Kedy nastaviť trvalý príkaz na platby?
Ahojte. Chcem sa spýtať, ak máte splatnosť nájomného, hypotéky, poistného, tv napr. 20.dňa v mesiaci, koľko dní vopred, teda k akému dňu si nastaviť trvalý príkaz? Platíte koľko dní vopred pred splatnosťou?
Ďakujem.
@simca06022011 "AK je sviatok den splatnosti, tak platbu zuctuje PREDTYM." Toto neviem, či funguje v každej banke, ja napr. mám v IB pri trvalom príkaze vyslovene upozornenie, že ak ten deň (čo tam mám nastavený) nebude bežný deň, tak k zúčtovaniu dôjde až najbližší prac. deň
@lindus_esterka lenze ak aj splatnost je nepracovny den, tak sa posuva na dalsi pracovny ;)
@lindus_esterka
@zuzanaete vsetke dobré banky maju okamzite prevody, sice su drahsie popaltky, ale maju aj lepsie sluzby, ja si banku nevyberam podla vyšky poplatku za vedenie ucty, vyberov a pod, ale podla služieb. Nerobte paniku,ziaden neplatič nebudes. Opakujem, ja chvalabohu ziadnu hypo ani uver nemam, ale vsetko ostatne platim takto a nikdy som problem nemala. Ked bude mat banka výpadok a peniazue prídu o tyzden, hoci si ich spravne odoslala? Pekný den.
@simca06022011 to ano, len ty si v povodnom poste pisala ze sa zuctuje predtym a mne teda z uctu utecu az PO sviatku/vikende
@lindus_esterka no mne zuctuje pred vsetko, tak sa divim. AJ na podnikatelskom ucte vo vub, aj v tb... vopred to ide prec. Ak neratam hypo, kreditky, uvery.. ale to si taha inkaso
a k bankam, urcite coskoro aj ostatne sa pridaju k tym s okamzitymi platbami, netreba mat z toho stres. A napr. mne vub ani tb nie vsetky platby okamzite zuctuje
@silvia2013 takže tvoje platby má príjemca druhý deň po datumu splatnosti
@tramtada31 samozrejme, ze fio banka ma okamzite platby... taketo rady su nanic...
@silvia2013 fio ma okamzite platby a nema ziadne poplatky za zakladne veci... V kazdom pripade, ako ti uz pisali, ak platis v den splatnosti platby (je jedno ci najomne ci elektrinu - tie asi platis stale...), tak si vsade vedena ako neplatic...
@zic a to máš z kade 😂 to s tým neplatičom ?
@maranco a?
@zic nikde nie som vedena ako neplatic, nepis tu bludy,😂
@simca06022011 vymyslela si to.
@zic plyn, elektrinu mas splatnost do konca mesiaca, nenas uvedeny presny datum. Zjavne nevlastnis ziadne nehnutelnost a nenas sajnu o poplatkoch. Ja som nikde nepisala, ze fio banka nema okamzite platby.
@silvia2013 tak my mame splatnosť na energie aj všetko... nap.sse je 15teho. Ale žiadny neplatic aj keby som to o týždeň neskôr uhradila 😂
@simca06022011 presne aj o 2tyzdne.
@silvia2013 tak to ja už mám upomienku a pokutu 😂
Ale na dni sa nik nehrá... preboha ved ani na daňový úrad neposielam platný týždeň vopred aby určite mali 😂
@simca06022011 ale ako neplatic nie si vedena. Pracovala som v Bytovom podniku.
Presne ani na danove im nedas dopredu.

@simca06022011 😃prepáč, teraz čítam tvoj príspevok , tak keď 25. je splatnosť, je to prevodz vub do Prima banky, stačí zadať 23.?🙈