icon

Kedy SLSP posiela nové úrokové sadzby?

14. aug 2026

Ahojte, konci nam fix zaciatkom oktobra. Zatial mi nova sadzba neprisla. Neviete mi povedat v akom case to posielaju pred koncom?
Ak vam niekomu teraz koncil, ake uroky vam dali?
Dakujem krasne

janula94
14. aug 2026

Prišlo mi tento týždeň - koniec 5-ročného fixu 10/2026, pôvodná sadzba 1,09%, teraz prišlo 4,39%, išla som osobne do banky a ponúkli mi 3,57% na 3 roky.

weleda123
14. aug 2026

@anonym_autor ako kedy. Niekedy pošlú aj 3m dopredu, niekedy neskôr. Skús si pozrieť Georga, či nemáš medzi dokumentmi nahodené. Mne to urobila PSSKA (máme od nich stavebný) a tiež nám končil fix a že pošlú poštou. Nakoniec deň pred koncom som papiere našla nahraté v portály. Ale ak to aj zvýšia, dá sa s tým niečo robiť. Treba ísť na pobočku a povyhrážať sa im refinancom do inej banky. Väčšinou ustúpia, ako prísť o klienta.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
14. aug 2026
@weleda123

@anonym_autor ako kedy. Niekedy pošlú aj 3m dopredu, niekedy neskôr. Skús si pozrieť Georga, či nemáš medzi dokumentmi nahodené. Mne to urobila PSSKA (máme od nich stavebný) a tiež nám končil fix a že pošlú poštou. Nakoniec deň pred koncom som papiere našla nahraté v portály. Ale ak to aj zvýšia, dá sa s tým niečo robiť. Treba ísť na pobočku a povyhrážať sa im refinancom do inej banky. Väčšinou ustúpia, ako prísť o klienta.

@weleda123 v apke nemame nic manzel to sleduje.

sandy18
14. aug 2026

Ak je to naozaj začiatkom októbra, tak už by si to mala mat. Ak ti konci fix, tak zo zákona ti musia novú sadzbu poslať najneskôr 2 mesiace vopred

autor
14. aug 2026
@sandy18

Ak je to naozaj začiatkom októbra, tak už by si to mala mat. Ak ti konci fix, tak zo zákona ti musia novú sadzbu poslať najneskôr 2 mesiace vopred

@sandy18 15.10.2021 som platila prvu splatku. Buduci tyzden tam asi zajdem. Lebo v aprili mi tvrdili ze 70 dni pred koncom mi pride.

wade
14. aug 2026

A urcite chod do banky, vyjednavaj. Je tam vela moznosti. Pozor - nenechaj sa vtiahnut do nejakej poistky. Ale treba sa dohodnut - ja som napriklad presunul svoj 2. dochodkovy pilier a otvoril detsky ucet - a znizli som si urokovu mieru o 0,5. Sme myslim niekde na 3,39 - pred dvoma mesiacmi som to riesil (tiez 3r. fix)

autor
14. aug 2026
@wade

A urcite chod do banky, vyjednavaj. Je tam vela moznosti. Pozor - nenechaj sa vtiahnut do nejakej poistky. Ale treba sa dohodnut - ja som napriklad presunul svoj 2. dochodkovy pilier a otvoril detsky ucet - a znizli som si urokovu mieru o 0,5. Sme myslim niekde na 3,39 - pred dvoma mesiacmi som to riesil (tiez 3r. fix)

@wade poistenie na byt sme mali podmienku pri hypoteke taktiez sporiaci ucet. Cize tie podmienky na nizsi urok splname. Urcite to spomeniem.

wade
14. aug 2026

Myslim zivotnu poistku. Poistenie bytu je stale podmienka k hypoteke (s vinkulaciou v prospech banky). Budes potrebovat nieco nove.

anonym_67e3d7
14. aug 2026

@anonym_autor mne konci 12.10. a novu urokovu mi poslali presne 2 mesiace vopred teda tento tyzden. Na 3 roky 4,39%, tiez sa chystam do banky opytat ci sa s tym nieco neda, povodne som mala 0,89%.

autor
14. aug 2026
@anonym_67e3d7

@anonym_autor mne konci 12.10. a novu urokovu mi poslali presne 2 mesiace vopred teda tento tyzden. Na 3 roky 4,39%, tiez sa chystam do banky opytat ci sa s tym nieco neda, povodne som mala 0,89%.

@anonym_67e3d7 poslali to do apky alebo postou?

anonym_e32c71
14. aug 2026

Nám končí fixácia v septembri a nič neprišlo. Len u nás bol hlavný žiadateľ manžel a ten tam účet a ani apku nemá. Mne do apky neprišlo nič. Už máme ale vybavenú inú banku, lebo slsp ma od začiatku štve, 5 rokov som sa s ňou nezžila. A ako pozerám, tak aj novú úrokovú sadzbu máme fajn.

anonym_b1e0d9
14. aug 2026

pozri sa do Georga, lebo nam to tiez nechodilo, a muz to potom nasiel niekde v Georgovi, a to v SLSP pracuje, nevedel to najst 😂

anonym_67e3d7
14. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_67e3d7 poslali to do apky alebo postou?

@anonym_autor iba do apky.

autor
14. aug 2026
@anonym_e32c71

Nám končí fixácia v septembri a nič neprišlo. Len u nás bol hlavný žiadateľ manžel a ten tam účet a ani apku nemá. Mne do apky neprišlo nič. Už máme ale vybavenú inú banku, lebo slsp ma od začiatku štve, 5 rokov som sa s ňou nezžila. A ako pozerám, tak aj novú úrokovú sadzbu máme fajn.

@anonym_e32c71 no my mame ten isty problem. Hypo na mna ale manzel ma ucet.

anonym_e32c71
14. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_e32c71 no my mame ten isty problem. Hypo na mna ale manzel ma ucet.

@anonym_autor tak jedine ísť do banky, ak ste spokojní s bankou. Držím palce 😉