Kde získam pôžičku na dokončenie domu?
Dobrý večer, prosím vás poraďte mi kde mi dajú pôžičku potrebujem 1000 min 2000€ . Staviame domček pre deti (detskú izbičku) a chýba nám táto suma aby sme mali dokončenú strechu.... Priateľ pracuje no žiaľ pôžičku mu nedajú keďže má dlh ktorý ešte musí splácať tak mu pôžička neprešla.Ja dostávam len rodičovský príspevok. Priateľ zarába dobre, no všetko naraz sa nedá, detí, stráva, škôlka, výdavky atď.
Som šťastná že aspoň niečo sa porobilo no hlavna je ešte ta strecha a už to bude dokončené. Splácať není problém 50€ mesačne by som vedela posielat ďakujem pekne .
Neviem, ci to pomoze, ale minule som bola na poste a cez ich 365 banku tam ponukali nejaku pozicku, ale neviem podmienky. Skus pozriet.
A niektore komentare... ako vzdy. Ja som tiez zastancom toho, ze clovek skace do vysky svojho rozpoctu, ale zasa na strane druhej potrebuju to na preklenutie nejakej financnej tiesne. Asi by nepostavili dom, keby boli financne negramotni :(
Neviem, ci to pomoze, ale minule som bola na poste a cez ich 365 banku tam ponukali nejaku pozicku, ale neviem podmienky. Skus pozriet.
A niektore komentare... ako vzdy. Ja som tiez zastancom toho, ze clovek skace do vysky svojho rozpoctu, ale zasa na strane druhej potrebuju to na preklenutie nejakej financnej tiesne. Asi by nepostavili dom, keby boli financne negramotni :(
@veronicka1901 takychto je uz 200 tiisic po bankrote.
@veronicka1901 takychto je uz 200 tiisic po bankrote.
@maialeo Len vies, ona sa nepytala na nas nazor, ale na pozicku. Uz sa snazim vecne reagovat.
Píšeš ze idete na doraz neostáva nič tak z čoho chceš splácať tých 50 e?
Si radšej šetrí na rezervu. Keď ti vyskočí platiť zubára, muž mesiac pn, alebo obyc lieky na virozu pre 3 deti?
Absolútne nezodpovedne hospodárenie s peniazmi... chcem domcek všetko doňho vrazim a keď sa niečo pototo tak mi neostane ani na rožky. Co pošleš potom deti pasť sa na zahradu alebo si odhryznu z fasády???
Ja by som kľudne nespala bez aspoň pár stoviek rezervy nieto ešte robiť ďalšiu pôžičku keď už teraz ich mam viac než dosť.
@maialeo Len vies, ona sa nepytala na nas nazor, ale na pozicku. Uz sa snazim vecne reagovat.
@veronicka1901 jaaaj.. akoze kto jej tu realne pozicia?
Bože ľudia, niekedy sa mi zastáva rozum keď čítam vaše komentáre. Ja to naša osobná vec či si zoberieme pôžičku alebo nie. Z čoho budeme platiť pôžičku?? Vyššie som písala že muž zarába dosť dobre aby sme mohli splácať pôžičku a k tomu si odložiť nejaké peniažky a deťom pokupit čo treba. Práve preto si chceme vziať tu pôžičku aby nám ostali aj nejaké peniažky nie len všetko míňať do domu potom už naozaj nám neostane nič z jeho vyplatí nerátam to čo dostávam ja, to ide len všetko na stravu atď. Ja som chcela len poradiť kde by mi dali pôžičku aspoň 1000 , nie aby mi niekto vravel či mám zobrať pôžičku alebo nie . Ja viem že mi to pomôže a tu pôžičku si budem vedieť splácať lebo viem že muž bude pracovať stále .
Nejeduj sa tu, bohuzial nerozmyslas dobre..
Len môžete dúfať že ,,muž bude pracovať stále” a nič sa mu nestane lebo budete hotoví bez jeho príjmu. Ale tak čo, nebudete ani prvá ani posledná rodina čo podobne hospodári a zmýšľa.
Mne zastáva rozum, keď vidim mieru finančnej gramotnosti, aká je u nás bežná...
