Keď mi neostanú peniaze, muž sa zlostí
Ahojte.Poberam rodicovsky prispevok + dostavam vyzivne na jedno dieta. Caa 600 eur. Muz mi neprispieva na nic samozrejme plati hypoteku.byt ,stravu kupujeme spoloxne ak je doma ak nie len ja..Robi v zahranici mesacne ma aj cez 3000 eur.Ak chcem kupit nieco detom oblecenie, topanky. Zaplatit poistky alebo obedy v skole skolke vsetko platim ja .kruzky, druzinu + este sebe ak treba .Vraj mi neda peniaze lebo dostavam matersku jzamestnatat nnemozem kedze som na predlzenom rodicaku s mladsou dcerou a vkuse je chora a ked je on furt prec nema mi kto ostat s detmi pomoct. Ak mi neostanu nepiaze zlosti sa.Co robit? Nikdy nebol takyto problem az ked zacali zdrazovanie hockedy mi podlal ked trebalo Posim blbe komentare si nechajte pre seba Dakujem
Naozaj nechcem byť zlá a negatívna. Ale neverím,že sa to zmení. Určite si to už s ním riešila. Tento typ mužov to proste nepochopí. Ale veľmi ti budem držať palce.👍
@doriiis no ma ich na ucte len...
@autor...tak ako píšu,spísať si prijmy- výdaje,porozprávať sa a urobiť kompromis....on nech dáva viac ako doteraz ale zároveň nech si odkladá,len menej ako doteraz
@elizabet173 dcerka je chora a budem s nou doma kvoli jej stavu pevne dufam ze bude samostna len tak skoro to nebude 😟
Dakujem vsetkym za vase nazory a radi.Urcite to preberieme poriadne s kludom dakujem vsetkym ♥️🙏
@koniarova prave ze neriesila vzdy mi dal kolko som potrebovala .Ked som nieco chcela iba somm dala do kosika ci sebe detom a zaplatil vsetko on ..vravim posledne mesiace je to tak
@autor....keď je takýto iba posledné mesiace natíska sa otázka....nenašiel si milenku?
@doriiis
@elizabet173 podla mna nie. Nemyslim si okrem tich penazi njeje problem zeby ochladol alebo tak
Nepochopím takéto hospodárenie v manželstve, k tomu s deťmi, a k tomu s dieťaťom s problemom.
Áno, sú rôzne modely, ale taký naj je , že všetky príjmy a výdavky spolu.
Všetky príjmy na 1 kôpku, z toho sa rozdelí na všetky povinné platby, časť na tvrdé šetrenie a časť na "po ruke pre prípad ".
Niečo podobné ako naše mamy, keď hospodárili s obalkovym systémom.
Veď viete pravidelné mesačné platby, štvrťročné, polročné, aj ročné. Bolo by dobré viesť si domáce účtovníctvo, základnú evidenciu, čo všetko treba zaplatiť, nakúpiť a potom si to zapísať.
pekne kolónky : Poplatky za byt, poplatky za škôlky školy, oblečenie, obuv, drogéria, lieky, potraviny,, výlety, knihy časopisy kultúra , šport, lekári/zdravie, vreckové na svoje potreby
Žiadne také že by žena mala používať iba jej príjem, prípadne si pytat. Že pýtať ?!
že má platiť toto, muž tamto. Lebo po čase začnú výčitky že on geroj platí hypo, energie, a žena nič.
To nič ,čo zdolá aj slona.
Chápeme sa ?
Treba začať pekne sortírovat. Nastaviť nové pravidlá , viesť rozhovory, navrhnúť riešenie, každý mesiac vyhodnotiť, aby mali obaja prehľad. obaja !
Takže potrebuješ pripraviť argumenty, presný návrh , spoločný rozpočet, spoločnú evidenciu, spoločnú kontrolu/prehľad o hospodárení.
Preco? Vysvetlim. Ak tam zarobi 3000 eur, este ma naklady na byvanie tam a cestovanie, ci? A nikto nechce byt roky prec mimo rodiny, mimo vsetkeho, iba robit a spat, nic neodlozit a prist naspat po x rokoch s holymi rukami.
