdavky a nesplatila by si mu mesiac? Ako by si to riešila? Medzitým by ti uz nabehovali úroky z omeškania...ono to nie je sranda, ked nemáte rezervu pri 3 detoch.

beronsche
12. jún 2025

Autorka - vy nemáte žiadnu rezervu, že? Keď sa ti pokazí chladnička, práčka, či nedajboze partner ochorie, ste nahrati..
Nepožičiavaj si. Aby ste sa do väčších sr@ciek nedostali, ako si vieš predstaviť...

maialeo
12. jún 2025

zaloz si zbierku na donio

autor
12. jún 2025
@pieksamaki

A vieš ze dom nikdy nebude dokončený? Vždy sa nieco pokazí a deti budú mat väčšie výdavky.....len teda aby ste ratali s tým.
Treba si nájsť druhu pracu a prestriedat sa pri detoch....dočasne....kedze vam ide iba o 1000...
Ak by ti ju cudzí človek na zmluvu o pôžičke pozical....a nahodou by sa vam zvýšili výdavky a nesplatila by si mu mesiac? Ako by si to riešila? Medzitým by ti uz nabehovali úroky z omeškania...ono to nie je sranda, ked nemáte rezervu pri 3 detoch.

@pieksamaki Tak to mate pravdu ze teraz nemáme doma rezervu. No preto ze všetko sme minuli na dom. A teda preto si chceme požičať aby celé vyplatí meminul len na dom chceme si už aj niečo odkladať deťom. Preto radšej budem splácať malú čiastku ako by som mala minúť teda priateľ nie ja, každý mesiac po 500 alebo 1000.

Strana
z3