Čerti sa koľko chces, banka ti pôžičku nedá z nejakého dôvodu. Jednoducho vás nepovažujú za schopných to splacat. Je na mieste sa nad tým zamyslieť..
Ísť cestou nebankoviek a úžerníkov je cesta do pekla.
Myslíš, že ludia, ktorí sa dostali do bludneho kruhu pôžičiek si neverili, že to splatia? Oni si v drvivej väčšine nepripúšťali pruser, úplne rovnako ako ty..
Tak preco neides do banky si navysit tu hypo? Hovorime ti realitu ale niekedy sa neoplati regovat lebo my sme zli...
Si ani neviem predstavit, ze co by si robila keby muz by bol na pnke, mal zlomenu nohu abo daco... no extrem... ziadne poistky ani nic... takto ist nadoraz.. ako mozes povedat, ze muz bude robit stale? Ved takym stylom si zaraba na psychologa... az sa to zle pise
Dobre okej, ako vidím tu mi nikto neporadí. Keď bude doma na pnke, do prace pôjdem ja. A hneď píšete ze si zlomí nohu preboha to ideme teraz zamislat takto nemôžem to lebo si zlomí nohu alebo neviem co všetko.
Áno, presne tak.
Máš mať pripravené zadné vrátka. Máš mať finančnú rezervu, keby sa pokašľalo všetko, čo by sa mohlo..
neminat tak, že by ťa to mohlo dostať do problémov..
Nepožičiavat si peniaze na prerábku, keď idete na úplný doraz a už teraz máte dlhy.
Dupľom, ak máte deti a len jeden príjem.
Volá sa to finančná gramotnosť.
A keďže nemáte ani jedinú tisícku ušetrenu, smrdí to dosť veľkým pruserom. Takže moja rada je - vydržať, nezadlzovat sa viac.
To aby si nepovedala, že neviem poradiť.
Na rovinu - 1000 eur ti nespravi z neobyvatelneho domu obyvatelny. Ten dom je uplne rovnako funkcny ako bude aj o 1-2000€ neskor. Co take potrebujes zariadit za tie peniaze, ze to nemoze pockat kym nasetrite?
Ako neporadi? Hovorime ti , ze nikde ti nedaju pozicku... a ked chces za nekrestanske peniaze, aby ste sa mali este horsie tak chod do nebankovky... stale ti tu radime... to je ako hrach na stenu hadzat.. nema to vyznam ti tu daco pisat
Ja nechápem, ako niekto, kto nemá ani 1000€ rezervu, dokáže bývať a žiť v "domčeku", ktorý je totálny žrút peňazí ... 🤦 Veď tá tisícka,dve, popri všetkých výdavkoch na dom, je totálne nič 😑
@jesenzima
Normalne - socialne slabsí ludia, alebo nižšia stredná vrstva si chce zit "nad pomery", lebo predsa nebude zit v byte, tam zije stoka.
Toto je taky zaujimavy slovensky fenomen.
A potom si kupuju haraburdy 30 km od mesta, kde nic nie je, bus 2x do dna, takmer nulové sance mat dobry job pre oboch partnerov....
Vsak si vybavte v banke kontokorent alebo kreditku.
"Peniažky, domček, detičky"...keď čítam tieto slová tu tak hneď viem koľká bije :D
Tak takto.. chceš pôžičku od nebankovky kde budeš platiť cca dlh 20€ a úrok 30€? Si vypočítajte koľko mesiacov to bude a koľko preplatíš.. banka vám nepožičia, vedia, že im to nebudete vedieť splatiť. Takže buď sa uskromníte a vydržíte s deťmi v jednej spálni, alebo budete spávať v obývačke a deti budú mať zatiaľ vlastnú izbu. Koľko rodín s deťmi žije v dvojizbových bytoch.. a šetrite si na dokončenie, priateľ nech pomaly stavia z toho čo máte. A pristavenie k domu máte papierovo v poriadku? Máte projekt, povolenie od obce, alebo čo teraz presne k tomu treba? Väčšina funguje tak, že najprv splatí dlhy čo má, potom buď šetrí, alebo si zoberie ďalší úver. Nevyhnutný, nie na nový mobil alebo lepšiu dovolenku..
