Kedy môžem po splatení úveru žiadať o hypotéku?
Pripadne - ake su dovody preco vam nedavno zamietli hypoteku?
Na co vsetko by som sa mala pripravit pri “schvalovani” ziadosti?
Dakujem!
@martinmmartin dakujem, asi by to malo byt v poriadku
Vygoogli si presne podmienky od NBS na uvery, ale v skratke... uver davaju max 8nasobok rocneho cisteho prijmu ziadatelov (8x12xtvoja a manzelova mzda). Tusim do 35 rokov je to 9x (9 rokov)... dalej sa z tejto sumy odrataju zivotne minima clenov rodiny, uvery atd.. z toho vyjde nejake cislo... riesi sa aj "stress test"- teda ci splatku viete splacat aj keby urok bol o 2% vyssi ako dostanete... a samozrejme do toho vstupuju dalsie veci, ktore banka skuma (asi sa to moze trosku lisit banka od banky)... to je tak z hlavy co si spominam
Ak uz mas doklad o splateni, mozes ziadat, uver sa odrata.
Ja som bral hypoteku aj s uverom 200 euro mesačne a nebol s tym ziaden problém a to sol bral 80% CSOB a 20% PSS
Asi keď prebehne výmaz z úverového registra máš najvyššie hodnotenie. Potom sa tam hodnotí aj dodržiavanie podmienok splácania predošl úverov, ale minulosť ovplyvniť nevieš.
@nelka93 Existujú aj výnimky?
Existujúce výnimky zostávajú nezmenené. Naďalej zostáva v platnosti výnimka, ktorá umožňuje poskytnúť 5 % úverov s DTI nad hlavným limitom. Zachováva sa aj dodatočná výnimka pre mladých klientov do 35 rokov. Poskytovanie výnimiek je v kompetencii bánk.
https://nbs.sk/financna-stabilita/otazky-a-odpo...
Úvery na bývanie poskytované klientom do 35 rokov s príjmom neprevyšujúcim 1,3- násobok priemernej mzdy a DTI pri týchto úveroch neprevyšuje hodnotu 9. Výnimku môže mať max. 5 % poskytnutých úverov
Dobrý deň pracujem z hypotékami keď chcete rád vám s tým pomôžem stačí mi napísať do správy.

Cim viac vlastnych penazi tym lahsie to bude. Ta lehota na ktoru sa pytas neexistuje , a hypo mozes ziadat aj ked mas uver . Zavisi vyska prijmu , kolko ti z prijmu este ostane ked sa ten beziaci uver ( splatka) odrata .