icon

Kedy nabiehajú na účet peniaze zo sociálnej poisťovne?

nika1082
15. mar 2013

Ak som na PN-ke, tak prvých 10 dní platí zamestnávateľ a ostatné dni sociálna poisťovňa.Nevie náhodou niektorá z vás, kedy nabiehajú peniaze na účet zo soc. poisťovne?Je to okolo 20-teho v mesiaci?

evittam
6. mar 2017

@urbanova1234 Vsetky doklady o PN, kazdy mesiac prechodny listok si na SP odovzdala? Ak ano obrat sa na svoju pobocku SP.
PN na ucet vacsinou nabieha okolo 25.v mesiaci. Ja som isla napr.na PN -do 3tyzdnov mi prislo rozhodnutie a aj PN na ucet normalne.

evittam
6. mar 2017

...pardon...okolo 15.v mesiaci....

urbanova1234
8. mar 2017

@evittam nebolo to z prechodu z mesiaca na mesiac to bolo v jednom mesiaci ....a stale cakam na peniaze a stale nic.a pn som dala do 3dni .tak neviem

evittam
8. mar 2017

@urbanova1234 Kam si ich odovzdala?

urbanova1234
8. mar 2017

@nivea777 nie nic mi neprišlo 😒

urbanova1234
8. mar 2017

@evittam na firmu kde som pracovala na ich pobocku

evittam
8. mar 2017

@urbanova1234 Tak sa ani nedivim. Ked si vo firme skoncila tak ta nema nic s tvojou PN spolocne. Od prveho dna ti plati PN SP. A treba si zistit kde tvoja PN skoncila. Predpokladam,ze pri najlepsom niekde na niekoho stole v tej firme a pri najhorsom stratena alebo v kosi a vobec sa nedostala do SP. Preto si ja vsetko zariadujem sama. Nespolieham sa na nikoho.
Zavolaj na SP ci maju vobec tvoju PN. A ak nie-co je zjavne,tak volat do firmy kde skoncila. Cakaju ta "pekne" vybavovacky.

urbanova1234
8. mar 2017

evittam oukey dakujem za radu 🙂

urbanova1234
8. mar 2017

@evittam dakujem za radu 🙂

evittam
8. mar 2017

@urbanova1234 No, rado sa stalo a nemas za co. Mala si to uz davno riesit a nie cakat tak dlho...

moka27
21. mar 2017

Dobry den...prosim neviete za ako dlho po nastupe na pn posielaju rozhodnutie.na pn som od 1.3. Dakujem

nivea777
21. mar 2017

@moka27 majú na to 60dni.Ale väčšinou posielajú do mesiaca

moka27
21. mar 2017

@nivea777 dakujem za info

mirecbobr
12. apr 2017

kedy mi prosim vas pridu peniaze zo socialnej poistovni ?
myslim že prevod penazi netrva taku dlhu dobu .....
za odpovede dakujem

evittam
12. apr 2017

@mirecbobr Si PN,MD, na OCR? Kedy si podala potrebne doklad na SP?
Ja som PN dostala v pondelok, MD boli vyplacane pondelok,vcera.

evittam
12. apr 2017

*doklady

mirecbobr
12. apr 2017

no ja som už dva krat bol osobne na SP z toho dovodu že mi poslali papier že na č.uctu ktore mam zadane nemožu poslat peniaze bo nato čislo učtu už boli posielane peniaze na inu osobu .tj otec ...tak som im dal svoje č.ú. a už čakam dalšie tri dni a nič a nič .....

simonka_m
16. okt 2017

Ahojte, asi blbá otázka ale som na PN a od 22.9. mi platila sociálka, peniaze prišli dnes 16.10. Som len trocha mimo z tej sumy. Za aké obdbie by mala byť? Len za september? Alebo až do nejakého dátumu v októbri? Ďakujem.

evittam
16. okt 2017

@simonka_m Ptedpokladam,ze si zamestnanec. Cize prvých 10dni ti platí zamestnávateľ. Takže netuším co ti prislo z SP.

evittam
16. okt 2017

Predpokladám

evittam
16. okt 2017

Jaaj od 22.9.ti plati NP SP? No tak ti prislo rozhodnutie o vymere NP kde mas denny VZ a z toho 55 % mas na den- od 22.9. je to 9dni

evittam
16. okt 2017

@simonka_m Cize za 9dni. Plati sa vzdy mesiac dozadu-ako mzda.

mravvcek
16. okt 2017

@evittam kolko dni ma socialna na schvalenie materskej? Do kolkych dni od prijatia papierov musia poslat vymer?

evittam
17. okt 2017

@mravvcek 60dni.
A stava sa, že peniaze pridu skor než rozhodnutie.

evittam
17. okt 2017

...ak je vsetko ako ma byt

mravvcek
17. okt 2017

@evittam fuha aha 60dni takze este ma cas teta 🙂
Dakujem

evittam
17. okt 2017

@mravvcek Za malo.

vdmp
17. okt 2017

Ahojte prosim Vas kedy nabiehaju peniaze zo SP .. som na PN od 6.9 🙂 prechodku som odovzdala zamestnavatelovi 🙂 dakujem za odpoved 🙂

evittam
17. okt 2017

@vdmp Zalezi od toho kedy zamestnavatel doručil potrebné doklady do SP, najskor doklad o tom,ze si PN viac nez 10dni a následne prechodku. Ak este nemas PN na ucte tak to nedoručil začiatkom mesiaca a nabehne ti PN druhy vyplatny termín-cca okolo 25. (prvy je okolo 15.) a ak ani vtedy nie tak sa môžeš poďakovať zodpovednej osobe od zamestnávateľa.
Btw.ja som si vzdy tieto veci zariadovala sama-zamestnavatelovi som dorucila potrebný doklad,ktory mi potvrdil, nechal si kopiu a ja som si zaniesla originál do SP kde som si nechala kopiu potvrdit o prevzati. Co sa tyka prechodky-tu staci zamestnavatelovi napr.nascenovat a poslať mailom a original do SP.😉

simonka_m
18. okt 2017

@evittam papier mi ešte neprišiel, teda žiadne rozhodnutie, len peniaze okolo 68€ a nevedela som, či je teda tá suma len za september alebo sa dáva až do nejakého dňa v mesiaci, čiže zahŕňa aj október až do toho 15.10 (len sa mi to zdalo málo) 🙄