@jesenzima
Normalne - socialne slabsí ludia, alebo nižšia stredná vrstva si chce zit "nad pomery", lebo predsa nebude zit v byte, tam zije stoka.
Toto je taky zaujimavy slovensky fenomen.
A potom si kupuju haraburdy 30 km od mesta, kde nic nie je, bus 2x do dna, takmer nulové sance mat dobry job pre oboch partnerov....
@zmrzlinka2021 tomuto zmyslaniu - fenomenu nechápem. Bývala som v dome teraz sme v byte v pohode by sme utiahli dom, ani veľkú hypo by sne nebrali skor raku symbolicku, na jeho kúpu ale načo?
K bytu sme kúpili záhradu a staci mame plno casu na aktivity s deťmi.
Keď vidím ako chodia ľudia z roboty do druhej roboty doma, cele dní prerábaju 60 ročnú starú barabiznu kde nikto nikdy nič nerekonstruoval, kazde euro do toho vrazia a kým to prerobia deti vyrastú ani nevedia ako...
A keď sa deti odstahuju tak ostane iba chalupa a spomienky na to ako sme krasne muklovali a živorili kvôli domu a v tomto prípade mozno ešte aj dlhy ktoré bude treba splácať nevedno dokedy.
Akože nikto ti tu neporadí? Ved ti tu kompletne všetci poradili, to len ty mas na všetko hned výhovorky. Už mi to pripomína ten príbeh pred mesiacom, čo tiež nejakej žene chýbalo 1000 eur a dala k tomu srdcervuci príbeh, dúfajúc, ze sa jej miestne ženy poskladaju.
Dúfam, ze sa tu nenasla žiadna hlupana, čo ti niečo z ľútosti poslala..
lezies do diskusie sa radit, kde ti daju pozicku? Ved otvor dvere do prvej banky, pripadne dnes mozes o uver poziadat aj cez appku tvojej banky. Priparne je X fin. poradcov... mate vraj slusny prijem ale chyba ti tisicka... tak twn prijem asi nebude az tak slusny... ked mas odvahu brat spotrebak tisicku. Vo finale to bude Vas dalsi nesplatitelny dlh. Pri splatke 50€ 🙂 To chces spotrebak na 30 rokov? Zabila si cas v zbytocnej diskusii.
Ak priateľ zarába dobre tak prečo proste neusetrite 4 mesiace a nedokoncite.
Ak priateľ zarába dobre prečo vieš splácať len po 50€ a nie po 200€?
Predpokladam, ze pozicka mu neprešla lebo je v zozname exekúcii. A Akoze očakávaš, ze ti tu niekto pozicia alebo daruje…. Mas 3 deti, nemas na ucte ani 1000€ usetrenych, nieco prerabate…. Aha isto…. Chod robit, cez vikend muz postráži deti a mozes si najst nejaku brigádu ty a za 4 mesiace mas 1000€.
lezies do diskusie sa radit, kde ti daju pozicku? Ved otvor dvere do prvej banky, pripadne dnes mozes o uver poziadat aj cez appku tvojej banky. Priparne je X fin. poradcov... mate vraj slusny prijem ale chyba ti tisicka... tak twn prijem asi nebude az tak slusny... ked mas odvahu brat spotrebak tisicku. Vo finale to bude Vas dalsi nesplatitelny dlh. Pri splatke 50€ 🙂 To chces spotrebak na 30 rokov? Zabila si cas v zbytocnej diskusii.
@maialeo ono to nebude také jednoduché, za tým bude viac. Ona nemá príjem, je na rodičáku, priateľ má riadne dlhy, možno už I exekúcie keďže z dobrého príjmu mu už nepožičajú. Ten dobrý plat bude asi i minimum na páske a zvyšok na ruku, takže banka smola..
Akoze nechapem. Nakupil material a akurat na strechu detskej izby mu chyba? To ako vypocital,ze akurat v casti,kde bude detska izba,mu chyba tych par m2? Nezvyknem tu ludi osocovat,ale ty tak klames,ze to ani mozne nie je.

zaloz si zbierku na donio
@maialeo a to ako sa to robí? ja som v takýchto veciach jeleň