Kde zohnať 30 000 eur na bývanie s autistickým dieťaťom?
Ahojte.
sesternica chce kúpiť s manž. menšiu nehn., a chýba im 30tisíc e. Bývajú v byte u svokrovcov - susedia sa neustále sťažujú na správanie autistu. Aj sami uznali že lepšie im bude v dome.
Sesternica nepracuje, stará sa o ZŤP dieťa.
Kde je možné eurá zohnať? Dostanú úver, alebo pôžičku. Sú na nete tabuľky podľa ktorých sa to dá vyrátať, alebo to zistia len v banke?
Jej muž má príjem? Ak áno, pôjde do banky a vypočítajú mu možnosti.
podotknem ze vacsinou k hypo ponuka banka aj bezucelovy uver... viem ze je to za vyssie % ale mozno by im to cast tej sumy vykrylo... no a inak sa neda, len setrit....
ako chcu splacat ked nie su schopny dat dokopy nejake peniaze na tych 20%? Prepac, neber to odo mna ako kritiku, skor ako uvazovanie do buducna... budu si moct tu hypo vobec dovolit? Ak dostanu uver zo statneho fondu, ok, tam je urok malinko... ale bezna hypo je obcas na odstrelenie...
oni eurá majú našetrené, len im chýba 30 tisíc e...
zas je to malá nehn. kdesi na dedinách - bez auta ani pohnúť.
Veď nech ide do banky a zistí, či mu úver dajú. My na to nedáme odpoveď - nevieme, aký má príjem, aká je to nehnuteľnosť, lokalita. To mu povedia v banke alebo finančný maklér.
Aj mne chýba 30 tisíc eur. Síce ešte neviem na čo, ale chýba mi.
Pokým majú našetrené, v banke budú mať vysokú bonitu - závisí ale od príjmu partnera, ak má dostatočne vysoký, tak to k bonite pridá pár bodov a nakoniec môže byť z toho relatívne dobrý úrok. Aktuálne banky sú asi najlepšie riešenie (však od toho sú), určite by som sa vyhýbal nebankovkám, kde síce bude možno peniaze ľahšie získať, ale za vyšší úrok. Pred pár rokmi som si len tak dal spraviť v v jednej banke posudok a lusknutím prsta by mi dali asi trojnásobok toho čo potrebuje tvoja sesternica. Takže nejakých 30 tisíc by nemal byť problém v žiadnej banke. Vraj aj údajne som mal vysokú bonitu, ale tak počítal som s tým, že banky sa bili o klientov, len aby predali čo najviac hypoték. A pritom som ja taký chudobný a skromný človek.
www.finančný kompas.sk
www.financnahitparada.sk

Ak maju ztp dieta, najvyhodnejsi uver bude cez statny fond rozvoja byvania. Nemusia mat nasetrene 20% ceny nehnutelnosti, urok je 1 %. Len papierovaciek milion.