Nemozes si najst pracu na pol uvazku z domu? Ucit nemcinu, anglictinu, pomahat s uctovnictvom,... Nemoze ti niekto obcas byt s detmi cez vikend a ist na brigadu? Ked si privyrobis 200-300 eur mesacne, tvoj problem je vyrieseny.
Alebo sa vymente. On nech je pol roka s detmi doma a ty chod do zahranicia zarobit 3000 eur mesacne.
Ak chlap robi v zahranici, odklada, aby tam bol co najmenej a co najrychlejsie sa vratil, je za blba. Ak pojde do zahranicia, vsetko obratom miniete a po 10 rokoch od rodiny nebudete mat aj tak nic odlozene, bude za trojiteho blba. Ries to skor tvojim dodatocnym prijmom.
@elizabet173 Tam ide skor o princip vysvetlit, ze nie je take lahke odist od rodiny, obetovat sa, pracovat v zahranici, dokazat zarobit take nadstandardne peniaze a nieco odlozit na rezervu. Zeny co pracuju ako osetrovatelky v at, vedia, o com je rec. Treba si predstavit vsetko za tym a nie iba, aha 3000 eur, podme ich minut, ved donesie dalsie. Ak ma choru dcerku, stale by sa dalo robit uctovnictvo z domu na 1 hodinu denne pre 5-8 zivnostnikov za 200-300 eur mesacne.
Ak chcu co najskor zase zit spolu ako rodina, musia sa posnazit obaja.
@elizabet173 V takych pripadoch hovorim, chlapovi dat deti a zena nech ide zarobit jeho plat. Vtedy obe strany pochopia, ze nosit topanky toho druheho nie je take lahke, ake si myslia.
Uff...on splaca hypo (nehnutelnost) a ty nakupujes spotrebne veci (ktore sa takmer nedaju dokazat).
Prosim ta, ta nehnutelnost je iba jeho?
Kto je napisany na LV?
A presne pre toto by rodina mala mat spolocny ucet, pre tieto nefer podmienky ..zena musi rodit, strat sa o deti za drobne a chlapi si myslia ze je to valanie suniek ..zeny sak si dupnite uz
Jedna vec je , že aj on má výdavky ... Ale to akože on tie deti nemá? Keď situácia žene nedovoľuje sa zamestnať , tak by mal pomôcť . A tie komentáre žasnem tvl , však ona to nerobí schválne . A má 600 e , čo to je v dnešnej dobe ? Nič.
To choré dieťa ti nik nepostrazi , pretože je choré.
Do škôlky je to tiež problém pretože asistentov malo a o počte špeciálnych škôlok a škôl tiež radšej nehovoriac ...
Ja osobne by som takýmto chlapom dopriala výmenu 😏 ja pôjdem do roboty za 3000 a on bude doma za 600.
Ja som to isté mala doma , moje deti - moje výdavky . Ale keď prišlo k plateniu niečoho tak už bol problém 😀 ale jazdiť na mojom aute zakaždým s plnou nádržou to už mu nevadilo , odletel chvalabohu do teplych krajín 😎
Povedz tomu lakomcovi nech ide on na materskú a ty ideš do roboty, nech on vyzije z tej almuzny,akože prosiť vlastného muža o peniaze nonsenz, narobil si deti nech sa stará

@koniarova ja nikde netvrdím, že sú jeho. Nie všetci manželia majú spoločné financie, ak to mali doteraz takto a súhlasili s tým obaja, ťažko sa mu zo zaužívaného bude vychádzať. Akože každý po svojom, ale ak si myslíte, že je prístup "daj peniaze, veď sme manželia" v poriadku, podľa mňa to nieje v poriadku. Tak ako má ona právo pýtať si peniaze od neho, má on právo odkladať ich. Neviete na čo ich odkladá, nepoznáte ich vzťah ani ju ani jeho. Ťažko je radiť, keď neviete. Takáto rada, len viac a viac prikladá drevo do ohňa. Ale samozrejme je to len môj názor, Váš môže byť iný. Ja som poradila to čoho sa držím ja. Mám parádne manželstvo, ktoré si prešlo hocičim, sme spolu vyše 20 rokov a som šťastná. Každý má iné priority, je ináč nastavený a má iný životný štýl.
Vám váš neberiem, neberte mi ten môj. Pekný deň